در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۴۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
انجمن علمی دانشگاه الزهرا(س) برگزار می‌کند:
مشاوره، کلمه‌ای عربی و یک مصدر است. معنای واژگانی آن، مشورت کردن و اقدام به تشکیل شورا و مشورت با دیگران است. معادل انگلیسی آن، Consultation است و به کسی که به‌همراه مراجع و برای کمک به وی، به مشاوره می‌پردازد، یعنی مشاور، Consultant گفته می‌شود. رایج‌ترین کاربرد واژهٔ مشاوره، به‌ویژه در میان مردم عادی، به معنی مشاورهٔ روان‌شناختی و روان‌درمانی از طریق مشاوره است. در این کاربرد، تعریف مشاوره، «اقدام حمایت‌گرانه بر پایهٔ علوم روان‌شناسی» است و مشاوری که این اقدام حمایتگرانه را انجام می‌دهد، روان‌شناس است، به همین دلیل به مشاور، در فرهنگهای کشورهای توسعه‌یافتهٔ انگلیسی‌زبان، به‌ویژه هنگامی که امر «درمان» و «روان‌درمانی» مد نظر باشد؛ روان‌شناس (به انگلیسی: Psychologist) هم می‌گویند. مشاوره، نام، واژه و اصطلاحی عمومی و کلی است که به معنای ارائه و دریافت مشورت و اطلاعات برای انجام بهتر یک کار، حل یک مشکل یا رسیدن به هدفی خاص است.

به گزارش پایگاه خبری دانا انجمن علمی مشاوره دانشگاه الزهرا(س) وبینار رایگان معرفی گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته مشاوره را برگزار می‌کند.  

مشاوره و گرایش‌های آن 

رشته مشاوره به طور کلی به فرایندی اشاره دارد که در آن مشاوران متخصص با کمک تکنیک‌ها و روش‌های مشاوره‌ای، افراد را در حل مشکلات روانشناختی، ارتباطی و شخصیتی یاری می‌دهند و آن‌ها را به دستیابی به هدف‌هایشان، افزایش سطح رفاه روانی و بهبود کیفیت زندگی خود همراه می‌کنند.

رشته مشاوره عرصه‌ای چندرشته‌ای است که گستره وسیعی از حوزه‌ها و تخصص‌ها را دربرمی‌گیرد. برخی از گرایش‌های رایج در رشته مشاوره عبارتند از:

۱. روانشناسی عمومی: در این حوزه، مشاوران روانشناسی به مشکلات عمومی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و ارتباطات بین فردی می‌پردازند.

۲. روانشناسی بالینی: روانشناسان بالینی به طور معمول با مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی شدید، اختلالات خوردن، اعتیاد و اختلالات شخصیتی سر و کار دارند و با کمک تکنیک‌های مشاوره‌ای، کمک به تشخیص، تسکین و درمان مشکلات روانی می‌کنند.

۳. روانشناسی کودکان و نوجوانان: مشاوران روانشناسی کودکان و نوجوانان با مشکلات روانی و رفتاری کودکان و نوجوانان سروکار دارند. آن‌ها با کمک مشاوره‌ای به توانمندسازی و ارتقای سلامت روانی کودکان و نوجوانان می‌پردازند.

۴. مشاوره خانواده و زوجین: مشاوران خانواده و زوجین در راستای بهبود روابط خانوادگی و زناشویی کمک می‌کنند. آن‌ها با ارائه تکنیک‌ها و راهبردهای مشاوره‌ای، به پیشرفت و بهسازی روابط خانوادگی و زناشویی کمک می‌کنند.

۵. مشاوره حرفه‌ای: مشاوران حرفه‌ای در رشته مشاوره به افراد کمک می‌کنند تا به شناخت بهتری از خود و علاقه‌مندی‌ها، استعدادها، مهارت‌ها و گام‌های بعدی مربوط به حرفه خود برسند.

مناسبت رشته مشاوره برای هر فرد متوقف بر علایق، توانایی‌ها و اهداف شخصی او است. رشته مشاوره به‌ویژه برای افرادی که علاقه‌مند به کمک به دیگران، درک و همدلی دارند و تمایل دارند راهنمایی و مشاوره ارائه دهند، بسیار مناسب است. همچنین، افرادی که تمایل به فهم عمیق‌تر خود و دیگران داشته و قصد یادگیری اصول و روش‌های مشاوره را دارند، می‌توانند در این رشته موفق باشند.

مهمترین نکته این است که افراد در انتخاب رشته خود باید به علاقه شخصی، متمرکز شوند و با توجه به خصوصیات و توانایی‌های فردی خود، تصمیم بگیرند. 

اطلاعات دوره: 

مدرس: 
خانم قهرمانی
کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه دانشگاه علامه طباطبایی

برگزاری: 
یکشنبه ۲۹ مرداد، ساعت: ۱۰ تا ۱۲
(شرکت برای عموم آزاد) 

لینک برگزاری وبینار 

وبینار رایگان معرفی گرایش‌های مشاوره

 

ارسال نظر