دچار خشم فزاینده شوند.
• دچار غفلت از خود شوند. یعنی نسبت به مدرسه، بهداشت شخصی، تغذیه و سرو شکل ظرهری خود بی تفاوت شوند (یا حتی به هنگام درگیر شدن در درگیری والدین خود نیازهای اساسی آنها واقعاً نادیده گرفته شود).
• یک الگوی مخرب را بیاموزید و آن را به دیگران منتقل کنند.
• نگاهی کج از واقعیت داشته باشند و مستعد دروغ گفتن در مورد دیگران شوند.
• به دلیل یادگیری ذهنیت "ما در برابر آنها" با دیگران مبارزه کنید و احساست تبعیض آمیز در آنان رشد کند.
• همه چیز را بسیار "سیاه و سفیدیا صفر و یک" ببینند.
• دچار فقدان همدلی با دیگران شوند.
چکار میتوانید بکنید؟
درک بالینی از "بیگانگی از والد" در حال تحول است. این بیماری به عنوان یک اختلال در DSM-5* ذکر نشده است، اما برخی اظهار داشتند که ممکن است تحت عنوان "مشکل رابطۀ پدر یا مادر با فرزند" به عنوان یک مشکل رفتاری مورد توجه بالینی قرار گیرد. برخی محققان نیز معتقدند که این پدیده نوعی کودک آزاری عاطفی و خشونت خانوادگی است.
بیگانگی از والد بسیار دردناک است، اما والدین طرد شده باید بدانند که تنها نیستند. آنها باید ایجاد آرامش بیشتر در کودک را با ابراز دلسوزی و مهربانی به جای عصبانیت یا خشم هدف قرار دهند. آنها باید هنگام این تلاش، برای پشتیبانی به دوستان، خانواده یا متخصصان بهداشت روان مراجعه کنند.
به چند دلیل، درمانی کاملاً یکسان و کامل برای PAS وجود ندارد: اول آنکه این یک بیماری رسمی نیست. و دوم آنکه PAS پدیده ای کاملاً فردی و وابسته به شرایط موردی است.
در برخی شرایط ، اقدام برای پیوند مجدد کودک با والد بیگانه شده ممکن است کمک کند اما در مواردی نیز، مجبور كردن كودك به انجام این کار (پیوند مجدد کودک با والد بیگانه شده) ممكن است آسیب زا باشد. از این منظر انجام چنین اقدامی با اتکا به احكام دادگاهي قطعاً مي تواند بر آسیب بيفزايد، زيرا مقامات قانوني آموزش مناسبي براي مقابله با يك وضعيت پيچيده بهداشت رواني ندارند.
یافتن یک مرکز مشاوره معتبر خانواده و یک درمانگر حرفهای و روانشناس کودک می تواند بهترین کار برای شروع باشد. مراجعه به مراکز مشاورهای معرفی شده از سوی دادگاه خانواده نیز می تواند مفید باشد.
به هر حال هرگونه درمانی باید متناسب با شرایط خاص خانواده شما انجام شود. سن عقلی و میزان رشد کودک، طبقه اجتماعی، پیشینه خانوادگی والدین و سایر عوامل همگی در این زمینه نقش خواهند داشت.