به گزارش پایگاه خبری دانا از روابط عمومی جهاددانشگاهی دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی در بیست و چهارمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل و نوزدهمین کنگره فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی رویان که امروز (سهشنبه 7 شهریورماه) در این پژوهشگاه برگزار شد، بابیان اینکه در سالهای اخیر، پیشرفتهای علمی کشورمان موردتوجه پژوهشگران و دانشمندان منطقه و جهانیان قرارگرفته گفت: جهاددانشگاهی از آغاز تأسیس خود در سال 1359 تاکنون توجه ویژهای به تولید دانش، کاربردی سازی آن و ارتقای فناوری داشته تا همگان بتوانند از دستاوردهای علمی آن بهرهمند شوند.
وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی در بیش از چهار دهه فعالیت خود در علوم مختلف نظیر علوم پزشکی، فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی، فرهنگ و هنر تمرکز داشته است، تصریح کرد: فعالیتهای علمی جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی و زیستشناسی، پزشکی تولیدمثل، زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی، زیستفناوری، گیاهان دارویی و بیولوژی سرطان متمرکز بوده و همیشه تبدیل دانش به فناوری و خدمات بهداشتی درمانی هدف نهایی این فعالیتها بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: باافتخار اعلام میکنم هدف جهاد دانشگاهی، پرداختن به نیازهای کشور، کاربردی کردن تحقیقات و فناوری، تبدیلشدن به یکی از زیستبومهای نوآوری نخبگان ایرانی و امیدآفرینی بین پژوهشگران جوان کشورمان است.
دکتر مسلمی نائینی ضمن اشاره به اینکه در بخش پزشکی تاکنون تلاشهای ماندگار و الگوسازیهای موفقی در این نهاد رخداده است، عنوان کرد: در این رابطه میتوان به تأسیس پژوهشگاههای رویان و ابنسینا و پژوهشکده سرطان معتمد و جهاددانشگاهی واحدهای علوم پزشکی تهران و مشهد اشاره کرد.
وی بابیان اینکه پژوهشگاه رویان یکی از نمونههای موفق جهاددانشگاهی به شمار میرود که به دلیل دستاوردهای علمی، درمانی و فناورانه خود توانسته در جایگاه قابل قبولی در سطح ملی و بینالمللی قرار گیرد، اظهار کرد: یکی از دلایل موفقیت پژوهشگاه رویان، علاوه برداشتن محققان کارآمد، جهادگر و نوآور، برقراری تعاملات بینالمللی مؤثر و شناساندن پتانسیل علمی کشور از طرق مختلف نظیر برگزاری جشنواره و کنگرههای بینالمللی رویان است.
دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: گواه این ادعا، معرفی رویدادهای بینالمللی رویان در مجلات بینالمللی توسط بعضی از دانشمندانی است که در دورههای گذشته در جشنواره و کنگره بینالمللی رویان شرکت کردهاند و برخی دیگر نیز به انتشار مقالاتی در خصوص یافتههای طرحهای مشترک تحقیقاتی خود با محققان ایرانی پرداختهاند.
رییس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی همچنین در عرصه فنی و مهندسی، علوم انسانی و کشاورزی نیز موفقیتهای تأثیرگذار داشته است که طراحی و ساخت آنتن BTS 16 باندی 5G، طراحی و ساخت سیستم رانش یک رام قطار ۷ واگنه مترویی، طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته حوزه انرژی، نفت، گاز و صنایع وابسته، تهیه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی کشور، کسب فناوری تولید بذرهای هیبریدی، کسب فناوری و تولید نیمهصنعتی پروبیوتیک های پرکاربرد، تولید جنین ممتاز برای اصلاح نژاد گاوهای شیری و گوشتی و شناسایی موقعیتها و مصادیق تعارض منافع ازجمله این موفقیتها است.
دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: یاد و خاطره بنیانگذار فقید پژوهشگاه رویان، زندهیاد دکتر کاظمی آشتیانی که بهحق مدیری مومن، نخبه، نوآور، پیگیر و بنیانگذار جشنواره بینالمللی رویان بود، را گرامی میداریم و از تمامی عزیزانی که در انتخاب و معرفی منتخبین این جشنواره همکاری داشتهاند، تشکر میکنم. از مدیریت فعلی و گذشته رویان، به خاطر تلاش بسیار و بیوقفه در برگزاری این جشنواره نیز سپاسگزارم. این همکاران تلاش فراوانی در برگزاری این جشنواره در سطوح بالای بینالمللی طی 17 سال داشتهاند.
وی در پایان، به منتخبین این دوره از جشنواره بینالمللی رویان تبریک گفت و تأکید کرد: امیدوارم بتوانیم در سالهای آتی نیز شاهد برگزاری این جشنواره باشیم.
گفتنی است، بیست و چهارمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل و نوزدهمین کنگره فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی رویان که از صبح امروز، سهشنبه 07 شهریور 1402 در محل سالن همایشهای پژوهشگاه رویان آغاز به کارکرد و تا روز جمعه، 10 شهریورماه ادامه خواهد داشت.
همچنین هجدهمین سمینار پرستاری و مامایی نیز طی روزهای پنج شنبه و جمعه 09 و 10 شهریورماه برگزار میشود.