در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۴۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸
کتاب آشنایی با ساختار و تحولات نظام سیاسی آمریکا به قلم و حاصل پژوهش مهدی امینیان، با اهتمام ویژه مرکز مطالعات آمریکای پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(ره) از سوی انتشارات دانشگاه جامع امام حسین(ع) منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی دانا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(ره)، کتاب آشنایی با ساختار و تحولات نظام سیاسی آمریکا به قلم و حاصل پژوهش مهدی امینیان، از سوی انتشارات دانشگاه جامع امام حسین(ع) در 172 صفحه منتشر شد.

این کتاب در یک مرور کوتاه در شش فصل، اما عمیق خوانندگان را بیش از پیش با نظام سیاسی ایالات متحده آمریکا و ابعاد متنوع آن آشنا می سازد. نویسنده در فصل اول به تاریخچه تشکیل ایالات متحده از میان مستعمره نشین‌های انگلیسی و سپس تدوین قانون اساسی و تشکیل حاکمیت ملی در این کشور می پردازد. این حاکمیت ملی ابعاد متنوعی دارد که در فصول دوم تا چهارم سه بُعد عمده از آن بررسی شده است در فصل دوم و سوم اختیارات و وظایف نهادهای حاکمیتی و تحولات حقوق عمومی در آمریکا بر مبنای قانون اساسی آن کشور مرور شده و سپس با توجه به اینکه شناخت ساختار رسمی در آمریکا برای فهم همه ی فرآیندهای سیاسی کافی نیست. فصل چهارم به تشریح ارکان ساختار غیررسمی قدرت در ایالات متحده اختصاص یافته است، پس از مرور ابعاد عمده حاکمیت ملی در فصول دوم تا چهارم و بر مبنای آنچه در این فصول آمده است در نمای نسبتاً کاملی فرآیند تصمیم سازی در حاکمیت سیاسی ایالات متحده ی آمریکا در فصل پنجم ترسیم و تشریح شده است. از آنجا که شایسته بود پیش از پایان کتاب چشم انداز مختصری از آینده نظام سیاسی آمریکا ارائه شود، مهمترین چالش های فراروی آن نظام سیاسی به عنوان موضوع فصل ششم برگزیده شده است.
در نگارش فصول کتاب حاضر دکتر مهدی امینیان از مشارکت دو تن از نویسندگان و پژوهشگران مطالعات آمریکا بهره برده است، جناب آقای محسن نساج که نگارش فصل سوم را با موضوع ارزشهای سیاسی و حقوق عمومی در ایالات متحده بر عهده داشته و جناب آقای محمد علی شفیعی که نگارش فصل ششم با موضوع چالشهای فراروی سیاست داخلی و خارجی آمریکا را به سرانجام رساند. بهره گیری از مشاوره و نظرات دکتر ابوذر گوهری مقدم و دکتر مهدی بهمنی و نیز دکتر مجتبی صمدی نیز در چارچوب بندی این کتاب بسیار اثرگذار بوده است.

از آنجا که هرگاه سخن از چرایی یک اقدام یا تصمیم های عجیب در سیاست داخلی و خارجی آمریکا مطرح می شود نام افراد، گروه ها و سازمان های متنوع و حتی برخی دولت ها به میان می آید؛ ولی از آن سو شنیده ایم که ایالات متحده به عنوان یک جمهوری نمایندگی با نظام دوحزبی اداره می شود. آیا تأثیرگذاری بازیگران بر تصمیم ها «موردی» است یا تاریخچه ساختار رسمی و غیررسمی قدرت در آمریکا به یک فرآیند تصمیم سازی پیچیده اما نسبتاً پایدار منتهی شده که نقش بازیگران ذي نفوذ را در محدوده های مشخصی تعریف کرده است؟ این کتاب، فهم جدیدی برای تبیین رخدادها و رویکردهای ایالات متحده در گذشته و آینده نزدیک به دست می دهد.

نویسندگان کتاب بر این باورند ایالات متحده ی آمریکا با بیش از 230 سال سابقه در تدوین قانون اساسی اکنون درگیر فرآیندهای پیچیده ی سیاسی شده که دموکراسی نمایندگی در این کشور را به چالش کشیده است. از یک سو بازتولید مستمر نظام دو حزبی در ساختار رسمی و از سوی دیگر نفوذ روزافزون نهادها و بازیگران غیررسمی در ارکان سیاست ،آمریکا چهره ای چندوجهی به این بعد از زندگی آمریکاییان داده است. این وضعیت تأثیر خود را در سیاست خارجی آمریکا نیز بر جای نهاده و موجب شده ایالات متحده در جایگاه ابرقدرت جهانی دست به اقداماتی بزند که نفع عمده ی آن نه به مردم جهان یا حتی مردم آمریکا بلکه به بازیگران غیر رسمی و دارای نفوذ می رسد، از این رو اندیشکده ی مطالعات افول آمریکا در پژوهشکده ی مشترک شهید صدر خانه تصمیم گرفت منابع موجود در این حوزه را جمع بندی کرده و با تکمیل و تعمیق آن پیرامون مسائل جاری مجموع، نهادها بازیگران و فرایندهای رسمی و غیررسمی نظام سیاسی در ایالات متحده را به همراه تاریخچه ی آن و چالش های پیش رو در یک گزارش توصیفی- تحلیلی ارائه کند.

کتاب آشنایی با ساختار و تحولات نظام سیاسی آمریکا به قلم مهدی امینیان منتشر شد

لازم به ذکر است که این کتاب با اهتمام ویژه مرکز مطالعات آمریکای پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(ره) از سوی انتشارات دانشگاه جامع امام حسین(ع) درسال 1401 چاپ و در تابستان 1402 توزیع شده است.

کلیه علاقمندان و پژوهشگران می توانند برای تهیه این کتاب، به فروشگاه های کتاب در سراسر کشور مراجعه نموده و یا با شماره تلفن 76702510-021 (داخلی 222) تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر