به گزارش پایگاه خبری دانا ۱۹ مهر ماه سال ۹۱ خراسان شمالی غرق در هیجان شد؛ هیجانی پر استرس، جذاب و به یاد ماندنی. در این روز خاص رهبر انقلاب، وارد خراسان شمالی شد و این استان را از حضور خود بهره مند ساخت. حضوری با برکت که ورای موضوعات زیرساختی، در حوزههای فرهنگی نیز مطالب بسیار مهمی را برای اسلام، ایران و خراسان شمالی مطرح کردند.
دیدارهای متعدد با اقشار مختلف و بیان موضوعاتی برای نخستین بار از جمله سبک زندگی ایرانی اسلامی و یا معضل فرزند آوری، این سفر را بیش از پیش پر اهمیت کرد.
از سوی دیگر استان محروم خراسان شمالی که تا آن زمان حدود ۷ سال از عمرش میگذشت و با کمبودهای شدیدی در زیرساختها رو به رو بود، با این سفر به یک تحول دست یافت.
اینک در سالروز این سفر قرار داریم؛ ۱۱ سال از ۱۹ مهر سال ۹۱ گذشته اما همچنان خاطرات زنده است.
مروری بر اهم سخنان رهبر انقلاب در خراسان شمالی
یکی از دیدارهای خاص و پر محتوا را میتوان دیدار رهبری با دانشجویان استان دانست.
رهبر انقلاب در این جلسه پس از استماع سخنان دانشجویان گفتند: پیشرفت دارای ابعادی است؛ و پیشرفت در مفهوم اسلامی با پیشرفت یک بُعدی یا دو بُعدی در فرهنگ غربی متفاوت است؛ چند بُعدی است.
ایشان افزودند: ما اگر پیشرفت همه جانبه را به معنای تمدن سازی نوین اسلامی بگیریم - بالاخره یک مصداق عینی و خارجی برای پیشرفت با مفهوم اسلامی وجود دارد؛ این طور بگوییم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی، ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است؛ این محاسبه درستی است - این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزاری است؛ یک بخش دیگر، بخش متنی و اصلی و اساسی است. به هر دو بخش باید رسید.
رهبر انقلاب در ادامه به تشریح تمدن سازی پرداختند و گفتند: تمدن نوین اسلامی - آن چیزی که ما میخواهیم عرضه کنیم - در بخش اصلی، از این چیزها تشکیل میشود؛ اینها متن زندگی است؛ این همان چیزی است که در اصطلاح اسلامی به آن میگویند: عقل معاش. عقل معاش، فقط به معنای پول در آوردن و پول خرج کردن نیست، که چگونه پول در بیاوریم، چگونه پول خرج کنیم.
رهبرمعظم انقلاب در این استان به موضوع جمعیت اشاره کردند و بیان کردند: فرزند آوری یک مجاهدت بزرگ است. ما با خطاهایی که داشتیم، با عدم دقتهایی که از ماها سرزده، یک برههای در کشور ما متأسفانه این مسئله مورد غفلت قرار گرفت و ما امروز خطراتش را داریم میبینیم؛ که من بارها این را به مردم عرض کردهام: پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهایی است که اثرش بعداً ظاهر خواهد شد؛ وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست؛ اما امروز چرا، امروز قابل علاج است.
رهبر انقلاب ادامه دادند: ما نمیخواهیم این قضیّه را با شعار و با «صلوات بفرستید تمام بشود» و مانند اینها پیش ببریم؛ میخواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود؛ گرههای ذهنیای که وجود دارد باز بشود، حقیقت قضیّه روشن بشود و به اعتقاد من ما میتوانیم این کار را بکنیم.
خاطراتی که هنوز تازه هستند / روایت دانشجویی که در محضر رهبری سخنرانی کرد
میلاد حسین پور، یکی از دانشجویان سخنران در محضر انقلاب در گفت و گو با مهر اظهار کرد: من آن دوران ترم ۳ بودم؛ بنا بود به نیابت از تشکل بسیج دانشجویی فردی انتخاب شود؛ آن زمان افراد باتجربه و با سابقهای نیز در مجموعه بودند. برای انتخاب آن فرد بین ۵ نفر قرعه کشی کردیم. من قرعه را برداشتم و نام خودم روی آن قرعه نوشته شده بود.
این دانشجو ادامه داد: آن موقع برخی کاندیداها تبلیغات زودهنگام و غیر قانونی انجام میدادند که بعضاً مسئولیت نیز داشتند که در محضر رهبر معظم انقلاب همین مسئله را به آنان تذکر دادیم که مبادا جاذبه انتخابات آنها را از خدمت به مردم غافل کند.
وی افزود: متن نهایی را خودمان بستیم و حتی به جایی ندادیم که تأیید کند. تنها محدودیت وقت بود که ۵ دقیقه تعیین شد. حتی متن را شب خودم تایپ کردم و گفتم انشاالله صبح چاپش میکنم اما صبح زود همه جا تعطیل بود و نتوانستم متن را به چاپ برسانم.
حسین پور: من نفر پنجم بودم؛ یکی از همراهان آقا با شوخی گفت: متنت صنفی است یا مشتی؟ پاسخ دادم همه چیز در متن هست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد در سال ۹۱ گفت: یک لحظه بسیار فراموش نشدنی و یادگاری از آن مراسم برایم ماند و آن لحظهای بود که هنگام ارائه تحلیل در خصوص فضای انتخابات نیم نگاهی به آقا کردم و دیدم ایشان به نشانه تأیید دارند سر تکان میدهند و خرسند هستند.
سخنانی که بدون سانسور بیان شد
محمود رضا یزدانی، مسئول سابق بسیج دانشجویی خراسان شمالی که عهده دار هماهنگی آن جلسه بود در گفت و گو با مهر اظهار کرد: تمام مدت خدمتم یک طرف و آن ۴۰ روزی که بنده متولی آن برنامه بودم، یک طرف؛ خندهای که بر لبان حضرت آقای ما نشست و نشان از پویا و پرمغز بودن جلسه داشت، بسیار لذت بخش بود.
وی در ادامه به سخنان راهبردی و مهم رهبر انقلاب در آن روز اشاره کرد و افزود: تقریباً ۴۰ روز کار شناسایی، مصاحبه، بررسی و هماهنگی نخبگان را در دستور داشتیم و نهایتاً به آن رسیدیم که ۱۱ نفر در محضر رهبر انقلاب صحبت کنند؛ اما در همانجا اتفاقی رخ داد که مجبور شدیم ۶ نفر را حذف کنیم؛ با این حال سخنان بسیار پرمحتوا و جذاب بود.
یزدانی در ادامه از آزادی دانشجویان برای بیان نظرات خود بدون هیچ گونه سانسوری خبر داد و گفت: البته با دانشجویان منتخب هماهنگ کرده بودیم که هر فرد در چه حوزهای صحبت کند تا تمام دغدغهها پوشش داده شود.
وی افزود: در نهایت لیستی را برای مدیر اجرایی دفتر رهبر انقلاب بردم اما گفتند با توجه به زمانی که داریم، ممکن نیست همه افراد صحبت کنند و باید ۵ نفر انتخاب شوند و این اتفاق ناراحت کنندهای برای ۶ نفر دیگر بود که این افراد گریهکنان نزد بنده و امام جمعه آمدند.
یزدانی در انتها گفت: استرسها و هیجانات آن مدت بسیار برایم جذاب بود؛ در پایان نیز از رهبر انقلابش و یک چفیه و انگشتر هدیه گرفتم که بسیار خوشحال شدم.
زیرساختها رشد کرد
جدای از این مسائل، حضور حضرت آیت الله خامنهای در استان باعث رشد زیرساختهای خراسان شمالی شد. خراسان شمالی که به شدت در حوزه امکانات و زیرساختها محروم بود طی این سفر تکانی اساسی خورد و توانست بسیاری از شاخصهای خود را ارتقا دهد.
سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی با مصوباتی در حوزههای مختلف همراه شد؛ از بخش درمان گرفته تا گازرسانی به روستاها.
از جمله شاخصترین پروژههایی که میتوان به صورت خلاصه به آنها اشاره کرد ساخت بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی امام حسن مجتبی (ع) در بجنورد، احداث بیمارستان ۲۱۸ تختخوابی آیت الله هاشمی رفسنجانی در شیروان، تعمیرات اساسی و تجهیزات مرکز درمانی بنتالهدی در بجنورد، گازرسانی به ۴۱۰ روستای فاقد گاز، احداث پست برق ۴۰۰ کیلو ولت بجنورد و انجام برق رسانی به روستاها در سطح استان، احداث و تجهیز مرکز تشخیص و درمان سرطان، بخش جراحی قلب و دانشکده دندانپزشکی و داروسازی استان، کمک به انجام عملیات آبرسانی، تکمیل تأسیسات فاضلاب مجتمعهای آبرسانی شهری و روستایی، اجرای خط انتقال گاز صفی آباد-بام، اجرای خط انتقال گاز راز و غلامان و بسیاری از طرحهای ریز و درشت دیگر است.
برکات همچنان ادامه دارد / پیگیر جذب بودجه هستیم
مرتضی بهزادفر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تعهد اعتباری اولیه سفر رهبر انقلاب به استان ۵ هزار و ۷۰ میلیارد ریال بود که تاکنون ۲.۸ برابر اختصاص یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی ادامه داد: همچنین ۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای اجرای پروژههای عمرانی به آن اضافه شد.
وی افزود: تاکنون هزار و ۳۲۲ پروژه به بهره برداری رسیده و برای سال ۱۴۰۲ هم تأمین اعتبار برای اتمام و بهره برداری ۱۰ پروژه دیگر در دست بررسی است.
بهزادفر بیان داشت: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای آغاز شده ۹۵ درصد است.
وی بیان کرد: از محل اعتبارات ابلاغی از محل دفتر مقام معظم رهبری تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال بابت اقدامات گازکشی منازل محرومان، تهیه جهیزیه، کمک موردی به مددجویان نهادهای حمایتی و کمک تأمین لوازم منزل هزینه شده است.