در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۵۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰
گروه علمی سیناپس برگزار می‌کند:
در این دوره آموزشی، محورهای مختلف سنجش روانی و ارزیابی داده ها در قالب آزمون های اضطراب، افسردگی، شخصیت، هوش، و نرم‌افزاری و قلم کاغذی شناختی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.  آزمون‌های روانی بالینی و شناختی ابزارهای تخصصی هستند که توسط روان‌شناسان و متخصصان به عنوان یکی از ابزارهای ارزیابی و تشخیصی در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آزمون‌ها به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل اجزای مختلف رفتارها، احساسات، و فرآیندهای شناختی افراد استفاده می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری دانا، گروه علمی سیناپس با همکاری گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دوره‌ی آموزشی "آزمون های روانی بالینی و شناختی" را برگزار می‌کند.

معرفی موضوع دوره:

در این دوره آموزشی، محورهای مختلف سنجش روانی و ارزیابی داده ها در قالب آزمون های اضطراب، افسردگی، شخصیت، هوش، و نرم‌افزاری و قلم کاغذی شناختی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. 
آزمون‌های روانی بالینی و شناختی ابزارهای تخصصی هستند که توسط روان‌شناسان و متخصصان به عنوان یکی از ابزارهای ارزیابی و تشخیصی در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آزمون‌ها به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل اجزای مختلف رفتارها، احساسات، و فرآیندهای شناختی افراد استفاده می‌شوند. در زیر، به برخی از معروف‌ترین آزمون‌های روانی بالینی و شناختی اشاره می‌شود:

۱. WAIS (آزمون هوش ویسلر بزرگ):
   یکی از معروف‌ترین آزمون‌های هوش سنجی است که برای ارزیابی هوش عمومی و زیرساخت‌های مختلف آن، از جمله هوش ورزشی و هوش کلان، استفاده می‌شود. این آزمون به تفکیک هوش کلان و هوش جزئیات می‌پردازد.

۲. MMPI (آزمون چند جمله‌ای پرسشنامه شخصیت):
   از این آزمون به عنوان یک ابزار ارزیابی روان‌شناختی در زمینه شخصیت و اختلالات روانی استفاده می‌شود. MMPI به بررسی اجزای مختلف شخصیت افراد پرداخته و به تشخیص اختلالات روانی کمک می‌کند.

۳. Beck Depression Inventory (مقیاس افسردگی بک):
   یکی از رایج‌ترین آزمون‌های ارزیابی افسردگی است. این آزمون با سوالاتی که به احساسات و وضعیت روحی فرد پرداخته، میزان افسردگی را سنجیده و به ارزیابی تغییرات در طول زمان نیز کمک می‌کند.

۴. Rorschach Inkblot Test (آزمون نقاشی جوهری رورشاخ):
   از طریق نمایش تصاویر انتزاعی به افراد، این آزمون به بررسی و تفسیر پاسخ‌های هویتی و شناختی شخصیت افراد می‌پردازد. استفاده از نظریه‌های روان‌شناسی پروژکتیو نیز در این آزمون وجود دارد.

۵. Wechsler Memory Scale (مقیاس حافظه ویسلر):
   برای ارزیابی قابلیت حافظه در افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمون به طور جامع به اندازه حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت، حافظه تصویری، و حافظه فعال پرداخته و نقاط قوت و ضعف در زمینه حافظه را نمایان می‌سازد.

هر یک از این آزمون‌ها ویژگی‌ها و مزایای خود را دارند و بسته به نیازها و هدف ارزیابی، از آنها استفاده می‌شود. استفاده از این آزمون‌ها توسط متخصصان حوزه روان‌شناسی و روان‌پزشکی، به منظور تشخیص، ارزیابی، و درمان مشکلات روانی، رفتاری، و شناختی، انجام می‌شود.

هدف از دوره:

هدف اصلی این دوره، افزایش شناخت و مهارت در زمینه آزمون های روانی بالینی و شناختی، با تمرکز بر انواع مختلف آزمون ها و روش‌های ارزیابی داده ها است.

مخاطبان:

روانپزشکان و رزیدنت‌های روانپزشکی، روانشناسان (همه گرایش‌ها)، مشاوران (همه گرایش‌ها)، دانشجویان و دانش آموختگان علوم شناختی (همه گرایش‌ها)، علوم تربیتی (همه گرایـش‌ها) و علوم توانبخشی (همه گرایش‌ها).

اطلاعات دوره:

محورهای دوره:

- سنجش روانی و تفاوت آن با روانسنجی
- قضاوت بالینی و روش ارزیابی داده ها
- آزمون های اضطراب و افسردگی
- آزمون های شخصیت (MMPI، NEO و میلون)
- آزمون های هوش
- آزمون های نرم افزاری و قلم کاغذی شناختی (CVLT، AVLT، موکا، ادنبروک، کارت های ویسکانسین، آزمون های حل مسئله، نرم افزار CANTAB، REHACOM، نرم افزار سنجش توجه IVA).

تاریخ‌های مهم دوره:

- آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات (تمدید شد): ۱ آذر ۱۴۰۲
- تاریخ برگزاری دوره: ۲۸ آذر ۱۴۰۲

ثبت نام:

- اطلاعات ثبت نام در دوره به آیدی تلگرامی @synapse_media قابل ارسال است.

لینک مرتبط:

- لینک ثبت نام و اطلاعات بیشتر

- اطلاعات تماس با گروه علمی سیناپس:
  - تلگرام
  - اینستاگرام

 

دوره‌ی آموزشی آزمون های روانی بالینی و شناختی 

دوره‌ی آموزشی آزمون های روانی بالینی و شناختی

ارسال نظر