به گزارش پایگاه خبری دانا، احمد محمود زاده در بازدید از تعدادی از مدارس آموزش و پرورش منطقه ۵ تهران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای بازگشایی مدارس گفت: اولویت اصلی وزارت آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس و پروژه مهر این بود که هیچ کلاسی در هیچجای کشور عزیزمان ایران بدون معلم نباشد و همه دانش آموزان بتوانند در محیطی آرام و بی دغدغه به تحصیل بپردازند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با اشاره به اینکه نهادهای حاکمیتی و مردمی که بتوانند در زمینه مدرسه داری به آموزش و پرورش کمک کنند، از آن حمایت میکنیم، اظهارکرد: تجربه نشان داده است این نهادها به دلیل همراهی، همسویی و پیروی از سیاستهای نظام تعلیم و تربیت کشور نسبتا موفق عمل کردهاند و میتوانند از ظرفیتهای خود حتی در حمایت از مدارس دولتی محروم نیز استفاده کنند که در همین راستا توافقی با یکی از همین مجموعهها صورت گرفته است که ۵ هزار مدرسه دولتی در مناطق محروم را در زمینههای مدیریتی، هدایت و نرم افزاری یاری و همراهی کند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به توسعه رشتههای فنی و حرفهای در کشور، گفت: مجموعهها و نهادهایی که بتوانند در زمینه توسعه هنرستانهای فنی و حرفهای کمک کنند حتما از آن استقبال میکنیم و این خواسته به حق مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را باید مورد توجه جدیتری قرار دهیم.
محمودزاده با تاکید بر اینکه بیشتر انرژی و پتانسیل در آموزش و پرورش صرف فراهم کردن فضاهای سخت افزاری و فیزیکی مدارس و تجهیز کلاس درس و ...میشود، تصریح کرد: وظیفه اصلی ما در آموزش و پرورش در بخش نرم آموزش و پرورش باید اتفاق بیافتد و کیفیت بخشی فعالیتهای آموزشی و پرورشی باید بیشتر از قبل مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با حضور در جمع صمیمی معلمین این آموزشگاه،گفت: اولین و مهمترین عنصر در تربیت نیروی انسانی معلم است و اگر میخواهیم دانش آموز در تراز نظام انقلاب اسلامی تربیت کنیم این اتفاق به دستان توانمند شما معلمان رقم میخورد.
محمود زاده معلم را تاثیرگذارترین عنصر در مجموعه آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت دانست و گفت: اگر بخواهیم تحولی در جامعه رخ دهد این اتفاق توسط معلم و در کلاس درس رخ خواهد داد.
وی، توجه به منزلت، معیشت و دانش افزایی را از عوامل مهم در اثربخشی معلمین در کلاس درس خواند و گفت: تا معلم از شرایط خوبی برخوردار نباشد انتقال مفاهیم و واژگان به نسل نو به درستی شکل نخواهد گرفت.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با تاکید بر توجه به ایدههای نو و خلاقانه در ارتباط با دانش آموزان، تصریح کرد: دانش آموز امروز با زبان تکنولوژیهای جدید آشناست و نمیتوان دانش آموزی را که امروز با تکنولوژی هوش مصنوعی در ارتباط است با روشهای سنتی و قدیمی جذب کرد.
محمودزاده توجه به مناسبتهای دینی، ملی و مذهبی را از جمله کارهای مهم معلمان در کلاس درس ارزیابی کرد و گفت: تقویت باورهای دینی در دانشآموزان و هویت بخشی پیرامون مسائل ملی از اهداف سند تحول بنیادین و اسناد بالادستی است که معلمین در کلاس درس نباید از آن غافل شوند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی نقش معلمان را در فرهنگ سازی در نسل جوان بیبدیل خواند و اظهار کرد: معلمین از جنبههای مختلف نقش الگویی برای دانش آموزان ایفا میکنند و این نقش در جامعه نیز تسری پیدا کرده است و اساسا فرهنگیان به عنوان گروههای مرجع در جامعه مورد توجه و اعتماد مردم هستند که باید از این ظرفیتهای عظیم در راستای فرهنگ سازی و مسئولیت پذیری در جامعه استفاده کنیم.