به گزارش پایگاه خبری دانا، مجتبی همتی فر، تحلیل گر فرهنگی و تربیتی در کانال شخصی خود نوشت؛جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه، یک پارادوکس است. آن را میتوان خانهی فرهنگ کهن و پرافتخاری دانست که آرمانهای آزادی و دموکراسی در دوره فرمانروایی کوروش کبیر، به شکلگیری برخی از بنیانهای قانون اساسی آمریکا کمک کرده، در حالی که خود ایران [اکنون] در دستیابی به دموکراسی با چالشهایی رو به روست.
مردم ایران در طول قرن ۲۰ و ۲۱ میلادی، برای رسیدن به آزادی مبارزه کردهاند. آنها عمدتاً دارای گرایشهای طرفدار غرب هستند، اما تحت سلطهی شدید یک حکومت دینی ضدغربی قرار دارند.
ایران قبل از جمهوری اسلامی از نظر فرهنگ و تاریخ غنی بود. در سال ۱۹۷۹، شاه خلع شد و آیت الله خمینی وارد ایران شد. در ابتدا او گفت که در مسجدی در قم (یک شهر مذهبی در ایران) بازنشسته خواهد شد، اما در عوض موقعیت «رهبر عالی (Supreme Leader)» را ایجاد کرد و اساساً خود را به یک دیکتاتور مادام العمر تبدیل کرد - برخلاف امیدهای مردمی که خواهان دموکراسی بودند.
از زمان انقلاب ۱۹۷۹، رژیم ایران حملات تروریستی و ترورهایی را در بیش از ۲۰ کشور انجام داده است.
توسعه و گسترش موشک های بالستیک توسط ایران، تهدیدی حیاتی برای امنیت منطقه و چالشی مهم برای تلاشهای جهانی منع گسترش سلاحهای هستهای است. در سال ۲۰۱۰، شورای امنیت سازمان ملل متحد برنامه موشکهای بالستیک ایران را به شدت محدود کرد تا توانایی رژیم برای حمل کلاهک هستهای در آینده را محدود کند.
جمهوری اسلامی مرتباً از شرکت های صوری برای تأمین مالی غیرقانونی گروههای تروریستی مانند حزب الله و حماس استفاده میکند.
جمهوری اسلامی تهدیدی بزرگ برای آزادی دریانوردی و امنیت دریایی از خلیج فارس تا دریای سرخ است. نیروی دریایی ایران خدمه نیروی دریایی بین المللی را اسیر کرده و در مسیر کشتیهای باری با مین خرابکاری کرده است.
جمهوری اسلامی یک تهدید اصلی امنیت سایبری است. در طول دهه گذشته، عملیات سایبری رژیم ایران دولتها، کسب و کارها و گروههای مدنی در ایالات متحده، اسرائیل، عربستان سعودی، و قطر و غیره را هدف قرار داده است.
ایالات متحده از مبارزه مردم ایران برای تحقق حقوق بشر، دموکراسی و آزادی حمایت میکند. بزرگترین قربانیان رژیم «مردم ایران» هستند. نخبگان رژیم منابع و فرصتهای مردم را هدر میدهند و آزادی و حقوق اولیه بشر را سرکوب می کنند.
رژیم اسلامی ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است. برای مقابله با رفتار بیثبات کننده و بدخواهانه رژیم در داخل و خارج، ایالات متحده یک «کمپین فشار حداکثری» را دنبال می کند تا رژیم [جمهوری اسلامی ایران] را از منابع مورد نیاز برای اعمال خشونت مردم خود و دامن زدن به تروریسم در خارج از ایران محروم کند.
-------------
آنچه خواندید، خلاصهی گزارشی است که در صفحه رسمی «دولت ایالات متحده» درباره ایران با همین تیتر (جمهوری اسلامی ایران؛ رژیمی خطرناک) در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است تا دشمنی خود را مستدل نماید. این مواضع با تصویر همین پست منتشر شده است!
اگر قرار باشد که در دهه فجر، درباره دلایل ناراحتی و دشمنی ذاتی دولت آمریکا نسبت به انقلاب اسلامی ایران چیزی بگوییم، و اینکه چرا باید به انقلاب اسلامی ببالیم، همین گزارش راهگشاست. از لابهلای این گزارش میتوان قوتهای جمهوری اسلامی را بیرون کشید، هر چند به همه قوتها اشاره نکرده است.
دولت آمریکا از شکلگیری «حکومت دینی» ناراحت است، البته گویا با «دین اجتماعی و سیاسی» مشکل دارد.
دولت آمریکا عصبانی است که ایرانیها با اتکا به خودشان - و نه دیگری - به پیشرفتهای علمی و فناورانهی راهبردی دست یافتهاند و این «قدرت» خار چشمش شده است.
دولت آمریکا دلش خون است که جمهوری اسلامی نه تنها خودش «قدرت مستقل و غیروابسته» شده، بلکه از نهضتها و گروههای مبارز علیه سلطهگری و استثمار [به زعم آنها «گروههای تروریستی»!] حمایت و پشتیبانی میکند.
باید از دولت آمریکا پرسید که با ایران قدرتمند و مستقل اسلامیِ جمهوریِ، چه چیزی را از دست داده است که چنین عصبانی است؟ این قدر عصبانی که به اسم مردم ایران، علیه مردم ایران و دولت دینی ایران زورگویانه کمپین بینالمللی راه میاندازد و آن را پای مردم فاکتور میکند.
پانوشت: در دهه فجر، میشود گزارش دولت آمریکا علیه ایران را به همان زبان انگلیسی در مدارس و دانشگاهها به مسابقه گذاشت. اینکه کلمه کلمهاش را ترجمه کنند و در جدولی سه ستونه، در تاریخ بگردند و ببینند کدام ادعا به جمهوری اسلامی برمیگردد و مصداق کدام دقیقاً خود آمریکاست!؟
میشود جدولی تهیه کرد که در آن فهرستی از جنگهای ۵۰ سال اخیر آمده و قرار است که چک کنند که این جنگها توسط کدام دولتها راه افتاده و حمایت میشود؟