

به گزارش پایگاه خبری دانا غلامرضا بروجی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مهمترین نکته که در سال ۱۴۰۳ با آن مواجه بودیم، قانون برنامه هفتم پیشرفت بود که در این برنامه، مجلس شورای اسلامی، آموزش و پرورش را مکلف کرد تا اساسنامه نهضت سوادآموزی را بازنگری کند گفت: این موضوع مهمترین مطلبی بود که در راستای به روزرسانی اهداف و ماموریتهای سازمان نهضت سوادآموزی پیشرو داشتیم.
وی با بیان اینکه پس از تشکیل کارگروههای علمی و تخصصی، اساسنامه نهضت سوادآموزی بازنگری و در مسیر تاییدیه است افزود: این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح میشود و باید به تایید مقام عالی وزارت برسد. تاکنون مراحلی را طی کرده، انشالله بعد از نتیجه نهایی در مصوبات، به مجلس ارجاع بشه و ان شاءالله در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی، شاهد یک سازمان جامع آموزش بزرگسالان کشور خواهیم بود.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه علاوه بر سواد پایه که خواندن، نوشتن و حساب کردن که ماموریت قبلی سازمان نهضت سواد آموزش کشور بود، مهارتهای فردی و شهروندی نیز اضافه میشود ادامه داد: این موضوعات با مبنای توسعه و تعمیق سواد و آموزش همگانی در سطح کشور رقم خواهد خورد.
بروجی با بیان اینکه تفاهم نامهای بین سازمان نهضت سوادآموزی کشور و معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش جهت همکاری و هم افزایی و استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای هر دو معاونت بسته و منعقد شده است، گفت: در سال ۱۴۰۴ ان شاءالله طرح سوادآموزی مدرسه محور یا سوادآموزی مهارت محور را در مدارس ابتدایی کشور شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ متناسب با فراوانی بیسوادان به لحاظ جغرافیایی، مدارسی تحت عنوان پایگاه سواد انتخاب خواهند شد، افزود: آموزش یاران و فرهنگیان در داخل این مدارس بحث سوادآموزی مهارت محور را پیش میگیرند. کلاسها در مدارس تشکیل و فرهنگیان و همه کسانی که میتوانند به صورت حق التدریسی بر مبنای قانون کلاس بگیرند، میتوانند آموزش دهند و ما شاهد تشکیل کلاسهایی در مدارس ابتدایی منتخب خواهیم بود.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی به پرونده باز این سازمان در سال ۱۴۰۴ اشاره و عنوان کرد: اطلس بیسوادی کشور را به صورت علمی و پروژه پژوهشی انجام میدهیم تا اطلاعات دقیق و درستی از بحث بیسوادی در کشور هم به لحاظ جغرافیایی و هم به لحاظ ادبی داشته باشیم تا بتوانیم متناسب با آن برنامهریزی کنیم و نسخه آموزشی هر استان را متناسب با آن اطلس بیسوادی، برنامه ریزی و اجرایی کنیم.
بروجی اطهار کرد: شرایط استانها با هم متفاوت است و نمی توان یک نسخه واحد را برای کل کشور پیچید؛ لذا شرایط استان سیستان و بلوچستان با لرستان، گلستان، البرز و تهران متفاوت است و هر کدام از این استانها نسخه مخصوص خود را میطلبند که بر اساس آن اطلس را برنامه ریزی و آموزش را طی خواهیم کرد.