در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۸۵
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۱
تاملی بر طرح تازه دانشگاه آزاد؛
کمتر کسی است که در دوران دانشجویی، در همه کلاسهایش به موقع حاضر شده باشد و معمولا پیش می آید که دانشجویی به هر دلیلی در یک روز خاص، تصمیم می‌گیرد که سر کلاس حاضر نشود.

به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری دانا، همیشه هم نرفتن به کلاس درس، به این معنی نیست که دانشجو دارد در همان روز، کار خلافی انجام می دهد و یا وقتش را تلف می کند؛ یعنی خیلی اوقات پیش می آید که یک برنامه فوری و حتی یک گردش دسته جمعی، مانع حضور یافتن دانشجو در دانشگاه می شود که تقریبا چنین شرایطی برای همه دانشجوها اتفاق می افتد.

اما ماجرای تازه این جاست که معاون دانشجویی دانشگاه آزاد از توزیع کارت الکترونیکی دانشجویان از ترم جاری خبر داده و جالب اینکه یکی از کاربردهای این کارت هوشمند، کنترل ورود و خروج دانشجو توسط خانواده هاست.

یعنی از این به بعد، خانواده ها می توانند رفت و آمد فرزندانشان را زیر نظر داشته باشند و با کمک دانشگاه ها، دقیقا بدانند فرزندشان چه موقعی به دانشگاه می رود و چه موقعی از دانشگاه خارج می شود.

کارت الکترونیک دانشجویی چیست؟

به گفته مسئولان دانشگاه آزاد، پیشتر صدور کارت دانشجویی در حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد نبود، اما از امسال، صدور کارت های دانشجویی از جمله وظایف این معاونت خواهد بود.

محمدرضا اسفندیار، معاون دانشجویی دانشگاه آزاد درباره الکترونیک شدن کارت دانشجویی در این دانشگاه می گوید: طی برگزاری جلساتی با مرکز آزمون و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد قرار شد برای دانشجویانی که پس از احراز هویت و ثبت نام، دانشجوی این دانشگاه می شوند کارت الکترونیک دانشجویی صادر شود.

مدیران دانشگاه آزاد مزایای این کارت دانشجویی را بسیار فراگیر دانسته اند و از جمله مزیت های این کارت را گنجاندن کارت تغذیه در نوار مغناطیسی این کارت عنوان کرده اند.

اما نکته مهمی که نباید از آن غافل شد این است که به گفته اسفندیار، پس از توزیع این کارت، دانشجو زمانی که وارد محیط دانشگاه می شود پس از عبور از گیت، کارت الکترونیک دانشجویی ورودش را در سیستم دانشجویی ثبت می کند و از این طریق حتی خانواده ها هم می توانند با مراجعه به این سیستم از ورود و خروج فرزندنشان به محیط دانشگاه مطلع شوند.

این کارت دانشجویی که گفته می شود بسیار شبیه کارت عابر بانک است و قرار است بزودی نیز برای همه دانشجویان دانشگاه آزاد صادر شود، این امکان را به خانواده ها می دهد که والدین از تمام جزئیات رفت و آمد فرزندشان آگاه باشند.

آیا این طرح به تحکیم خانواده منجر می شود؟

اگرچه مطابق اظهارات مسئولان دانشگاه آزاد، این کارت هوشمند جدای از کنترل رفت و آمد دانشجویان، مزایای دیگری هم دارد، اما اینکه خانواده ها توسط چنین کارت هایی از ریز جزئیات ورود و خروج فرزندانشان با خبر باشند، قطعا نمی تواند به تقویت بنیان خانواده ها کمک کند.

به نظر می رسد چنین طرح هایی به حس اعتماد متقابل بین والدین و فرزندان خدشه وارد می کند و جلسات توضیح و توبیخ در خانواده ها را افزایش می دهد.

حتی اگر خانواده ها از تمام رفتارهای فرزندشان در دانشگاه هم با خبر باشند، باز خروجی چنین طرح هایی، به اخلاقی تر شدن یا درس خوان تر شدن دانشجویان کمک شایانی نخواهد کرد، بلکه فقط در صورتی می توان دانشجویان را به درس و دانشگاه دلبسته تر کرد که با دیدی کلان و عمیق تر و با توسل به فعالیت های متنوع فرهنگی و آموزشی، محیط دانشگاه را برای ماندگاری دانشجویان، جذاب و دوست داشتنی کنیم.

درواقع به جای آنکه دانشگاه آزاد نقش پلیس و جاسوس را برای والدین دانشجو بازی کند، می بایست به سمتی حرکت کند که ماندگاری دانشجویان در مراکز آموزش عالی، با شادی خاطر و آرامش همراه باشد.

از سوی دیگر، وقتی خانواده ای به فرزند دانشجویش اعتماد می کند و او را برای تحصیل به شهری دیگر می فرستد، دانشگاه آزاد نباید به این اعتماد والدین خدشه و تشکیک وارد کند و در امور شخصی خانواده ها دخالت کند.

اگرچه تعامل سازنده بین دانشجو، دانشگاه و خانواده دانشجویان می تواند به ارتقای کیفی نظام آموزش عالی کمک کند، اما اینکه دانشگاه آزاد بخواهد در این رابطه سه ضلعی، نقش زیرآب زن را برای دانشجویان بازی کند، قطعا در زمره اهداف کلان دانشگاه ها نیست و توان نظام آموزش عالی را هم به هرز می برد./ پایان پیام


ارسال نظر