رییس انجمن نفرولوژی ایران خبر داد:
دکتر عزت اله، عبدی رییس انجمن نفرولوژی در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری دانا با بیان اینکه افرادی که در دو نوبت میزان قند خون آنها در هنگام ناشتای بالای ۱۲۶ میلی گرم و غیر ناشتا بالای ۲۰۰ میلی گرم باشد، مبتلا به بیماری دیابت هستند گفت: بیماران دیابتی عروق کوچک و بزرگشان به صورت تدریجی در جریان بیماری صدمه دیده و در نتیجه چشم ، کلیه، اعصاب و عروق بدن دچار عارضه میشود.
وی شایعترین علت نارسایی کلیه در دنیا را درگیری کلیه در زمینه بیماری دیابت دانست و افزود: عارضه کلیوی معمولا پنج سال پس از شروع بیماری قند ظاهر میشود ولی با توجه به اینکه افراد مبتلا به دیابت نوع دو با تاخیر متوجه بیماری خود شده و مراجعه دیرهنگامی دارند، در زمان مراجعه نیز ممکن است دچار عارضه کلیوی شده باشند.
رییس انجمن نفرولوژی با بیان اینکه عارضه کلیوی در این بیماران به صورت افزایش دفع آلبومین از کلیههای است یادآور شد: در مراحل اولیه، آزمایشهای ساده قادر به نشان دادن دفع آلبومین نبوده و نیازمند استفاده از روشهای دقیقتری است.
وی با بیان اینکه، افزایش مقدار آلبومین در ادرار کارایی کلیه را کاهش داده و در نهایت فرد دچار نارسایی کلیه میشود تصریح کرد: در این صورت برای ادامه حیات باید از درمانهای جایگزین کلیه استفاده نمود.
دکتر عبدی بررسی ادرار از نظر آلبومین هر شش ماه را برای تشخیص زودرس عارضه کلیه موثر دانست و گفت: در صورتی که در دو نوبت بررسی آلبومین در ادرار وجود داشته باشد، بروز عارضه کلیوی قطعی خواهد بود که در موارد کنترل نامناسب قند خون، زمینه ارثی، مدت طولاتی ابتلا به دیابت، چاقی و مصرف قرص ضد حاملگی و... احتمال بروز عارضه کلیوی در بیماران دیابت بیشتر میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کنترل دقیق قند خون در مراحل اولیه بیماری میتواند نقش موثری در بهبود بیمار داشته باشد که در این راستا کنترل دقیق کلسترول نیز کمک کننده خواهد بود که برای کاهش کلسترول، کاهش وزن و کاهش مصرف نمک و پروتئین رژیم غذایی توصیه میشود./پایان پیام