در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۲۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۲
ویژه نوروز (3)
کهگیلویه وبویراحمد با وجود جلوه های زیبایی از طبیعت ، چشمه سارهای متعدد و خروشان ، آبشارها ، تالاب ها و شمیم عطر گل های بهاری فضایی دل انگیز و بانشاط را برای آسایش و آرامش خاطر گردشگران نوروزی به ارمغان آورده است.

به گزارش گروه ایرانشناسی و گردشگری خبرگزاری دانا، استان كهگیلویه و بویراحمد بامساحتی بالغ بر 16264 كیلومترمربع در جنوب غربی ایران قرار گرفته.

این استان با مرکزیت یاسوج  دارای 7 شهرستان (بویراحمد ،كهگیلویه ،گچساران ،دنا ،بهمئی ، باشت و چرام) 16 شهر(یاسوج ،دهدشت ، دوگنبدان ،چرام ، سی سخت ، باشت ، لیكك ، لنده ، سوق ، قلعه رییسی ، دیشموك ، مارگون ، گراب سفلی ، چیتاب ، پاتاوه و مادوان  ) و دارای 17 بخش ، 41 دهستان و 1700 آبادی دارای سكنه می باشد.

نام  بویراحمد که برگرفته از ایل بویراحمد است، از سال 1344 و پس از قیام عشایر جنوب از جمله ایل بویراحمد و جنگ مشهور گجستان، مترادف کهگیلویه گشت و یک منطقه مستقل تحت عنوان«کهگیلویه و بویراحمد» بنیاد شد.

مركز شهرستان بویراحمد  شهر نوپا و زیبای یاسوج (پایتخت طبیعت ایران ) است كه در كنار رودخانه بشار در آغوش تپه‌های متعدد و با ارتفاع 1870 متری از سطح دریا قرار گرفته. این شهر که در سال 1344 فقط دارای یک خیابان اصلی بود، امروزه از گسترش و توسعه زیادی برخوردار می‌باشد.

منطقه حفاظت شده دنا ، کهکیلویه

این منطقه یك منطقه كاملا كوهستانی است. اختلاف ارتفاع بلندترین و پست ترین نقاط منطقه بالغ بر 3000 متر است. دنا دارای قله های بلند، دیواره های عظیم و دره های عمیق است. در شرق دنا گردنه تاریخی بیژن قرار دارد و مرزهای شمالی ، غربی و جنوبی آن را رودخانه های  ماربر  و  بشار  احاطه كرده اند. رودخانه ماربر كه در شمال دنا از شرق به غرب جاری است ، با گذشتن از چند روستا و تنگ خرسان ، به رودخانه خرسان تغییر نام میدهد و پس از عبور از تنگه های باریك به رودخانه بشار میپیوندد. محل پیوند رودخانه های خرسان و بشار، ناحیه ای جنگلی است كه زیبایی خیره كننده ای دارد.

حفاظت از دنا باعث افزایش انواع گونه های جانوری این منطقه شده است، به طوری كه هم اكنون در كوهستان دنا برای دیدن خرس، بز و پازن، نیازی به دوربین چشمی نیست. منطقه حفاظت شده دنا صرف نظر از تنوع گونه های گیاهی و جانوری ، بنا به دلایل اقلیمی و پدیده های بارز زمین شناختی ، از نظر آموزشی و پژوهشی نیز بسیار مورد توجه پژوهشگران زیست شناسی و زمین شناسی است. این منطقه همچنین از نظر ورزش ها و تفریح های كوهستانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد .

منطقه طسوج

طسوج در شهرستان چرام با طبیعتی بکر و دیدنی قابلیت رقابت با بسیاری از جاذبه های گردشگری در کشور و حتی خارج از آن را دارد.

رودخانه بازفت

پس از طی سراسر باختر منطقه به رودخانه کارون می پیوندد، ‌یکی از بکرترین و بدیع ترین امکانات گردشگری منطقه است. مسیر طولانی این رودخانه در کنار متراکم ترین و دست نخورده ترین محدوده های جنگلی با چشم اندازهای زیبا و چشم گیر، روز به روز ارزش و اهمیت تفرجگاهی بیش تری پیدا می‎کند. حاشیه رودخانه بازفت با دسترسی به جاده شهرکرد - مسجد سلیمان، از جنگل ها، دره ها و گردنه های پرپیچ و خم گذشته و در مسیری طولانی پس از سیراب کردن‌ آبادی های فراوان و خلق زیبایی های شگفت انگیز و چشم اندازهای بدیع به رودخانه کارون می ریزد. حواشی این رودخانه از زیباترین مسیرهای جلب جهانگرد محسوب می شود که در هر فصلی جاذبه های خاص خود را دارد. بر فراز این رودخانه گردنه چری با همه زیبایی و عظمت واقع شده است که به تنهایی به جهت طبیعت منحصر به فرد خود یک ناحیه سیاحتی جالب توجهی به شمار می آید، به خصوص که جنگل های نسبتا متراکمی اطراف آن را فرا گرفته اند.

این چشمه در 4 كیلومتری شمال شرقی شهر سی سخت قرار دارد. با عبور از میان تاكستانهای شهر سی سخت این چشمه با آبی گوار در تمامی فصول سال جاری است.

این چشمه از پرآب ترین وخنك ترین چشمه ها بوده به آن را چشمه بشونیز می گویند. بهترین فصل بازدید فصول بهار وتابستان بوده ودارای جاده دسترسی آسفالته در مسیر كوه گل می باشد.

دهدشت بلاد شاپور 

براساس منابع تاریخی، این شهر در دوره ساسانیان توسط پسر اردشیر اول ساخته شده و در آن دوران به نام بلاد شاپور شهرت داشت؛ در دوره‌های پسین نیز رونق داشت اما شروع پی ریزی شهر کنونی دهدشت را پس از دوره مغولان و به‌عبارتی از اواخر تیموریان و پس از آن جست‌وجو می‌کنند، ولی بافت قدیم دهدشت را که هم‌اکنون بخش‌هایی از آن بر جای مانده است، منسوب به دوره صفوی می‌دانند. بافت قدیم دهدشت که هم‌اکنون 35هکتار وسعت دارد و به سرعت در حال تخریب است در سال 1364در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

از دیگر مناطق دیدینی این استان می‌توان به: آبشار کمر دوغ، موگرمون، تنگ پیرزال، قلعه کره شهبازی، دریاچه و حاشیه سد مارون، حاشیه کوه خائیز، دریاچه سد کوثر، شاه بهرام(باشت)، گردنه شلال دان(باشت) اشاره کرد.

بهروز نیک اقبالی، کارشناس میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان نیز در این‌باره می‌گوید: در روستاهای اطراف شهرستان کهگیلویه ساختمان‌ها و دهکده‌هایی وجود دارد که مربوط به دوره‌های گوناگون تاریخی ازجمله صفویه است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نزدیک شدن به هفته‌های پایانی سال 1391 گفت: برنامه ریزی و تلاش برای استقبال از مسافران نوروزی از هم اکنون آغاز شده است.

ˈحمیدرضا واعظی زادهˈ در گفت و گو با ایرنا افزود: امسال هزار و 200 کلاس در آموزشگاه های کهگیلویه و بویراحمد برای اسکان نوروزی میهمانان در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: برای آسایش مسافران و گردشگران ورودی به استان در ایام نوروز 1392، تجهیزات رفاهی در این مدارس توزیع خواهد شد.

واعظی زیاده بیان کرد: این مدارس از 28 اسفند تا 13 فرودین 92 آماده اسکان میهمانان خواهند بود.

وی بیان کرد: بحث تبلیغات و اطلاع رسانی به مسافران از هم اکنون آغاز شده و همچون سال های گذشته کتابچه ای دربردارنده اطلاعات جاذبه های گردشگری و نقشه گردشگری استان تهیه شده است.

واعظی زاده گفت: یکصد و 10 هزار نسخه کتابچه، بروشور، سی دی و مواردی از این دست برای معرفی کهگیلویه و بویراحمد در نوروز 92 بین مسافران توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر جاذبه های گردشگری ویژه کهگیلویه و بویراحمد در سطح کشور علاقمندان بسیاری یافته است گفت: تلاش می شود بیش از پیش جاذبه های این استان معرفی شود.

آب‌و‌هوای کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی  با چهار فصل متفاوت است که نمایشگاهی از تنوع آب و هوایی، کوه، رود، جنگل، دشت، چشمه، آبشار و گلهای دیدنی را در معرض دید گردشگران قرار می دهد.

وجود دو نوع آب و هوای سردسیری وگرمسیری در کهگیلویه و بویراحمد بر زیبایی آن افزوده است. در زمانی که گل‌های بهاری در مناطق گرمسیری روییده اند در مناطق سردسیری برف کوه‌ها و دشت‌ها را سفید پوش کرده و فاصله این دو آب و هوای متفاوت کمتر از یک ساعت است.

سوغات كهكيلويه

دست بافته‌هاى عشاير استان مهمترين صنايع دستى استان را تشكيل مي‌دهند. قالى، گبه، گليم، گچمه (كه تركيبى از گليم و قالى است) جاجيم و خورجين از جمله اين دست بافته‌ها هستند كه استفاده از رنگ‌هاى طبيعى و شاد به‌همراه نقوش از طبيعت آنرا زيبا و دل انگيز مي‌سازد.

انواع محصولات كشاورزى مانند گردو عسل روغن محلى لبنيات سيب انگور نيز از جمله سوغات اين استان به شمار مى‌آيند.

از مراکز اقامت این استان که برای سفرهای نوروزی آمادگی پذیرایی از میهمانان نوروزی را دارا هستند به شرح زیر است:

نام هتل

ستاره

آدرس

پارسیان

4

پل بشار جنب کارخانه قند-بلوار نماز-روبروی شهربازی

پاسارگاد

4

ورودی گچساران به بهبهان

ارم

2

میدان جانباز-ابتدای خیابان مطهری

جهانگردی

2

تپه تل دراز بالاتر از بهزیستی

  /پایان پیام

ارسال نظر