در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۳
مقاله محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان برترین مقاله علمی نشریه دندانپزشکی استرالیا در سال 2012 معرفی شد.
 
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر) وبه نقل از ایسنا، این مقاله در قالب یک طرح تحقیقاتی با عنوان تاثیر درمان‌های غیر جراحی پریودنتال (لثه) و اثر آن بر کنترل متابولیک دیابت با مشارکت دکتر امیر معین تقوی، استاد گروه پریودانتیکس و دکتر حمید رضا عرب، دانشیار گروه پریودنتولوژی و دکتر بزرگ نیا، دکتر علیزاده و دکتر کیانوش انجام شده و در مجله علمی دندانپزشکی استرالیا (Austrailan Dental Journal) وابسته انجمن دندانپزشکی استرالیا که یکی از نشریات معتبر بین المللی با ضریب تاثیر 1.5 است به چاپ رسیده است.

 
دکتر امیر معین تقوی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار داشت: در بررسی های انجام شده از میان مقالات علمی چاپ شده از سراسر جهان در این مجله که بر اساس شاخصهای مختلفی از جمله اصیل بودن، تحت تاثیر قرار دادن درمانهای دندان، تاثیر و تغییر در درمانهای دندان و ارائه در چارچوبهای علمی انجام می شود، این مقاله به عنوان مقاله علمی برتر سال 2012 معرفی شده است.
 

استاد گروه پریودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: ‌قرار است در کنگره دندانپزشکی بین المللی استرالیا که آوریل 2013 برگزار می شود از محققان این مقاله با اهداء جایزه علمی با عنوان Awards of excellence قدردانی شود.

 
استاد گروه پریودانتیکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص این پژوهش اظهار داشت: ‌بر این اساس در تحقیقی که بر روی 40 نفر از بیماران دیابتی در قالب 22 نفر گروه تحت درمان و 18 نفر گروه کنترل انجام شد میزان درمانهای غیر جراحی پریودنتال در مدت سه ماه مورد بررسی قرار گرفت.

 
تقوی با اشاره به اینکه بیماری دیابت و عفونتهای لثه‌یی رابطه ای دو سویه با هم دارند، خاطر نشان کرد: ‌بررسی های انجام شده و شاخص‌های ارزیابی شده در این پژوهش نشان داد که درمان‌های غیر جراحی لثه می تواند عاملی موثر در کنترل بیماری دیابت باشد.

 
وی خاطرنشان کرد: ‌بر اساس پروتکل های درمانی که برای افراد دیابتی اتخاذ می شود درمانهای پریودنتال نیز مد نظر قرار می گیرد.

 
دکتر حمید رضا عرب، دانشیار گروه پریودنتولوژی نیز در خصوص این پژوهش علمی اظهار داشت: ‌بیماری های پریودنتال در افراد دیابتی از عفونتهای شایع به شمار می رود به طوری که عفونت‌های لثه‌یی موجب مقاومت امساج نسبت به انسولین شده و از ورود گلوکز به داخل سلول جلوگیری می کند.
 

دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عفونتهای لثه‌یی از عوامل موثر در عدم کنترل بیماری متابولیک دیابت به شمار می رود، اظهار داشت: ‌در افراد غیر دیابتی نیز در صورت ابتلا به عفونتهای لثه‌یی میزان انسولین در شرایط طبیعی پاسخگوی سلولها نبوده و بدن باید انسولین بیشتری را تولید کند.

 
عرب خاطرنشان کرد: ‌اگر عفونتهای لثه‌یی در دهان ریشه کن شود می توان یبماری دیابت را کنترل کرد./پایان پیام
ارسال نظر