در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۱۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۴
پژوهشگران کشور اخیرا پروژه‌ای را در زمینه طراحی و ساخت دستگاه نمونه ساز سریع برای تولید قطعات صنعتی و زیستی و تعریف کردند که با اجرای فاز 4 آن امیدوارند بتوانند نمونه آزمایشگاهی آن را عرضه و داربست‌های زیستی و قطعات صنعتی را تولید کنند.
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر) وبه نقل ازمهر،فناوری نمونه سازی سریع (Rapid prototyping) در سال 1988 در داشگاه آستین تگزاس آمریکا متولد شد واز آن زمان تاکنون در دنیا پیشرفت‌های زیادی کرده ضمن آنکه کاربردهای آن نیز رو به افزایش است. این فناوری هر چند که نیاز به توسعه بیشتر دارد ولی همچنان در اختیار چند کشور معدود است.

 
ایران نیز در این فناوری پیشرفت بسیار کمی داشته و تاکنون نتوانسته به تولید در این حوزه دستیابد. از این رو از مزایای آن در زمینه تحقیقاتوتوسعه محروم مانده است.

 
از این رو پروژه طراحی و ساخت یک نمونه دستگاه نمونه سازی سریع به روش SLA در سال 90 در مرکز تحقیقات مهندسی صنایع و بهره وری دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شده است.

 
امیرحسین محمودی- مجری طرح با بیان اینکه این پروژه با هدف ساخت دستگاه نمونه سازی در فاز تجاری سازی اجرایی شد، گفت:این پروژه تحقیقاتی در 3 فاز مکانیک، نرم افزار و مواد آغاز شده است و پیشرفت‌های قابل توجهی در این زمینه داشته‎ایم.

 
وی با اشاره به جزئیات این طرح، افزود: در این پروژه که در مرکز تحقیقات مهندسی صنایع و بهره وری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تعریف شده است، اقدام به طراحی و ساخت نمونه بومی دستگاه نمونه سازی سریع خواهیم کرد و خروجی این پروژه دستگاه نمونه ساز سریع به روش SLA، نرم افزارهای راه اندازی این دستگاه و تولید مواد است.

 
محمودی، با بیان  اینکه این پروژه در 7 فاز تعریف شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر در فاز 4 این پروژه که شامل طراحی وساخت جزئیات نمونه رومیزی این دستگاه و طراحی نرم افزارهای مربوط به آن است که در زمینه نرم افزار 80 تا 90 درصد پیشرفت داشته‌ایم.

 
وی با بیان اینکه در حوزه تولید مواد آزمایش‌هایی انجام شده است، یادآور شد: این فاز از پروژ ه به دلیل کاهش ریسک متوقف شده است و منتظر هستیم تا از سایر اجزای دستگاه نتایج مطلوب به دست آوریم و پس از آن به فاز تولید مواد وارد می‌شویم.

 
این محقق به عملکرد دستگاه نمونه سازی اشاره کرد و یادآور شد: این دستگاه با قرار دادن مواد بر روی همدیگر به صورت لایه‌ای قطعه مورد نظر را به روش‌های مختلف SLA ،SLS و یا FDM نمونه سازی می‌کنیم.
 

محمودی، با تاکید بر اینکه دستگاه نمونه ساز سریع در همه صنایع کاربرد دارد، اضافه کرد: از  این دستگاه برای نمونه سازی قطعات در حوزه‌های اسباب بازی، هوافضا، مکانیک، صنایع دفاعی و خودرو سازی وتولید پهبادها تا حوزه مهندسی بافت برای تولید داربست‌های زیستی به کاربرده می‌شود.

 
وی با بیان اینکه فناوری ساخت این دستگاه در اختیار چند کشورها معدود است، ادامه داد: این کشورها از این دستگاه برای نمونه سازی قطعات در حوزه‌های مختلف زیستی و صنعتی استفاده می‌کنند.پایان پیام

ارسال نظر