به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر) به نقل از ایسنا، این محققان با همکاری روزبه جعفری، دانشیار مهندسی برق دانشگاه تگزاس در دالاس در حال آزمایش چگونگی استفاده افراد از قدرت ذهن خود برای راهاندازی یک برنامه، انتخاب شماره، انتخاب آهنگ یا روشن و خاموش کردن گوشی گگلکسی نوت 10.1 سامسونگ هستند.
در حالی که این شرکت هنوز برنامه فوری برای ارائه تلفن قابل کنترل با قدرت مغز ندارد، اما این پژوهش زودهنگام که شامل یک کلاه حامل الکترودهای نظارت الکتروانسفالوگرافی است، نشان داده که چگونه یک رابط مغز و رایانه میتواند به افراد دارای مشکلات حرکتی در انجام کارهایی که در غیر این صورت ناممکن بوده، کمک کند.
برای استفاده از علائم مغزی به دست آمده توسط الکتروانسفالوگرافی در کنترل یک تلفن همراه هوشمند، جعفری به همراه محققان سامسونگ، بر الگوهای فعالیت مغزی شناخته شده که در زمان نمایش الگوهای بصری تکراری افراد رخ میدهد، نظارت کردند. آنها دریافتند که انسانها میتوانند با تمرکز بر یک گزینه که در یک فرکانس خاص چشمک میزد، برنامهای را ایجاد و در میان گزینهها انتخاب کنند.
پژوهش جعفری، همچنین یک چالش دیگر را نیز مورد خطاب قرار داده که ساخت حسگرهای الکتروانسفالوگرافی مناسبتر است. سیستمهای کلاسیک الکتروانسفالوگرافی از الکترودهای اتصالی ژلی یا مرطوب برخوردارند که به معنی وجود یک ماده مرطوب بین جمجمه فرد و حسگر است.
جعفری اظهار کرد: بسته به میزان الکترودهای مورد استفاده بر روی سر فرد، ممکن است راهاندازی 45 دقیقه طول بکشد و این که این سیستم بسیار ناراحتکننده است.
درحالیکه حسگرهای وی نیاز به پل مایع نداشته و راهاندازی آن تنها 10 ثانیه طول میکشد. اما هنوز کاربر باید از یک کلاه پوشیده شده از سیم استفاده کند.
مفهوم استفاده از یک الکتروانسفالوگرافی خشک، جدید نبوده و با نقص کیفیت سیگنال پایین همراه است ؛ اما به گفته جعفری، گروه وی در حال ارتقای پردازش علائم مغزی این سیستم هستند.
وی افزود: در نهایت اگر رابطهای الکتروانسفالوگرافی قابل اطمینان برای استفاده مناسبتر و موثرتر باشند، یک دستگاه کنترل شده مغزی شبیه به کلاهی خواهد بود که افراد در تمام روز روی سر خود قرار خواهند داد./پایان پیام