در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۸۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
پیشنهاد آخر هفته
شهرستان صومعه سرا در 25 کیلومتری غرب مرکز گیلان قرار دارد و از زیباترین شهرهای گیلان است. اردیبهشت و خرداد هر سال فرصت مناسبی برای رفتن به این شهر زیبا است چراکه علاوه بر دیدن جاذبه های دیدنی این شهر می توانید از توت فرنگی های خوشمزه آن هم نوش جان کنید.

به گزارش گروه ایرانشاسی خبرگزاری دانا، صومعه سرا شهری در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان رشت است. از شمال به بندر انزلی، از شرق به رشت و شفت، از غرب به رضوانشهر و ماسال و از جنوب به فومن مرتبط است. محصولات عمده این شهرستان برنج و چای و نیشکر و کرم ابریشم و چوب صنعتی صنوبر است. یکی دیگر از محصولات اصلی صومعه سرا توت فرنگی های آن است که هر ساله در فصل بهار با برگزاری جشنواره توت فرنگی میزبان گردشگران زیادی است. گردشگرانی که برای دیدن و چیدن توت فرنگی های وحشی به این منطقه می آیند با حضور در کوهپایه های "صومعه سرا" به راحتی می توانند به این میوه های خوشمزه و خودرو در جنگل دست یابند.

معماری سنتی روستایی در صومعه سرا به تجربه گرانبهای گذشتگان تکیه داشته و هماهنگ با عوامل محیطی پدید آمده‌ است که در چگونگی معماری عوامل آب و هوایی همچون باران مداوم، وزش بادها، طبیعت و مواد موجود در دسترس نقشی اساسی دارد و در بعضی مناطق نوع خانه ‌ها مانند تلمبار، کندوج و... در ارتباط مستقیم با کار کشاورزی است.

شهر تاریخی گسکر

شهر تاریخی و مدفون «گسکر» در منطقه «گسکرات» صومعه ‌سرا از مهمترین و با شکوه ‌‌ترین آثار تاریخی به ‌جا مانده در گیلان است که به دلیل موقعیت راهبردی و بی‌نظیر جزو بزرگترین شهرهای تاریخی شمال کشور محسوب می ‌شود.

گسکر یکی از شهرهای نادر مسکونی، تاریخی و گردشگری در دوره اسلامی و بزرگ‌ترین شهر تاریخی دوره اسلامی در شمال کشور است که در غرب گیلان (منطقه ضیابر صومعه‌سرا) واقع شده و نمادی از تمدن و تاریخ کهن ایران محسوب می شود.

شهر تاریخی گسکر علاوه بر اینکه به لحاظ تاریخی بسیار حایز اهمیت بوده، به دلیل قرار گرفتن در موقعیت طبیعی بسار زیبا در دل جنگل هفت دغنان از اهمیت طبیعت گردی ویژه ای برخوردار است.

«گسکر» در 23 کیلومتری صومعه‌ سرا و حد فاصل شهرستان‌ های ماسال، شاندرمن و تالش قرار دارد که از دوره قاجاریه به بعد شهری مدفون، فراموش شده و گمنام بود.

منطقه پناهگاه حیات وحش سلکه

منطقه پناهگاه حیات وحش سلکه در محدوده ای به مساحت ۳۶۰ هکتار در قسمت جنوبی تالاب انزلی و در محدوده شهرستان صومعه سرا قرار دارد که از شمال به تالاب از جنوب به حاشیه مزارع روستاهای هنده خاله و صوفیانده از غرب به رودخانه هنده خاله و از شرق به رودخانه ترابخاله محدود است.

پناهگاه حیات وحش سلکه یکی از تالاب های با ارزش شمال کشور است که سالانه تعداد متنابهی از پرندگان مهاجر در این تالاب زندگی می کنند.

بخشی از این منطقه به صورت تالابی و بخشی دیگر آن به صورت چمنزار و مرتع است.

سلکه به عنوان اولین مرکز بازدیدکنندگان علاقمند به حیات وحش در استان گیلان دنیایی را در مقابل شما به تصویر می کشد که متفاوت از مفاهیم روزمره است و سرعت انسانی شما را به یادتان می آورد این منطقه هر ساله هزاران پرنده مهاجر را که در بدو پرواز، سرزمین های دوردست را نشانه می گیرند به سوی خود می کشد و بسیاری را از ادامه مهاجرت منصرف می کند.

تالاب سیاه درویشان و نرگستان

وجود تالاب زیبای سیاه درویشان و نرگستان از ویژگی‌های منحصر به فرد شهرستان صومعه سرا است که در قسمت شمالی این منطقه قرار گرفته و از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی دارای اهمیت ویژه و زیستگاه گونه‌ های مختلف پرندگان بومی و مهاجر و انواع آبزیان است.

منطقه "سیاه درویشان"از توابع بخش تولمات (شهرستان صومعه سرا)است. این منطقه به واسطه  وجود تالاب  بسیارزیبا٬ جزو مناطق  نمونه گردشگری استان گیلان است.

روستای "نرگستان"با "سیاه درویشان" همجوار است.نرگستان نیز به تالاب راه دارد واز آنجا باقایق در عرض ۵ دقیقه به تالاب انزلی م یرسید.

این منطقه به خصوص در فصل بهار وتابستان بسیاردیدنی است٬ چراکه گل های زیبای تالاب در این فصل ها شکوفا شده و جذابیت خاصی به این منطقه می دهد.

صنایع دستی صومعه‌سرا

حصیربافی با ساقه گیاه لی «گیاه مرداب» و صوف، سرامیک‌ سازی، تولیدات دستباف از صنایع مهم دستی در صومعه‌سرا به شمار می ‌رود که در این راستا هنرمندان زیادی در مناطق شهری و به ویژه روستایی در حال فعالیت هستند.

مسیر دسترسی

برای رفتن به صومعه سرا کافی است خود را به رشت برسانید. اما اگر نمی خواهید وارد شهر رشت شوید، باید قبل از رسیدن به رشت، تغییر مسیر داده و از کمربندی یا کنار گذر جاده فومن استفاده کنید تا پس از عبور از فومن به صومعه سرا برسید.

ارسال نظر