در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۵۷۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۸
رویایی که به حقیقت نزدیک می شود
نویسنده: حدادی
پذیرش اولیه داوطلبان سفر یکطرفه یا بی بازگشت به مریخ از روز هشتم ژانویه 2013 (19 دی 92) آغاز شده و تا آگوست 2013 (شهریور 1392) ادامه دارد در این طرح تمامی افراد علاقمند که سن آنها حداقل 18 سال است می توانند فرم درخواست آن را پر کرده و مریخ را به عنوان سکونتگاه دائمی خود اتخاب کنند.
 به گزارش خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، مدتها است که محققان برای یافتن حیات درسایر سیارات ،مریخ را که بعد از کره زمین چهارمین سیاره سامانه خورشید است مورد بررسی قرار دادند و در بررسی های خود تنها به ارسال یک ماهواره دراطراف جو سیاره مریخ و دریافت چند عکس و فیلم اکتفا نکردند بلکه رباتی پیشرفته با نام مریخ نورد کنجکاو را به مریخ پرتاب کردند.
 
بعد از تحقیقاتی که این ربات بر روی سیاره سرخ انجام داد معلوم شد که خاک مریخ دارای مقدار قابل توجهی آهن است که در اثر مخلوط شدن با اکسیژن زنگ زده و سطحی سرخ رنگ را برای این سیاره به وجود آورده است.
 
 
با سیاره سرخ منظومه شمسی بیشتر آشنا شوید؟

مریخ یا بهرام چهارمین سیاره منظومه شمسی است که در مداری طولانی تر از مدار زمین و با سرعتی کمتر از سیاره زمین در حال حرکت است و قطر آن به ۶۷۹۰ کیلومتر می رسد که جو آن برخلاف زمین مقدار ناچیز اکسیژن و آب را درخود جای داده و مواد موجود در جو این سیاره شامل 95 درصد دی اکسید کربن، ۳٪ نیتروژن، ۱.۶٪ آرگون است.

جو این سیاره به اندازه ای رقیق است که فشار جوی سطح آن برابر با یک صدم فشار جو زمین در سطح دریاها است و علاوه بر آن این جو محافظ خوبی در برابر تابش‌ های مرگبار فضایی نیست.

دمای هوا در بیشتر نقاط سیاره سرخ پایین است به طوری که دمای هوا در قطب‌های آن می‌تواند تا ۱۳۰ درجه زیر صفر کاهش یابد.

سیاره مریخ در اطراف خود دارای دو قمر طبیعی بسیار کوچک با نام های فوبوس و دیموس است که با قمر زمین بسیار متفاوت است به گونه ای که ستارشناسان آنها را سیارک های اسیر شده توسط جاذبه این سیاره می دانند.

 
چرا با وجود اینکه زهره به خواهر زمین معروف است مریخ سکونتگاه بعدی انسان خواهد بود؟

سیاره مریخ بعد از زمين، قابل سکونت ترين سياره در منظومه شمسي محسوب می شود و ريتم شبانه روز آن بسیار شبیه به زمين است به طوری که برای طی کردن یک روز کامل در این سیاره نیازمند 24 ساعت و 39 دقيقه و 35 ثانيه هستیم.

علاوه بر این هوای نسبتا مناسب ، خاک دارای آب ،‌ لايه نازک جو که این سیاره را در مقابل پرتوهای کيهانی و نور خورشيد محافظت می کند و نور کافی خورشيد که امکان استفاده از پنل های خورشيدی را فراهم می کند از جمله مواردی هستند که امکان سکونت در این سیاره را فراهم کردند.

طرح سفر بی بازگشت

یک سازمان خصوصی هلندی قصد ساخت سکونتگاه انساني را بر سطح سياره مريخ دارد و طرحی بلندپروازانه را جهت اجرایی کردن این پروژه ارایه کرده است که طی این طرح، فراخوانی بین المللی با عنوان سفر بی بازگشت به مریخ را در جهان انتشار داده است که طی این فراخوان تا کنون حدود 20 هزار نفر ثبت نام کردند که بیش از 70 نفر آنها ایرانی هستند.

در سال 2011 اعضای این طرح در یک نشست تخصصی در کنار هم برنامه استراتژیک فرستادن انسان به مریخ را تدوین کردند و در اولین سال این برنامه ،به انجام تحقیقات و مشاوره با کارشناسان آژانس های فضایی معتبر و شرکت های خصوصی هوافضا در سراسر جهان پرداختند.

در مرحله بعدی اعضای این پروژه از شرکت های فعال در حوزه هوافضا جهت مشارکت توسعه فناوری های مورد نیاز خود دعوت کرده و به طور همزمان برنامه بین‌المللی انتخاب مسافران آینده مریخ را نیز آغار کردند.

گفتنی است: با وجود اینکه بسیاری از دانشمندان به دلیل مشکلات و مسائل فنی فراوان که برای این ماجراجویی فضایی وجود دارداین طرح را غیر قابل تحقق دانسته اند، مسوولان این پروژه این طرح را کاملا جدی دنبال می کنند به طوری که هر روز اخبار و مطالب تازه ای در خصوص ابعاد مختلف این ماموریت منتشر می کنند.

 
میزان هزینه پروژه سفر به مریخ چقدر است؟

این سفره به دلیل اینکه بلیطی یکطرفه دارد هزینه نسبتا پایینی را به خود اختصاص داده است و محققان شرکت خصوصی که این پروژه را قرار است اجرایی کنند بودجه مورد نیاز آن را 6 ميليارد دلار پيش بيني کردند که حدودا 66 درصد هزينه آن به ارسال و فرود فضاپيماهای حامل ساکنان مريخ مربوط می شود به همین دلیل هم این شرکت برای تأمین بخشی از هزینه های این پروژه به دنبال جذب حامیان مالی است.

چرا سفر به مریخ بلیطی یکطرفه دارد؟

افرادی که به مریخ سفر می کنند هرگز به زمین باز نمی گردند و مریخ به سکونتگاه همیشگی، محل زندگی، کار و مرگ آنها تبدیل می شود زیرا سازمان خصوصی که این پروژه را اجرایی می کند اعلام کرده که هنوز هيچ فناوری را در سطح سیاره سرخ براي بازگشت افراد از مریخ به زمين ایجاد نکرده است.

چگونه می توان ساکن آینده مریخ شد؟؟؟

افرادی که علاقمند هستند که ساکن دایم سیاره سرخ باشند باید از بهره هوشی مناسب و سلامت کامل جسمی و روحیه برخوردار باشند و همچنین تمامی داوطلبان این پروژه باید در تست های سلامت روان و آمادگی لازم برای مقابله با شرایط روانی دشوار و پر استرس این سفر بی بازگشت حد نصاب لازم را کسب کنند.

برای رسیدن به مریخ چند روز در سفر خواهیم بود؟

با توجه به اینکه مدارهای زمین و مریخ کاملا گرد نیستند، طول مدت سفر به این سیاره بستگی به زمان پرتاب دارد که معمولا بین شش تا هشت ماه متغیر است و دانشمندان بر اساس تخمین هایی که زده اند طول این سفر را هفت ماه اعلام کرده اند.

البته درست است که با استفاده از سوخت بیشتر می توان مدت سفر به مریخ را کاهش داد اما این کار هزینه های اجرایی پروژه را به شدت افزایش می دهد.

شرایط ادامه حیات در مریخ

بر اساس طرح اولیه ای که برای این پروژه در نظر گرفته شده است به هر فضانورد ساکن در سیاره سرخ دویست مترمربع فضاي داخلي که شامل اتاق خواب، محوطه کار، اتاق نشيمن و واحدهایي برای پرورش گياهان است اختصاص داده شده و تمامی ساکنان آینده مریخ باید در زمان ترک محل سکونت خود از لباس های ويژه استفاده کنند تا به وسیله پرتوهای کیهانی آسیب نبینند.

ساکنان آینده مریخ با آغاز کردن سفر خود به سمت سیاره سرخ در استخدام شرکت خصوصی هلندی که مسئول اجرایی کردن این پروژه است خواهند بود و مهمترین کار این ساکنان در طول مدت زندگي بر روی سیاره مریخ ارسال گزارش ‌هايی به صورت روزانه و مستمر به مراکز کنترل زمينی است تا تجربیات مریخی خود مانند نحوه زندگي و کشفيات را به صورت زنده و مستقيم با ساکنان زمین به اشتراک بگذارند.

مشکلاتی که انسان ها در مریخ خواهند داشت چیست؟

به دلیل اینکه این سیاره فقط حدود 38 درصد گرانش زمين را به خود اختصاص داده ساکنان آینده آن احتمالا تغييرات فيزيولوژيکی جدی مانند کاهش تراکم استخواني، ضعف عضلانی و مشکلات گردش خون را تجربه می کنند و بيماری ها و مشکلات حاد پزشکی آنها نيز در سیاره سرخ غیرقابل درمان خواهد بود.

یکی دیگر از مشکلات سکونت انسان در مریخ تولید مثل انسان در این سیاره است که پزشکان تأکید می کنند که دیدگاه روشنی نسبت به احتمال باردار شدن و زایمان در شرایط گرانش ضعیف سیاره سرخ ندارند و همین دلیل موجب شده تا در این سفر زوج های مسن نسبت به جوانتر ها در الویت قرار گیرند.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
mohammad
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
0
0
اقا من میخواهم ثبت نام کنم شرایط ونحوه ثبت نام چطور می باشد لطفا راهنمایی کنید؟
محمد نجات
Australia
۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۲
0
0
لطفا شرایط ثبت نام را بگید