جعفر آقازاده، مخترع ایرانی و مجری اجرایی این طرح در گفت وگو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با اشاره به مزیت و بازدهی زیاد این هواپیما گفت: این هواپیمای بدون سرنشین (اشیا پرنده هدایت پذیر از راه دور یا پهباد) عمود پرواز با سوخت ترکیبی و با به کارگیری انرژی نو و پاک با هدف انجام ماموریت های نظامی و امنیتی طراحی شده و هم اکنون ساخت این هواپیما در مرحله آزمون پرواز است و پیش بینی می شود تا یک سال آینده آماده پرواز باشد.
این کارشناس مهندسی برق الکترونیک در خصوص مدت زمان پرواز عمودی این پهباد در آسمان افزود: این هواپیما دارای یک ملخ بزرگ و 2 ملخ جانبی است که می تواند تا مدت 2 ساعت به صورت عمودی پرواز کند.
وی در خصوص وجه تمایز این هواپیما نسبت به سایر هواپیماها گفت: اکثر هواپیما ها برای شتاب اولیه نیاز به پرتابه دارند اما این هواپیما نیاز به شتاب اولیه ندارد و می تواند با سرعت اولیه و ملخ های جانبی خود به صورت عمودی پرواز کند و با فعال شدن ملخ های دیگر به هر جهتی که تمایل دارد،چرخش و پرواز کند.
این عضو گروه پژوهشی پارک علم و فن آوری استان آذربایجان شرقی درباره مزایای چنین هواپیمایی اظهار داشت: یکی دیگر از مزایا و وجه تمایز این پهبادها نسبت به سایر هواپیماهای بدون سرنشین به کارگیری سیستم سوخت ترکیبی است.
آقازاده تصریح کرد: در این هواپیما از سیستم ترکیبی پیل سوختی و ژنراتور هیدروژن به عنوان منبع توان جدید استفاده شده است. این منبع توان جایگزین باتریهایی شده است که پیش از این در پیل سوختی استفاده می شد.
این عضو انجمن مخترعان کشور بیان کرد: همچنین در این سیستم از یک واکنش کاتالیزوری (با استخراج هیدورژن) و از یک محلول قلیایی (بورهیدریک سدیم) بهرهگیری میشود.
گفتنی است،این هواپیمای بدون سرنشین عمود پرواز هنوز تاییده اش را نگرفته اما مرحله تحقیقات آن تحت نظر سازمان علمي، پژوهشي و فناوري بسيج كشور انجام شده و در مرحله چاپ مقاله ای نوآور برای معرفی این طرح در سطح بین المللی است.