در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۷۲۹۹
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸
یک مبتکر جوان ایرانی موفق به ساخت و طراحی گوشی پزشکی دیجیتالی شد. این دستگاه با دریافت سیگنال های مختلف از بدن، تعداد ضربان قلب را توسط یک مدار الکترونیکی کوچک شمارش کرده و بر روی صفحه نمایش نشان می‌دهد.

جعفر آقازاده، طراح و مجری گوشی پزشکی دیجیتال و کارشناس مهندسی برق الکترونیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با اشاره به انواع گوناگون گوشی های پزشکی گفت: معمولا گوشی های پزشکی از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند. قسمت اصلی گوشی (قسمت دیافراگمی گوشی) برای اطلاع از طبیعی بودن ضربان قلب و بررسی میزان تعداد نبض بیمار روی بدن فرد قرار می گیرد و پرده دیافراگم (قسمت زنگوله‌ای آن)، ارتعاشات بدن را به ارتعاشات صوتی تبدیل می کند. در نهایت این صوت وارد لوله‌های هدایت کننده صدا و سپس از طریق گوشی‌های مخصوصی وارد گوش پزشک می شود.

مجری این طرح، تغذیه باتری با توان مصرفی کم، نمایشگر تعداد ضربان، تقویت صدای ضربان قلب و حسگرهای دقیق دریافت سیگنال را از جمله قابلیت ها و مزایای این گوشی طراحی شده برشمرد و در خصوص سایر خصوصیت های این دستگاه افزود: گوشی پزشکی دیجیتال(استتوسکوپ دیجیتالی) طراحی شده یک وسیله ساده و الکترونیکی با حجم کم است که دارای قسمت سنسوری بوده و با دریافت سیگنال از بدن بیمار یا ضربات قلب فرد، تعداد آن را توسط یک مدار الکترونیکی کوچک شمارش کرده و بر روی صفحه نمایش نشان می دهد.

به گفته این عضو مركز تحقيقات بسيج دانشجويي آذربايجان شرقي، همچنین قسمت شنود گوشی نیز یک هندزفری است که میزان صدای تولید شده را توسط چیپ های الکترونیکی تقویت کرده و پزشک به راحتی می تواند این صدا را تشخیص دهد.

این عضو گروه پژوهشی پارک علم و فن آوری استان آذربایجان شرقی با اشاره به قابلیت ثبت و محاسبه دقیق تعداد ضربان قلب اظهار داشت: همچنین افرادی که نیاز به ورزش کردن برای چربی سوزی و لاغری دارند نیز می توانند از قابلیت ثبت دقیق ضربان قلب این دستگاه استفاده کنند.

گفتنی طرح گوشی پزشکی دیجیتال با همکاری دکتر علیرضا عندلیب، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و با صرف هزینه هشت میلیون ریال طراحی شده است.

ارسال نظر