به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(دانا خبر) به نقل از شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز، ارزش این جوایز که در لیسبون پرتغال اعلام شد، در مجموع به یک میلیون دلار می رسد و با توجه به اینکه این جایزه به طرح های مرمتی و معماری 5 کشور جهان از جمله ایران، سودان، فلسطین، مراکش و اتریش تعلق گرفت سهم ایران به دلیل برنده شدن طرح مرمتی بازار برگ تبریز 200 هزار دلار است.
اهدای جایزه آقاخان در زمینه معماری از سال 1977 آغاز شده است و هر سه سال یکبار به پروژه هایی در تمامی ابعاد که به خوبی طراحی شده باشند و به ارتقای کیفیت زندگی کمک کند اختصاص پیدا می کند.
برندگان این جایزه همیشه هم معماران نیستند آنها می توانند مقامات، مشتریان، سازندگان، مهندسان و صنعتگران باشند.
یکی از برندگان این دوره جایزه آقاخان، طرح مرمت بازار تبریز بود. بازار تبریز یکی از بزرگترین و مهمترین بازارهای سرپوشیده در جهان به شمار میرود.
این بازار با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. بازار تبریز در مردادماه سال 1389 خورشیدی به عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این بازار از بازارچه ها، تیمچه ها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته است. پیش تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده است.
این بازار حدود 3 سده پیش و پس از وقوع زمینلرزه تاریخی تبریز در سال 1193 قمری توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شده است. بازار تبریز در سال 1354 خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تاریخ بنای این مجموعه مشخص نیست؛ ولی بسیاری از جهانگردانی که از سده چهارم هجری تا دوره قاجاریان از این بازار بازدید کردهاند، درباره آن اطلاعاتی اراهه کردهاند.
شبکه توسعه آقاخان هر سه سال یک بار مراسم جایزه آقاخان در زمینه معماری را برگزار می کند. این موسسه هدف از تاسیس خود را کمک به حفظ میراث اسلامی اعلام کرده است.