در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۸۴۷۱
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۲
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی:
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که در برنامه پنجم توسعه، کشور باید خودش را از وابستگی شدید نفت نجات دهد و به سمت منابع پایدار درآمدی دیگر برود، اظهار کرد: صنعت گردشگری بهترین گزینه برای خروج از صنعت نفتی است.

کمال علیپور نماینده سوادکوه و قائم شهر  و عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانا با بیان این نکته که در برنامه پنجم توسعه، کشور باید خودش را از وابستگی شدید نفت نجات دهد و به سمت منابع پایدار درآمدی دیگر برود گفت: صنعت گردشگری بهترین گزینه برای خروج از صنعت نفتی است.

وی افزود: دولت یازدهم باید بیشتر نگاهش را به سمت میراث فرهنگی، گردشگری و جذب توریست ببرد و از آنجایی که کشور ما هم در بحث میراث فرهنگی  وهم تعدد موزه ها و صنایع دستی قدمت دیرینه دارد می توان در این حوزه کارهای زیادی انجام داد.

علیپور گفت: متاسفانه در دولت های گذشته خیلی به میراث فرهنگی و گردشگری توجهی نشد و همچنین روی ترمیم بناهای تاریخی ما کاری صورت نگرفت.

عضو کمیسون مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تبلیغات نقش موثری در معرفی جاذبه های گردشگری کشور دارد گفت: ما زمانی که به یک کشور خارجی سفر میکنیم از همان داخل هواپیما تبلیغات وسیعی راجب جاذبه های گردشگری کشور مقصد انجام می شود در حالی که کشور ما در تبلیغات خیلی موفق نبوده است و کار تبلیغاتی چه داخلی وچه بین المللی زیادی صورت نگرفتهاست.

 وی ادامه داد: بسیاری از مردم خودمان نیز از خیلی از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری کشورمان اطلاعات کافی ندارند و حتی می توانم بگویم ما نتوانستیم 5 درصد اطلاعات و داشته های خودمان را تبلیغ کنیم و در اطلاع رسانی کنیم و جذب گردشگر عملکرد خوبی نداشتیم.

علیپور در ادامه تصریح کرد: آقای نجفی از مدیران خوش فکری و برنامه محور هستند که می توانند در این حوزه کارهای زیادی انجام دهند فقط باید تلاش بیشتری کنند که ما بتوانیم درآمد ملی خود را بالا بریم و جذب توریست کنیم.

نماینده سوادکوه و قائم شهر افزود: دولت باید با ارایه یک برنامه به مجلس و مردم بگوید که ما کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم و همچنین باید راهی را مشخص کند که درآمدهای ناشی از جذب توریست را در جای خودش هزینه کند.

میراث فرهنگی سرمایه فرهنگی ماست

ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم آباد و عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در گفت و گو با خبرگزاری دانا اظهار کرد: در دولت قبل متولیان میراث فرهنگی افرادی بودند که نه در این زمینه تخصص لازم را داشتند و نه روح آنها با میراث فرهنگی کشور عجین بود. البته ما نمی خوایم منکر اقداماتی شویم که این افراد انجام دادند ولی در مقابل شعارهایی که دادند و برنامه هاشو کاری انجام نشد.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی سرمایه فرهنگی ماست، اظهار کرد: در وهله اول ما باید زیرساخت های گردشگری و جذب توریست را در کشور مهیا کنیم و دسترسی سریع به جاذبه ها را نیز فراهم کنیم، همچنین باید شرایطی را ایجاد کنیم که افراد بتوانند هنجارهای ما را رعایت کنند .

میراث فرهنگی به حیات خلوت دولت تبدیل شده بود

نصراله پژمان فر نماینده مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی به خبرنگار خبرگزاری دانا گفت: ما باید در ساختار حوزه گردشگری تغییراتی ایجاد کنیم چرا که در دولت های گذشته میراث فرهنگی با تمام ظرفیت هایش به حیات خلوت دولت تبدیل شده بود بدون اینکه مجلس بتواند نقشی در این حوزه داشته باشد.

وی افزود: ما بنا نداریم که وزارت خانه به وزارتخانه اضافه کنیم اما باید برررسی شود شرایطی مهیا شود که این حوزه به ظرفیت خودش برسد .

پژمان فر در ادامه گفت:برخی پیشنهاد دادند که سازمان میراث فرهنگی را به وزارتخانه تبدیل کنیم و برخی از بخش های وزارت ارشاد را از آن جدا کنیم و به وزارت میرا ث اضافه کنیم تا هم وزارت ارشاد بتواند به وظایف اصلیش برسد به  و هم حوزه میراث احیا شود و مجلس هم حمایت های لازم را داشته باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مشکل اساسی در میراث فرهنگی این است که چون میراث فرهنگی یک وزارتخانه نیست و تنها معاونت است تکالیفی که قانون گذار در حوزه ارتقای گردشگری و میراث تعیین می کند مانند سایر وزارتخانه ها اجرا نمی شود و مجلس هم نمی تواند در تصمیمات این سازمان دخالت داشته باشد .

وی ادامه داد: برای اینکه متولی این دستگاه بتواند کارها را به نحو شایسته ای پیگیری کند و به یک نتایج خوب برساند یکی از راه حل های منطقی آن ارتقای این سازمان به وزارت خانه است البته باید کار کارشناسی انجام شود تا این حوزه به خوبی احیا شود.

ارسال نظر