عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با خبرگزاری دانا:
مهرداد منطقیان عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با بیان این مطلب، گفت: خلیج فارس یک منبع خدادادی است که در اختیار ما قرار گرفته و الی الابد قابل استفاده است پس ما باید فارغ از بحث هزینه و توجیه اقتصادی، از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری سمینار بین المللی شیرین سازی آب دریا درکشورمان طی سال های گذشته، افزود: من دبیر علمی آن سمینار بودم و در این سمینار بحث شیرین سازی آب دریا از تمام جوانب اقتصادی، فنی و... با حضور کارشناسان داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار گرفت.
منطقیان، شیرین سازی آب خلیج فارس را به روش اسمز معکوس عنوان و خاطر نشان کرد: در حال حاضر روش های مختلفی برای نمک زدایی از آب دریا وجود دارد که روش اسمز معکوس بهترین روش است.
او در توضیح مکانیسم جداسازی نمک از آب به روش اسمز معکوس گفت: اگر غشا مناسبی در مقابل آب شور قرار گیرد و بر این آب فشار زیادی مثلا حدود 60 اتمسفر اعمال کنیم، آب از قسمت شور به سمت قسمت شیرین مهاجرت می کند یعنی آب شور، شورتر شده و بر میزان آب شیرین افزوده می شود.
منطقیان طرح شیرین سازی آب خلیج فارس را طرحی موثر برای تامین آب شرب مناطق جنوبی ایران دانست و افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس به صورت گسترده از این فرآیند استفاده می کنند و آب شرب و حتی آبیاری را از آب دریا و به روش اسمز معکوس تامین می کنند. البته چون آنجا بارندگی به نسبت کشور ما کمتر است زودتر از ما به فکر این کار افتاده اند اما واقعیت این است که مناطق جنوبی ما از نظر آب و هوا فرقی با این کشورها ندارند و در این مناطق، این طرح کاملا توجیه پذیر است.
گفت و گو از: سید احمد طبائی