رئیس سازمان زندانهای کشور در مراسم ششمین طرح «یا ضامن آهو» از وجود ۱۰ هزار زندانی جرایم غیرعمد در زندانها خبر داد. اسماعیلی ابراز امیدواری کرد که این عده تا پایان سال آزاد شوند.
آن طور که تسنیم گزارش داده اسماعیلی در این مراسم گفته: خادمان بارگاه حضرت رضا(ع) در ششمین طرح «یا ضامن آهو» موفق شدند از مجموع 6 میلیارد و 270 میلیون تومان بدهی، 4 میلیارد و 500 میلیون تومان از شکات تخفیف بگیرند و 2 میلیارد و 200 میلیون نیز برای جلب رضایت آنان پرداخت شده است.
در خبر دیگری از وضعیت زندانیان مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان گفت: "بنیاد تعاون زندانیان برای ایجاد اشتغال زندانیان آزاد شده، تاکنون موفق شده است برای 25 هزار زندانی، وام اشتغال بگیرد و اکنون آنها جزء خوش حساب ترین مشتریان بانکها حساب می شوند."
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رحیم مطهرنژاد در نشست خبری امروز خود در ادامه گفت:"سابق بر این، 20 درصد زندانیان به علت عدم حمایت جامعه و طرد از سوی صاحبان صنایع، به زندان بازگشت می کردند ولی در بین زندانیانی که با اخذ وام حمایت شده اند، بازگشت به زندان به 2 درصد رسیده است."
وی همچنین درباره عملکرد این بنیاد گفت: "سالی 100 هزار نفر در 200 رشته فنی و حرفه ای در زندانها آموزش می بینند و هم اکنون نیز 60 هزار نفر زندانی شاغل در زندانها و اطراف آن هستند."
خوب نیست تعداد زیادی از مردم، سوء پیشینه داشته باشند
مطهر نژاد در پاسخ به سئوال خبرآنلاین درباره چرایی عدم استخدام بخش عمومی و دولتی زندانیانی که جرایم غیر موثر مرتکب نشده اند، گفت: "در کشور ما یک موضوع بسیار مهمی وجود دارد. آن این است ایجاد سوء پیشینه برای کسانی که به زندان می افتند، هیچگاه از بین نمی رود. با وجودی که قانون جدید مجازات اسلامی در این باره شفاف است، ولی ما مدتهابه این مهم پرداختیم و با مقامات ارشد مجلس، دولت، نیروی انتظامی، قوه قضاییه جلسه گذاشته ایم و گفته ایم تولید سو پیشینه در کشور و برای مردم، آثار و تبعات دارد. باید دوره موثر بودن سوء پیشینه تعریف شود و بگویند بعد از آن مدت، این اثر سوء پاک می شود. متاسفانه عرف طور دیگری است و باید در این مورد بازنگری شود."
او از مردم خواست اگر کسی زندان افتاد و مردم متوجه شدند، وقتی آن فرد آزاد شد، خطای او را نادیده بگیرند و به او فرصت شغلی بدهند.
مطهرنژاد همچنین خطاب به مسئولان گفت: "از مسئولان نیز می خواهیم این موضوع را تدبیر کنند. حتی پیشنهاد لایحه به دولت داده ایم. همچنین به وزیر دادگستری، نیروی انتظامی و مسئولان قوه قضاییه پیشنهاد داده ایم به این موضوع رسیدگی کنند. اعتقاد داریم تا این موضوع در ذهن همه فراگیر نشود، به سمت حل کردن نمی رویم. خوب نیست در کشوری تعداد زیادی از مردم، دارای سوءپیشینه شده باشند ولی ما برای پاک کردن سوء پیشینه، قدم موثر برنداشته باشیم."
صدا و سیما علیه زندانیان، سمپاشی می کند
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عملکرد رسانه ها در جهتدهی به افکار عمومی جامعه در مورد زندانیان گفت: "باید تفکیک بین زندانیان با جرایم مختلف قائل شویم و زندانیانی که خطرناک و شرور نیستند را نباید به چشم انسانهای خطرناک نگاه کنیم. لذا هر میزان تولید زندانیانی که برای جامعه خطرناک نیستند کم شود، مشکلات جامعه نیز کم می شود. اشتباه دیگر جامعه این است که خانواده های زندانیان را نیز در همان گروهی قرار می دهد که زندانیان خطرناک قرار دارند. کمتر مردم حاضرند با خانواده های زندانیان، وصلت کنند و این مشکل نیز باید حل شود. اکثر زندانیان خصوصا جرایم غیر عمد و کوچک قابل بازگشت به دامان جامعه و زندگی سالم هستند. باید زمانی که دوران محکومیت این زندانیان تمام شد، نگرش جامعه نسبت به آنها تغییر کند. متاسفانه نگرش مردم نسبت به زندانیان حتی بعد از طی شدن دوران محکومیت، منفی است و به آنها کار هم نمی دهند."
مطهرنژاد در ادامه با انتقاد نسبت به صدا و سیما گفت: "متاسفانه رسانه ها به خصوص صدا و سیما دائم خوراک منفی نسبت به زندانیان و زندان به خانواده ها می دهند. در سریالهای صدا و سیما در جرایم مربوط به زندانیان غلو می شود و تا زمانی که این فضا به رسانه ها حاکم است، جامعه، زندانیان را نمی پذیرد. با فرض اینکه 20 درصد از زندانیان بازگشت مجدد به زندان دارند ولی باید پذیرفت 80 درصد این زندانیان بازگشت به جرم ندارند و باید حمایت شوند. متاسفانه عملکرد صدا و سیما در این باره اشتباه است. سریال تکیه بر باد را دیدم و مجموعه "هوش سیاه 2" که اخیرا پخش شده، نشان می دهد زندانی دنبال جعل مدرک و فرار از زندان است تا برود بیرون و تخلفاتش را پیگیری کند. این نگاه ها باید از بین برود."
دولت بودجه حمایت از زندانیان را نمی دهد
مطهر نژاد همچنین در ادامه نشست خبری خود با ارائه آمار زندانیان خارج از کشور گفت: "ما در 60 کشور جهان دارای 3 هزار زندانی هستیم که بیش از 80 درصد آنها، به دلیل مواد مخدر به زندان افتاده اند و خانواده های آنان نیز توان حضور در کشورهای خارجی محل زندانی را ندارند. بنیاد تعاون با ایجاد سازمان حمایت از زندانیان خارج از کشور نیز به این مهم پرداخته است."
او همچنین با اشاره به حضور 185 سازمان مردم نهاد حمایت از زندانیان که در 185 شهر کشور فعال هستند و دادستانهای این شهرها به عنوان رئیس هیات مدیره آنها، هستند، گفت: "این سازمانهای مردم نهاد نیز آه در بساط ندارند و با دست خالی کار می کنند."
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان در ادامه با انتقاد از دولت در دادن بودجه برای کمک به زندانیان گفت: "مجلس تصویب کرده بود ظرف سه سال مبلغ 4 میلیارد تومان به بنیاد تعاون برای اشتغال زایی سالی 3 هزار نفر از زندانیان داده شود. قرار بود در سال 90، به ما 640 میلیارد تومان تسهیلات بدهند و در سالهای 91 و 92 نیز سالی 1440 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شود، ولی تاکنون دیناری داده نشده است.حتی با وجود تصویب و ابلاغ آیین نامه اشتغال زندانیان و با وجود نشستهای فراوان با دولت و مجلس و بانکها، تا اینجا هیچ ریالی به ما پرداخت نکرده اند و هنوز این بودجه در پیچ و خم اداری گیر کرده است."