به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه دورهام بر این باورند قدرت بیان منحصربهفرد زبان بشر میطلبد که انسانها علایمی را خلق کرده و به شیوهای انعطافپذیر از آن استفاده کنند.
دانشمندان معتقدند این امر از طریق تکامل تواناییهای شناختی خاص ممکن شد و بنابراین در انحصاربودن زبان توسط انسان را توضیح میدهد.
دکتر تامس-اسکات فیلیپس و همکارانش با استفاده از مدل ریاضی نشان دادند تکامل علایم ترکیبی که در آن دو یا علایم بیشتری با یکدیگر ترکیب میشوند و برای قدرت بیان زبان انسانی مهم هستند، رخ نمیداد مگر این که انسان دارای مکانیسمهای روانشناختی خاص بوده باشد.
انسانها و احتمالا هیچ گونه دیگری، دارای این مشخصهها هستند و این موضوع توضیح میدهد که چرا فقط انسانها دارای زبان هستند.
در یک سیستم ارتباطی ترکیبی، تعدادی از علایم شامل ترکیبی از علایم دیگر هستند و چنین سیستمی کاراتر از سیستمهای معادل غیرترکیبی است.
مطالعات پیشین کاملا این موضوع را توضیح ندادهاند، اما مدل جدید نشان میدهد وابستگی علایم و پاسخها محدودیتهای مهمی را بر روی گذرگاههای تاریخی قرار میدهند که از طریق این گذرگاهها علایم ترکیبی میتوانند ادغام شوند، به طوری که هر چیزی به جز سادهترین شکل ارتباط ترکیبی بسیار بعید است.
دانشمندان بر این باورند این محدودیتها میتوانند فقط زمانی که افراد دارای توانایی اجتماعی شناختی کافی برای شرکت در ارتباط باشند، کنار گذاشته شوند.
این موضوع توضیح میدهد چرا زبان انسان، که عمدتا ترکیبی است، چنین استثنای بسیار مهمی در مسیر عمومی طبیعی است.
جزئیات این مطالعه در مجله Journal of the Royal Society Interface منتشر شد.