به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا، مصطفی پناهی استادیار دانشگاه در گفت گو با خبرنگار دانادر خصوص گردشگری آب در ایران و چالش های پیشروی آن این حوزه را به دو قسم سنتی و مدرن تقسیم کرد.
وی یک قسم از گردشگری آب را گردشگری سنتی و کلاسیک دانست که با امکانات کلاسیک مانند پلاژ، و ورزشهای مرتبط با آب ایجاد می شود که طرفداران مخصوص خود را دارد.
ایجاد فرصت برای گردشگری کوله به دوشها کم هزینه تر است
اما نوعی دیگر از گردشگری آب است که گردشگران کوله به دوش و طبیعت گردان بیشتر علاقه مند به آن هستند، که برای بازدید از طبیعت خاص مثل صخره های مرجانی به مناطق خاص سفر می کنند.
به عقیده وی گردشگری آب به سبک کلاسیک دو معضل دارد یکی اینکه برای ایجاد پلاژهای مدرن احتیاج به رفاه و سرمایه گذاری سنگین دارد و دیگر اینکه این سبک گردشگری کمی قدیمی شده است.
در گردشگری آب به بازارهای جدید تر بیاندیشیم
اما کشور ما استعداد هر دو را دارد، زیرا ایران طولانی ترین مرز آبی در مقابل کشورهای همسایه را دارد علاوه بر این ما دارای تنوع زیاد اکوسیستم های آبی هستیم و پتانسیل این را داریم، اگر بتوانیم روی گردشگری مرتبط با آب سرمایه گذاری کنیم.
مصطفی پناهی تاکید می کند: اگر به سراغ طبیعت و گردشگری مرتبط با آب برویم باید به بازارهای جدید تر توجه کنیم.
وی گفت: چون عنصر طبیعت و محیط زیست از سکونتگاهها و مظاهر تمدنی دورتر شده اند و از طرفی به خاطر جمعیت شهر زده متمدن و گرفتار می خواهند ساعاتی را در هفته از زندگی شهری دور باشند به سمت رودخانه ها و دریاچه ها کشیده می شود.
این استادیار دانشگاه ادامه می دهد: در کشور ما هم تقاضا برای بازدید از جلوه های طبیعت زیبا افزایش پیدا کرده است آنچنانکه در آخر هفته ها رودخانه ها و چشمه سارها و آبشارها با استقبال زیاد مردم روبرو است که البته این به خاطر کشش ذاتی بشر به طبیعت است.
وی سرمایه گذاری در این و ایجاد قطب های جدید گردشگری آب را مفید دانست و اظهار کرد:شهرهای ساحلی کشورمان از قدیم الایام شناخته شده بوده اند، اما سایت های جغرافیایی بیشمار وجود دارد که این پتانسیل را دارند اما برای ایجاد قطب های گرشگری جدید باید ملاحظات زیست محیطی را رعایت کنیم زیرا با رعایت نکردن این ملاحظات جمعیت جدید عامل جدیدی برای تخریب محیط زیست می شود، و هدف اصلی ما باید جذب جمعیت و رعایت ملاحظات زیست محیطی و ایجاد دلبستگی هایی برای حفظ محیط زیست باشد.