به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، چنگلوایی در اولین همایش ملی "نقش کشت و صنعتها و صنعت نیشکر در توسعه کشاورزی پایدار" که امروز، 10 مهر در اهواز برگزار شد، عنوان کرد: یکی از شاخصهای بحران در تامین آب کشاورزی خوزستان، تداوم خشکسالی در 5 سال متوالی است.
وی افزود: تولید 98.5 درصد محصولات کشاورزی خوزستان متکی به منابع آبی زیرزمینی است که این امر نقطه منفی برای کشاورزی استان محسوب میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: کشور ما مقام اول تولید پسته و زعفران و مقام دوم تولید خرما و زردآلو را در سطح جهان دارد. همچنین در تولید 22 محصول کشاورزی در میان 7 کشور نخست جهان قرار داریم.
وی اظهار کرد: میزان بارندگیهایی که در خوزستان رخ میدهد، 250 میلی متر است که در مقابل آن 5.8 برابر بارندگی، تبخیر صورت می گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشانکرد: مساحت اراضی مستعد کشاورزی خوزستان 2.2 میلیون هکتار است که براساس مطالعات انجام شده از 190 هزار هکتار آن بهره برداری میشود. خوزستان قابلیتها و ظرفیتهای فراوانی مانند وجود منابع آبی فراوان دارد که احداث 6 سد مخزنی از این منابع آبی، نعمت خوبی برای این استان در پی نداشته است.
وی ادامه داد: ما منابع آبی را در استان داریم اما به دلیل موانع استفاده، سالانه میلیاردها تومان برای احداث شبکههای زهکشی و زیرزمینی هزینه میکنیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه با دست خود نمک به اراضی خود میپاشیم، اظهار کرد: اقداماتی مانند احداث سد گتوند علیا مشکلات زیادی برای کشاورزی خوزستان به بار میآورد. در پی این اقدام، ما روز به روز شاهد کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی هستیم.
چنگلوایی افزود: سال گذشته با تولید 14.2 میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی، مقام نخست تولید محصولات کشاورزی را کسب کردیم و در تلاش هستیم که برای تحقق سند چشمانداز 20 ساله تولید، محصولات کشاورزی را به 25 میلیون تن در سال برسانیم.
وی خاطرنشانکرد: 17 نوع محصول سالم در خوزستان تولید میشود که دارای برند سبز است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از دولت جدید خواست تا به منظور کاهش ضریب ریسک و کمک به کشاورزان، 800 میلیارد تومان کسری صندوق بیمه محصولات کشاورزی، تخصیص یابد.