به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) به نقل از همشهری آنلاین، محمد امین زکی زاده، عضو جامعه حسابداران رسمی و عضو هیات علمی دانشگاه نوشته است:
یکی از پیامدهای رونق اقتصادی در یک حوزه خاص، افزایش تمایل ورود افراد به آن حوزه است. مدتی است که دائما از رکورد شکنیهای بیسابقه بورس اخبار زیادی منتشر میشود که علت آن را میتوان در اطمینان و آرامش بهوجود آمده در فضای کنونی جستوجو کرد. پدیده ورود سرمایهگذاران جدید در ذات خود ایرادی ندارد اما ناآگاهی برخی، نهتنها میتواند موجب تهدید سرمایههای آنان شود بلکه میتواند عاملی برای تهدید کل بازار سرمایه تلقی شود.
در حال حاضر بیش از 6 میلیون کد سهامداری وجود دارد که از این تعداد حدود یک میلیون نفردر 18ماه اخیر وارد بورس شدهاند درحالیکه طبیعتا این میزان افراد مطلع و آشنا به فنون سرمایهگذاری وجود ندارد. حساسیت بیش از حد معمول بازار نسبت به اخبار خوب و بد نشانی از حضور غیرحرفهایها در بورس است. مطالعه و مشورت با افراد متخصص و توجه به توصیههای ذیل میتواند تهدیدهای افراد غیرحرفهای را به فرصتهای احتمالی تبدیل کند:
1. قبل از شروع سرمایهگذاری با استفاده از بورس مجازی سرمایهگذاری را تمرین کنید. سایتwww.irvex.ir با شبیهسازی فضای بورس به شما کمک میکند که بدون پول و بدون ریسک سرمایهگذاری کنید و حتی درصورت موفق بودن، سهام جایزه نیز بگیرید.
2. برای شروع از سرمایههای مازاد خود استفاده کنید و اگر با سرمایه مورد نظر، خودتان میتوانید فعالیت اقتصادی مطمئنی انجام دهید، نسبت به آن مبادرت کنید.
3. سهام را برای چند روز یا چند هفته نخرید. ماهیت این بازار بهگونهای است که فعال آن باید نگاه بلندمدت داشته باشد. اغلب سرمایهگذاران غیرحرفهای توقع معجزه و سودهای غیرمتعارف چند روزه از بورس دارند که تصوری باطل است.
4. با تشکیل سبدی از سهام متنوع، ریسک خود را کاهش دهید.
5. بهجای خرید مستقیم سهام، از طریق صندوقهای سرمایهگذاری وارد بورس شوید. این صندوقها توسط افراد حرفهای اداره میشوند، لذا ریسک پایینتری دارند.
6. از دنباله روی و تصمیمگیری براساس شایعات پرهیز کنید وهیچ صحبتی را بدون استدلال نپذیرید.
7. نوسان جزئی از بورس است اما در بازار هیجانی اقدام به خرید و فروش سهام نکنید.
عکس از احسان هاشمی، جوان آنلاین