در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۰۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
جایزه ای به ایده های کوچک و بزرگ برای حل مشکلات چشمگیر؛
از دستگاه های جالب برای قوی‌تر کردن انسان گرفته تا دستگاه‌های هوشمند با قابلیت کاهش آلودگی صوتی و ضایعات فرآیندهای صنعتی، مهندسان، محصولات خارق‌العاده‌ای را برای تسهیل زندگی بشر تولید کرده‌اند.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، این طراحان در حال رقابت برای دستیابی به جایزه «جیمز دایسون» هستند که ایده‌های کوچک و بزرگ با برخورداری از پتانسیل حل مشکلات چشمگیر را شناسایی می‌کند.

در کل، 20 ایده به فهرست درآمده و طیف گسترده‌ای را از مقابله با مشکلات بزرگ مانند انرژی تجدیدپذیر با تولید نیرو از امواج گرفته تا رسیده کردن میوه و سبزیجات در بهترین زمان دربرمی‌گیرند.

برنده این رقابت در روز هفتم نوامبر(16 آبان) اعلام شده و 30 هزار پوند جایزه خواهد برد.

سال گذشته، دان واتسون برای دستگاه SafetyNet خود موفق به دریافت جایزه شد که ماهیگیری پایدار را تشویق می‌کند.

در مجموع 650 پروژه توسط دانشمندان خلاق از 18 کشور به این رقابت ارسال شده است.

تعداد انگشت‌شماری از مهندسان به طراحی راه‌حل هایی برای حل مشکلات مرتبط با سلامت پرداخته‌اند. کارل پرایس و تیمش از دانشگاه واترلو در کانادا یک ابزار عمل جراحی رباتیک برای جایگزینی بخیه به شکل دستی ابداع کرده‌اند که در زمان ارزشمند اتاق عمل صرفه‌جویی می‌کند.

گروهی از مهندسان آمریکایی بازوی رباتیک «تیتان» را برای حفظ کارکنان انبارها از آسیب‌های دست و کمر ناشی از بلند کردن بارهای سنگین طراحی کرده‌اند.

بازوی رباتیک آنها یک اسکلت خارجی بالای بدن است که قدرت انسان را افزایش داده و کمر را برای جلوگیری از شیوه‌های اشتباه بلند کردن بار حفظ می‌کند.

به گفته محققان، این بازو همچنین می‌تواند توسط قربانیان سکته و آسیب‌های دیگر برای بازسازی عضلات و یادگیری مجدد کنترل حرکتی مورد استفاده قرار بگیرد.

هیروشی یامائورا، یک دست مصنوعی مقرون به صرفه موسوم به Handie ابداع کرده که از حسگرهای داخلی برای خوانش سیگنال‌های مغزی برخوردار است. یک طراح دیگر ژاپنی نیز دستگاه AWARING را طراحی کرده که موقعیت سخنگو را برای کمک به افراد دارای اختلالات شنوایی به منظور لب‌خوانی در اجتماعات بزرگ با چراغ و صدا مشخص می‌کند.

قالب گچ چاپ سه بعدی جیک اویلز موسوم به «Cortex» که از ضایعات پلاستیکی ساخته شده، می‌تواند بازوی شکسته را محکم در جای خود نگهداشته تا التیام یابد.

طراحان دیگر نیز بر چالش‌های کاهش ضایعات و بازیافت مواد متمرکز بودند.

دان مک‌لوگلین انگلیسی از ضایعات صنعت پشم دانه‌درشت برای ساخت پلاستیک زیست تجزیه‌پذیر و مقاوم در برابر آتش استفاده کرده و آنرا «پشم زیستی» نامیده است.

این ماده با حلاجی پشم و استفاده از سوزن‌هایی برای تکه تکه کردن و کنار هم گذاشتن الیاف و تولید ماده‌ای مشابه پلاستیک و به نرمی نمد تولید شده است.

سام اترینگتون، یک مهندس انگلیسی دیگر دستگاهی موسوم به نیروی تجدیدپذیر موج ابداع کرده که به جذب نیروهای اوج و فرورفتگی موج ها از همه جهات پرداخته تا انرژی پاکتر تولید کند.

در حالی که انگلیس از 11 هزار و 73 کیلومتر خط ساحلی و پتانسیل تولید 40 تا 70 کیلووات برق در ساعت برخوردار است در حال حاضر تنها یک درصد از این منبع طبیعی را جمع‌آ‌وری می‌کند. اترینگتون امیدوار است که ابداعش بتواند این روند را تغییر دهد.

دانشمندان دیگر به ابداع دستگاههای نوآورانه برای ایجاد تحول در کارهای روزمره پرداخته‌اند.

افراد مبتلا به دیابت از دستگاه هایی استفاده می کنند که پوست را خراش می‌دهد تا سطوح قند خونشان را اندازه‌گیری کند اما دستگاه Gluco می‌تواند این رویه را تغییر دهد. این دستگاه از تلفن همراه هوشمند بیمار که به یک ساعت برای اندازه‌گیری سطوح قند خون متصل بوده، استفاده می‌کند که دیگر نیازی به خراشیدن پوست نداشته باشد.

یک قلم انسولین با دریافت نتایج از ساعت، دوز مناسب را برای تزریق آماده می‌کند.

یوگی یاماموتو به طراحی یک چاپگر جوهرافشان جمع‌وجور موسوم به Stack پرداخته که می‌توان آنرا روی توده‌ای از کاغذ قرار داد تا با حرکت به سمت پایین آنها را مورد استفاده قرار داده در کمترین زمان کاغذهای چاپی را تحویل دهد.

ایده کنت فرانکوویچ، Revolights نام دارد که مجموعه‌ای از حلقه‌های ال‌ای‌دی قابل اتصال به رنگ دوچرخه بوده و با نیروی به دست آمده از یک بسته باتری کار می‌کند؛ در عین حال یک آهنربای نصب شده بر روی پنجه با یک شتاب‌سنج یکپارچه برای روشن کردن چراغ ها کار می‌کند. 
نیمه جلویی رینگ جلو بار نور سفید درخشیده در حالی که نیمه پشتی رینگ عقب قرمز رنگ مانند چراغ خودرو است تا به دیده شدن موتور و دوچرخه‌سواران توسط خودروها کمک کند.

با جمعیت روبه افزایش انسان‌ها، فضاهای مسکونی کوچکتر و پرصداتر شده است. این مشکل الهام‌بخش رودولف استفانیش برای ساخت دستگاه Sono شده که به پنجره نصب می‌شود و از ورود صداهای آزاردهنده از میان شیشه به اتاق خودداری می‌کند. 
 
بازوی رباتیک تیتان برای حفظ کارکنان انبار از جراحات ناشی از بلند کردن بارهای سنگین
 
دست مصنوعی چاپ سه بعدی Handie با حسگرهای داخلی به منظور خوانش سیگنال های مغزی
 
دستگاه AWARING برای نمایش موقعیت سخنگو با نور و صدا به افراد مبتلا به کم شنوایی
 
دستگاه Sono با قابلیت اتصال به پنجره برای حذف صدای خارجی
 
دستگاه «نیروی تجدیدپذیر موج» سام اترینگتون با قابلیت جذب نیروی اوج و فرورفتگی موجها از همه جهات
 
چمدان ساخته شده از «پشم زیستی» که از ضایعات صنعت پشم دانه درشت ساخته شده است
 
ژنراتور انرژی قابل حمل Xarius با قابلیت تامین نیروی دستگاههای برقی با نیروی باد
 
دستگاه OLTU برای رسیده کردن میوه و سبزی با استفاده از حرارت مازاد پشت یخچال ها
 
ابزار بخیه خودکار برای صرفه‌جویی در زمان عمل‌جراحی
 
دستگاه Gluco به سنجش سطوح خون از طریق یک ساعت متصل به گوشی هوشمند می‌پردازد
 
سیستم چاپ سه بعدی سبک، ضد آب و تهویه‌دار Cortex برای حمایت از عضو شکسته
 
دستگاه Revolights شامل حلقه‌های ال‌ای‌دی برای کمک به بهتر دیده شدن دوچرخه‌سواران در شب
 
چاپگر جوهرافشان جمع‌وجور Stack با قابلیت چاپ سریع کاغذ
 
تراکتور Comb از جی‌پی‌اس برای اجرای کار بطور کنترل از راه دور استفاده می‌کند
 
محافظ لثه Mamori با حسگرهایی که آسیبهای وزرشکاران را به گروه پزشکی انتقال می‌دهد
 
ارسال نظر