به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هماکنون بیش از 1071 مرکز مشاوره در کشور فعال هستند، اظهار داشت: در سال جاری تعداد این مراکز 30 درصد افزایش خواهد یافت.
علی ربیعی در حاشیه «اولین همایش ملی نقش مشارکتهای اجتماعی روانشناسان و مشاوران در ارتقای سلامت روان جامعه» با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در بخش سلامت روانی از شاخصهای توسعه یافتگی است، گفت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده مردم به سازمان بهزیستی اعتماد کردهاند و حتی در استانهایی مانند یزد آمارها نشان میدهد که طلاق حدود 60 درصد کاهش یافته است. بنابراین قصد داریم بر اساس فعالیتهای سازمان بهزیستی در سطوح استانها و شهرهای کوچک نیز فعالیتهای مرتبط در حوزه مشاوره را افزایش دهیم.
وی افزود: اتفاقاتی در جامعه رخ داده که جامعه با یکسری آسیبهای جدی مواجه است که در این زمینه مطالعات جدی هم انجام نشده است، بنابراین قصد داریم در راستای ارتقای امنیت روان و سلامت شهرها و روستاهای کشور اقدام کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از بزرگترین اتفاقاتی که در چند سال گذشته در کشور رخ داده است را مرتبط با حوزه اجتماعی دانست و گفت: این حوزه دارای جایگاهی است که به هیچ عنوان هیچ خطکشی نمیتواند آن را به درستی اندازه بگیرد، بنابراین روانشناسان با اندازهگیری علائم در جامعه میتوانند در راستای آگاهسازی جامعه کمک کنند.
ربیعی، روانشناسان را وجدان آگاه روان جمعی جامعه دانست و اظهار کرد: اگر میخواهیم جامعه را پرورش دهیم، به کمک مشاوران و روانشناسان نیاز داریم و باید بدانیم که هماکنون جامعه دچار اخلالهای روانی متعدد شده و گروهها در معرض این اخلالات قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: روانشناسان نه تنها در حوزه روان اجتماعی بلکه در حوزههای اقتصادی و فرهنگی نیز میتوانند کمکرسان جامعه باشند، چرا که افراد زیادی در شهرهای بزرگ دچار آسیبهای روانی شدهاند و نمیتوانیم اخلالهای روانی را در شهرهای بزرگمان پنهان کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه محیطهای کاری در شهرهای صنعتی کوچک با اشکال متفاوت تنشهای فردی مواجه است، افزود: در حال حاضر با محیطهای کاری پرتنش مواجهیم و بخشی از کم کاری در محیطهای کاری نیز به دلیل وجود همین محیطهای پرتنش است، بنابراین باید محیطهای کاریمان را شاداب کنیم.
ربیعی یکی از مسئولیتهای دولت را پاسخگویی به نیازهای عاطفی و جمعی جامعه دانست و گفت: دولت مسئولیت امنیت روانی و عاطفی جامعه را بر عهده دارد و تنها وظیفه آن مسئولیت اقتصادی جامعه نیست.
وی افزود: عمده سرمایهگذاریهایمان در حوزه سلامت کشور در ارتباط با سلامت جسمی است و این در حالی است که باید علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روانی را نیز مد نظر قرار دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بهزیستی متعلق به دولت نیست، اظهار کرد: بهزیستی متعلق به همه مردم است و هر ایرانی باید احساس کند که در بهزیستی دارای سهم است.
ربیعی ادامه داد: مشارکتهای اجتماعی در جامعه حرکتی از بالا است و به صورت دستوری نیست، بلکه یک فرآیند داوطلبانه از پایین به بالا است.