به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، فاطمه سعیدی پور در یک نشست خبری به مناسبت هفته نجوم اظهار کرد: پارک نجوم و فضای ایران، مجموعه کامل علمی آموزشی تفریحی است که در زمینی به مساحت 5 هکتار در منطقه حسین آباد مشکات از توابع شهرستان کاشان طراحی شده است.
وی با بیان اینکه این طرح به نوبه خود بینظیر بوده و میتواند نقش مهمی در تحقق طرحهای کلان ملی در زمینه علوم هوافضا داشته باشد، افزود: پارک نجوم و فضا میکوشد تا مرکزی فعال جهت پژوهش، آموزش و مکانی برای رشد خلاقیتهای جوانان ایرانی فراهم کند.
به گفته سعیدی پور، بسترسازی در زمینه ترویج و گسترش علوم فضا و نجوم، فعالیت در راستای اهداف رصد خانه ملی ایران، اشتغالزایی برای بیش از 600 نفر از جوانان، ایجاد توانایی لازم جهت شرکت استعدادهای ایرانی در طرحهای کلان ملی و بینالمللی از مهمترین اهداف این طرح است.
دبیر انجمن نجوم سپهر کاشان، احداث این مجموعه را تحرک جدیدی در زمینه فعالیتهای علمی نجوم و فضا دانست و خاطرنشان کرد: با ایجاد این پارک، برداشتی تازه برای علاقهمندان علوم فضایی به دست خواهد آمد و راههای نوینی در پیشرفت این علوم باز خواهد شد.
وی مشارکت بخش دولتی و خصوصی در اجرای این طرح را خواستار شد و گفت: جذابیت، نوآوری برنامهها و خدمات، طراحی نجومی و فضایی سازهها و فضای سبز و دسترسی آسان و کم هزینه عموم به دستاوردهای علمی محققان از بارزترین ویژگیهای پارک نجوم و فضای ایران است.
سعیدی پور همچنین از آماده شدن شجرهنامه نجومی کاشان با هدف معرفی مشاهیر این شهرستان خبر داد و افزود: در این شجرهنامه که سند فعالیت دانشمندان نجوم کاشان است نزدیک به 25 نفر از مشاهیر و مفاخر این شهر معرفی و زمینه پرورش استعدادهای علم نجوم در دوره کنونی نیز فراهم میشود.
وی، بررسی جایگاه علم در رسانههای محلی، بازدید دانش آموزی از دستاوردهای دانشگاه، نشست علوم فضایی در پیشرفت کشور، نشست تبیین جایگاه علم در زندگی روزمره، بررسی جایگاه تاریخ نجوم ایران و کاشان و همایش حضور انسان در فضا را از برنامههای این هفته عنوان کرد.
وی، از تشکیل 6 گروه تحقیقاتی پژوهشی در قالب تاریخ نجوم، هوا فضا، نجوم در قرآن، گروه سایت، نجوم کودکان و کیهان شناسی در این مرکز خبر داد و گفت: انجمن نجوم سپهر کاشان با 10 عضو هیات علمی، 250 عضو عادی 100 نفر فعال و 50 عضو کمیته اجرایی، بیش از 12 سال سابقه فعالیت دارد.
گفتنی است، با همکاری انجمن نجوم سپهر کاشان و آموزش و پرورش این شهرستان روزهای هفتم، هشتم و نهم آبان ماه همراه با برنامههای اعلام شده رصد آسمان شب در منطقه مرنجاب نیز انجام میشود.