در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷
رییس جمهور در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران با انتقاد از ساخت و سازهای غیرمنطقی در محل های نامناسب در کشور گفت: با خاک آماده برای کشاورزی در ایران بی رحمانه رفتار شده است.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایرنا، دکتر روحانی روز دوشنبه در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز که در محل مجتمع فرهنگی – اردویی شهید باهنر برگزار شد،اظهار داشت: آنگاه که به فکر مسکن، شهرسازی، ساخت و ساز جاده و پل و هرگونه تغییر و تحول در روی زمین بودیم، کمتر فکر کردیم که جای مناسب آن کار را پیدا کنیم و زمین آماده کشاورزی را تبدیل به محل ساخت و ساز سکونت نسازیم.

رییس جمهوری گفت: کمتر فکر کردیم که جایگاه شهر را به درستی انتخاب کنیم و باغ ها و درختان ناجوانمردانه تخریب شدند.

تاکید بر حراست از خاک

روحانی در بخش دیگری از سخنانش آب و خاک را 2 سرمایه اصلی کشور برشمرد و گفت: آب مایع حیات است و خاک همان سرزمینی است که بر روی آن زندگی می کنیم و همه رویش ها و تولدها در این پهنه اتفاق می افتد.

رییس جمهوری با تاکید به اهمیت حراست از خاک گفت: شاید در نظر بعضی ها خاک ناچیزترین شی در زندگی تلقی شود اما برای این که این خاک به دست آید صدها و صدها و گاهی میلیون ها سال باید تحولاتی انجام شود تا این خاک آماده در اختیار ما قرار گیرد.

روحانی خاطرنشان کرد: کم وبیش می دانم که کشاورزی در کشورمان با معضلات زیادی دست به گریبان است. بزرگترین سرمایه، نه تنها برای کشاورزی، بلکه برای یک کشور و برای یک ملت آب و خاک است.

رییس جمهوری در ادامه سخنان خود گفت: دیدار با مردان و زنانی که در صحنه امنیت غذایی کشور و اقتدار تلاش می کنند برای رییس جمهور منتخب مردم یک افتخار است.

با کشاورزی بیگانه نیستم

روحانی با بیان اینکه با کشاورزی خیلی بیگانه نیست، گفت: روستا زاده هستم و در کنار دوران تحصیلاتم در نوجوانی و در دبستان گاهی کار کشاورزی هم داشتم. اگر دست پینه بسته افتخار است که افتخار هم است، من هم در سن ده یازده سالگی در فصل تابستان به خاطر کار کشاورزی دست هایم پینه بسته بود.

رییس جمهوری افزود: کشاورزی دنیای خود را دارد، شاید سود کشاورزی در مقایسه با بخش های دیگر کمتر باشد اما افتخار آن بسیار بیشتر است. سروکار با طبیعت ، در کنار طبیعت زیستن و در کنار آن کاری که اساسا کار خدایی است.

روحانی اظهار داشت: آن قدرت لایزالی که بذر را می رویاند این رویش ها از ناحیه او است، بذر را کشاورز می افشاند اما رویش آن بذر به دست حق و با اراده حق است .

رییس جمهوری، زارع را یکی از نام های زیبای خداوند برشمرد و گفت: زارع واقعی خدا است و کشاورزان وسیله زراعت را آماده می کنند، البته نام وزارت کشاورزی هم در گذشته به نام فلاحت و زراعت بود و این الفاظ ریشه دینی بیشتری داشتند اما به دلیل فارسی سازی واژه ها آن را به وزارت کشاورزی تبدیل کردند.

او با بیان اینکه بخش کشاورزی نه تنها غذای مردم را تامین می کند و موجب استمرار حیات جامعه می شود، گفت: هر روز ما از زحمات کشاورزان قدردانی می کنیم و هربار که در کنار سفره غذا قرار می گیریم و در پایان آن الحمدلله رب العالمین را می گوییم در واقع حمد خدای را به جای می آوریم و در دل سپاس از همه آن هایی که سفره مردم را پررنگ می کردند و غذای لازم را در اختیار مردم می گذاشتند، داریم.

روحانی افزود: می شود آن سفره را از دسترنج دیگر ملت ها هم رنگین کرد اما دیگر افتخاری نیست، فقط شکم سیر می شود اما روح و جان غذایی را نمی گیرد و افتخاری وجود ندارد که سفره ما سرزمین کشاورزی دیگران را آباد کند.

سرمایه  ای که فقط یک واژه را می شناسد و آن سود است

رییس جمهوری تاکید کرد: با کمبود منابع آبی مواجه هستیم و کشور ما از لحاظ بارندگی جز سرزمین های پرآب نیست.

روحانی اظهارداشت: کشوری که بارندگی متوسطتش 230 تا 240 است، می تواند از کشورهای خشک باشد، پس باید قدر قطره قطره آب را در این سرزمین بدانیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه برای قدردانی از آب نیاز به تدبیر، برنامه ریزی و سرمایه داریم، گفت: امان از این سرمایه که حرف هیچکس را گوش نمی کند، سرمایه فقط یک واژه را می شناسد و به دنبال آن می دود و آن سود است و هرکجا سود بیشتر، البته سودی توام با امنیت و پایداری باشد به آنجا می دود و توصیه هیچکس را گوش نمی کند.

روحانی ادامه داد: هرچه برای او بگوییم که کدام بخش نیاز به سرمایه دارد، او آن آهوی فراری است که به دنبال جایگاه سود می گردد و اینجا مداخله دولت لازم است.

وی افزود: گاهی در بعضی از امور ممکن است بخش خصوصی به دلایلی حاضر نباشد همه سرمایه خود را سرمایه گذاری کند و این محل جایی است که در کنار دولت تشکل ها باید به صحنه بیایند و دست به دست هم دهند.

خیرین کشاورزی به صحنه بیایند

روحانی اظهار داشت: اینجا جایی است که خیرین به صحنه بیایند و خیرین تنها خیرین مدرسه ساز و مسجدساز نیستند، خیرینی که در صحنه هایی که مورد نیاز یک امت و یک ملت است سود کم اما با اعتقاد به برکت آن سود کم به صحنه خواهند آمد.
او سرمایه و تخصص را از ملزومات بخش کشاورزی دانست و گفت: در همین دوره است که آب های زیر زمینی افت می کند، در همین دوره زمین، شور و شورتر می شود و در همین دوره دریاچه ارومیه زیبا، خشک می شود.
 
روحانی، ادامه داد: در همین دوره زاینده رود زیبا به خشک رودی تبدیل می شود. نگویم هامونش، کارونش، همه جا ما امروز با مشکل مواجه هستیم.
 
رییس جمهوری با بیان اینکه باید از طبیعت استفاده کنیم، اظهار داشت: ستیز با طبیعت ستیز با خودمان است. ما از مرتع باید استفاده کنیم اما ستیز با مرتع یعنی نابودی مرتع، یعنی نابودی خاک و کمبود آب.
 
وی اضافه کرد: شما زمین را خشک می کنید، جنگل ها که از بین می رود، ابری که از آن بالا عبور می کند، چشم های تیز بینی دارد، ابر آن جایی که زیر پای خود با چشم تیزبینش سبزه و درخت و مرتع می بیند، گریه شوق می بارد، اما در سرزمین خشک توقف نمی کند و عبور می کند.
 
آمار و ارقام دهشتناک
 
رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت استفاده منصفانه از طبیعت، اظهار داشت: دولت زمانی که مسوولیت را به عهده گرفت با آمار و ارقام دهشتناکی مواجه شد.
 
روحانی افزود: شاید نخستین عزیزی که با او آمار را مرور کردیم، همین آقای دکتر کلانتری بود. او که زحمات زیادی برای این بخش کشیده است و می کشد و انشاالله این مسوولیت خود را ادامه می دهد.
 
رییس قوه مجریه ادامه داد: در فرصت بعدی از مهندس حجتی خواهش کردیم بیاید، در ابتدا نمی پذیرفت و افراد دیگری را معرفی می کرد و می گفت که دوره ما گذشته و باید جوانان بیایند. از همان روزهای اولیه آمارها، آمارهای نگران کننده ای بود.
 
رییس جمهوری تصریح کرد: اولین بحث ما این بود که آمار می گفت 13 میلیون تن گندم تولید کرده ایم و بخش دیگر می گفت که هفت و نیم میلیون تن باید وارد کنیم و سومی می گفت کل نیاز ما 10 و نیم میلیون تن بیشتر نیست.
 
روحانی ادامه داد: ما دیدیم ریاضی ما کفایت نمی کند که بتوانیم این عددها را حل و فصل کنیم اما به هر حال ناچار بودیم بیش از هفت میلیون تن گندم وارد کنیم.
 
رییس جمهوری درباره شرایط امروز واردات اشاره کرد و گفت: در شرایطی هستیم که نفت ما تحریم است که باید ارز از آن جا استحصال شود، کشتی و کشتیرانی و بیمه کشتی ها و همچنین نقل و انتقال بانکی تحریم است و هزار و یک مصیبت دیگر.
 
روحانی اظهار داشت: در عین حال نه تنها گندم که بسیاری از نهاده ها برای این بخش باید وارد شود، و الا هم بخش زراعی و هم بخش دامی، هم باغات و هم شیلات، هرکدام با مشکلات متنوع و مختلفی مواجه خواهند بود.
 
قدمی برای تامین کود کشاورزی برداشته نشده است
 
رییس جمهوری، به مشکل موجود در تامین کود کشاورزی هم اشاره و تصریح کرد: کشاورزی که برای احیا و رونق خود از اول پاییز نیاز به کود دارد، اما قدمی برای تامین آن برداشته نشده است.
 
ارسال نظر