در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۱۷۷۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
یک آسیب شناس با اشاره به برخی حرکات ضد ارزشی در هیات های مذهبی، بر لزوم تقویت باورهای مذهبی جوانان به مثابه ابزار کنترل درونی تایید کرد.
به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از ایسنا، یک آسیب‌شناس با انتقاد از برخی مراسم‌های عزاداری که با رفتارهای ضد ارزش آمیخته شده است، گفت: علم‌کشی در دسته‌های عزاداری بعضا باعث شده تا عزاداری تبدیل به عرصه خودنمایی و زورآزمایی در خیابان شود و نباید با علم‌کشی، قمه‌زنی و نوحه‌های غیرمتعارف جوانان را به عزاداری جذب کنیم.

مجید ابهری گفت: اصلی‌ترین اهرم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تقویت باورهای دینی و اخلاقی در جوانان است و ایام محرم بهترین فرصت برای احیای ارزش‌های اخلاقی است و مداحان باید به جای پرداختن به مسایل سیاسی در هیات‌ها و سیاسی کردن مراسم عزاداری از این فرصت‌ استفاده کنند و به ارزش‌های اخلاقی و فرهنگ عاشورایی بپردازند.

این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه ارزش‌های اخلاقی و باورهای دینی با ایجاد یک پلیس درونی و ناظر عاطفی به نام وجدان، جوانان را کنترل می‌کند، افزود: اگر باورهای دینی ابتدا در خانواده و سپس از طریق جامعه به جوانان منتقل شود، بسیاری از نابهنجاری‌های اجتماعی از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه متاسفانه ما دچار پرکاری فرهنگی بیرونی و کم کاری فرهنگی درونی شده‌ایم، اظهار کرد: در این سال‌ها صرفا به جای تربیت دینی به آموزش‌های دینی پرداخته‌ایم و همین امر باعث شده تا باورهای دینی کمرنگ شود؛ اما با این حال هنوز هم جوانان در هیات‌ها و مراسم مذهبی شرکت می‌کنند و باورهای مذهبی را قبول دارند.

ابهری با اشاره به اینکه خانواده‌ها نیز به علت گرفتاری‌های متعدد قادر به همکاری فکری در زمینه‌های باورهای مذهبی نیستند، گفت: مدارس و دانشگاه‌ها نیز آنچنان توجهی به این امر ندارند و از طرف دیگر هجوم فرهنگ غربی از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای باعث شده تا جوانان از باورهای مذهبی فاصله بگیرند و متاسفانه رسانه‌های داخلی نیز دغدغه چندانی ندارند. به همین خاطر باید توجه تمام نهادهای فرهنگی را به تقویت باورهای دینی جلب کرد چرا که تنها راه مقابله با تهاجم فرهنگی و آسیب اجتماعی همین مساله است.

وی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه ذخایر علمی و دینی جامعه‌اند، گفت: درباره تقویت باورهای مذهبی باید یک اتاق فکر فرهنگ اسلامی تشکیل شود و برنامه‌های متناسب با جوانان امروز و به دور از افراط و تفریط تدوین کند که اولین اقدام ارایه الگوهای مثبت دینی است و والدین، معلمان، مسئولان و دولتمردان به عنوان گروه‌های مرجع و همچنین رفتار هنرپیشه‌ها و ورزشکاران اصلی‌ترین مرجع‌های الگو برای جوانان هستند.

ابهری با اشاره به ایام محرم و مراسم‌های عزاداری تاکید کرد: متاسفانه در چند سال اخیر برخی مراسم‌های عزاداری در ایام محرم با رفتارهای ضد ارزشی آمیخته شده و بعضا علم‌کشی و دسته‌ها باعث شده تا به جای کسب معرفت واقعی فرهنگ عاشورا، جوانان اطراف علم‌ها متمرکز شوند و به نمایش بازوان و عضلات خود در خیابان‌ها بپردازند.

وی در پایان با بیان اینکه بهترین نوع عزاداری، عزاداری سنتی و سخنرانی است، گفت: بیش از 1400 سال است که ایرانیان در عزای سید الشهدا به سوگواری می‌پردازند و مسوولان هیئت‌های مذهبی باید ضمن جمع‌آوری این گونه مسایل، جوانان را به عزای خالصانه و بی‌ریا دعوت کنند.
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۵
0
0
آقای کارشناس محترم انتقادات شما در راستای انتقادات برخی روحانیان از خدا بی خبر مغرضان و هدف داراست کاش یک بار لاقل به مراسم علم کشی میرفتی و از نزدیک می دیدی که علم کشان علم را با دست و قدرت بازو حمل نمی کنند این علم بر یک کمر بند مخصوص به نام هیکلی سوار می شود و وزن علم وی لگن آمده و سپس پاهاتقسیم می گردد با بر این همه اقشارمی توانند اگر سالم باشند علمکشی کنند
سینه زن
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۵
0
0
دوست عزیز آسیب شناس کل مراسم عاشورا یک مراسم آئینی است دوست محترم هنوز معنی تعظیم شعائر رانمی دانند و از معنی شعیره اطلاعی ندارند کل مراسمات عزاداری در قالب شعار می باشد چه اشکالی دارد که درکنار عزاداری عده ای جوان هم به خود نمائی بپردازند جز دشمنان اسلام چه کسی از خود نمائی تعدادی جوان شیعه ناراحت می گردد سعی نکنید عزاداری سید الشهدا را محدود کنید علمکش ها نماد یاران حضرت مهدی در زمان قیام هستند