به گزارش گروه آموزش خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از ایرنا، وزیر آموزش و پرورش یکی از برنامه ریزی های انجام شده در 100 روز کاری ابتدای تشکیل دولت یازدهم را تشکیل کمیته توسعه مشارکت در آموزش و پرورش اعلام کرد و گفت: از این پس مشارکت اولیا و معلمان در امور و بخش های مختلف آموزش و پرورش توسعه می یابد.
بر اساس این گزارش، علی اصغر فانی از دیگر اولویت های جدی در این وزارتخانه را توسعه مشارکت در بخش های مختلف این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: این امور شامل مشارکت معلمان در امور مدرسه، دانش آموزان و اولیا در اداره مدرسه و مردم در امور آموزش و پرورش می شود.
فانی اضافه کرد: به عنوان مثال هم اکنون تنها 5/8 درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند که این رقم با مشارکت مردم افزایش خواهد یافت، هرچند تحصیل رایگان در مدارس دولتی یکی از وظایف قانونی ما است و از آن تبعیت می کنیم اما باید به مدارس غیردولتی نیز توجه شود.
وی ادامه داد: مدارس غیردولتی بسیاری داریم که دارای ظرفیت خالی هستند همان طور که گزارش شده تا 400 هزار ظرفیت خالی در این مدارس وجود دارد، براین اساس یکی از برنامه های ما این است تا این ظرفیت خالی را خریداری کنیم به این شکل که دانش آموز را به این مدارس معرفی کرده و مدارس غیردولتی آن ها را پذیرش کنند.
فانی با بیان اینکه برای توسعه مشارکت مردم با هدف افزایش ظرفیت مدارس غیردولتی کمیته ای تشیکل شده است، گفت: این کمیته راه های توسعه مشارکت در آموزش و پرورش را ارایه می کند که جمع بندی نهایی این کمیته اعلام می شود.
وی در مورد اجرای سند تحول آموزش و پرورش نیز گفت: به دنبال اعمال تغییرات در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیستم بلکه این سند با اعمال اصلاحاتی عملیاتی می شود.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: سند تحول آموزش و پرورش جامع همه سند های بالادستی آموزش و پرورش است و این سند در بخش های مختلف راهگشاست.
وی خاطرنشان کرد: تدوین سند در همه بخش ها با استفاده از نظرات کارشناسان انجام شده ولی ممکن است در هنگام عمل نیازمند اصلاحاتی باشد.
فانی گفت: منظور از عملیاتی کردن سند تحول آموزش و پرورش این است که بررسی شود اجرای آن نیازمند چه پیش نیازهایی است ، یعنی چه مقدمات، قانون و مقررات، محتوا ،بودجه، تجهیزات و امکاناتی از قبل نیاز دارد و کدام یک از این مقدمات و پیش نیازها بر دیگری تقدم دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: مجموعه این سووال ها در حال بررسی است که در قالب یک نمودار و نقشه راه برای اجرا آماده و در اختیار مسوولان آموزش و پرورش قرار گیرد.
فانی ادامه داد: سند تحول آموزش و پرورش نیازمند یک نقشه راه است که این نقشه هم اکنون آماده شده است.