به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، جنگلهای کشور ازجمله شمال در سالهای اخیر نهتنها تحت تاثیر عوامل و شرایط طبیعی آسیبهای فراوانی دیدهاند، بلکه از تعرضات انسانی نیز در امان نماندهاند.
استفاده از شیوههای مخرب نظیر اسیدپاشی برای قاچاق چوب یا قطع درختان که اخیرا برای گونه نادر سرخدار در جنگلهای هیرکانی اتفاق افتاده است، اتفاق های تلخی است که حیات جنگلهای کشور را در معرض نابودی قرار داده و بیانگر این حقیقت است که محافظتی از عرصههای طبیعی کشور صورت نمیگیرد.
از اینرو، معاون سازمان جنگلهای کشور از راهاندازی پاسگاه و کمربند حفاظتی در تمام گلوگاههای اصلی جنگلهای شمال تا پایان سال خبر داد.
محمدتقی عموزاده افزود: کمربند حفاظتی انواع مختلفی دارد که کاربردیترین نوع آن، حفر کانال بین اراضی ملی و اراضی مردم است که در مناطق بحرانی تصرف و قاچاق در جنگلهای شمال از این روش استفاده میکنیم.
وی ایجاد نوار سبز با استفاده از درختان سوزنی برگ بین اراضی ملی و اراضی مردم را یکی دیگر از روشهای حفاظتی دانست که میتواند در کاهش تصرف و قاچاق درختان در دیگر گلوگاهها موثر واقع شود.
یک عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: قاچاق چوب و زمینخواری به یک اپیدمی تبدیل شده است.
دکتر حامد یوسفزاده افزود: شهرستان نور در سالهای اخیر به دلیل هجوم پایتختنشینان برای خرید زمینهای منطقه چمستان با قیمت ارزان با کمبود شدید زمین مواجه شده است، بنابراین به نظر میرسد برخی اهالی روستا که خرید و فروش املاک در آن رونق زیادی دارد، با هدف افزایش زمینهای قابل خرید و فروش برای ویلاسازی اقدام به قطع درختان جنگل میکنند.