در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۳۸۹۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۲
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره ورود سموم تقلبی به کشور گفت: ممکن است در مواردی این سموم وارد کشور شود ، بسیاری از آنها هم قاچاق می شوند که آمار دقیقی دراین زمینه وجود ندارد،اما به طور کلی باید تولید کنندگان بخش کشاورزی را به سمت تولیدات بدون کود سوق داد.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، محمد اسماعیل نیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه باید تا هشت سال آینده 90 درصد از مصرف سموم در کشاورزی کاسته شود گفت: در 5 سال گذشته باید میزان مصرف دراین زمینه 30 درصد کاهش می یافت که متاسفانه عملی نشد و علت اصلی آن به ضعف مدیریت در این بخش بر می گردد.

نماینده کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس ضمن هشدار در مورد تاثیر مصرف سموم در تخریب منابع طبیعی و انسانی و ازبین بردن کشاورزی بومی گفت : استفاده بی رویه از کود و سموم شیمیایی آسیب های جبران ناپذیری را بر سلامت انسان به جا می گذارد، چه رسد به اینکه این مواد تقلبی هم باشند.

اسماعیل نیا تاکید کرد: این گونه اقدامات در حالی صورت می گیرد که می توان با برنامه ریزی مناسب و یک عزم جدی مواد آلی را جایگزین کودهای شیمیایی کرد و کشاورزی بیمار کشور را نجات داد و اصلاح کرد.

وی با تاکید بر اینکه اکنون خاک کشور به شدت آسیب پذیر شده است، گفت: اگر بخواهیم کشاورزی اقتصادی داشته باشیم باید به سمت تولید محصولات سالم و ارگانیک برویم که خوشبختانه ظرفیت آن در کشور وجود دارد، اما باید فعالیت ها دراین زمینه با جدیت بیشتری پیگیری شود.

اسماعیل نیا گفت : تحقیقات نشان می دهد ریشه بسیاری از سرطان ها در کشور از سموم شیمیایی تجزیه نشده است در حالی که با تقویت زمینه تولید محصولات ارگانیک و سالم می توانیم تا حد بسیار زیادی ریشه این بیماری ها را از بین ببریم.

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم با دنیا رقابت کنیم باید به سمت محصولات سالم برویم زیرا با توجه به شرایط اکولوژی مناسب - آب ، هوا و خاک- بهترین محصولات کشاورزی با طعم عالی در کشور به عمل می آید از این رو با برنامه ریزی صحیح می توانیم بازار جهانی را در اختیار بگیریم.

به گفته وی تنوع گیاهی در ایران 4 برابر دنیاست و این ظرفیت بسیار بالایی را ایجاد می کند که باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم و به دنیا نشان دهیم که محصولات کشاورزی ایرانی بدون استفاده از سموم شیمیایی تولید می شود.

عضو شورای مرکزی پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای رسیدن به این هدف در حال تهیه برنامه های مدون هستیم که باید با جدیت بیشتری دنبال شود ، ابراز امیدواری کرد که این برنامه مهم ملی در دولت کنونی به منصه علم و ظهور برسد.

وی تاکید کرد: در مجموع وابستگی محصولات کشاورزی ما به کود و سموم شیمیایی خیلی زیاد است که خوشبختانه با کارهای فرهنگی که صورت گرفته بسیاری از کشاورزان به تولید محصولات سالم تمایل نشان می دهند که تقویت آن نیازمند حمایت است.

وی ادامه داد: در عمده خاک کشور نیم تا 6 دهم درصد مواد آلی وجود دارد در حالی که باید بیش از 6 تا 7 درصد و گاهی تا 10 درصد مواد آلی به خاک برسد که می توان با برنامه ریزی و استفاده از روش های ورمی کمپوست ( پرورش کرم خاکی ) و تلفیق آن با کودهای حیوانی این کمبود را جبران کرد.

اسماعیل نیا تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف باید یک مدل واحد در قالب بسته های مختلف برای کشاورزان تعریف و تهیه شود که برای این کار در حال رایزنی با وزرارت جهاد کشاورزی و دیگر بخش های مرتبط هستیم.
 
ارسال نظر