به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از روزنامه ایران، با بارش های این روزها شهروندان سرما را به امید كاهش آلودگی هوا، پر شدن سدها، بالا رفتن كیفیت آب، احیای تالابها و ... كه از خشكسالی این سالها گریبانگیر كشور شده، تحمل میكنند.
5/5 میلی متر؛ میانگین بارش از مهر تاکنون
مدیركل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی كشور میگوید: میانگین بلندمدت ثبت شده بارشها در سال زراعی جاری، یعنی از ابتدای مهرماه تاكنون، در سراسر كشور 5/55 میلیمتر بوده كه بیانگر افزایش 21 درصدی میانگین بلند مدت بارشها در مقایسه با حدود 30 سال گذشته است.
ملاک های کم آب بودن یک سال
احد وظیفه با اشاره به اینكه برای اعلام كمآب بودن یك سال، میزان بارش سالانه مهم است، میافزاید: عوامل دیگری همچون تغییرات جمعیتی و فعالیتهای كشاورزی هم در به وجود آمدن كمآبی نقش دارند؛ اما از نظر بارشها، میزان ثبت شده در بازه بلند برای كل سال در كشور 235 میلیمتر است و اگر تا شهریور سال آینده به این رقم برسیم، بارندگی در حد نرمال خواهد بود كه بیشتر از این رقم، ترسالی و كمتر از آن خشكسالی است.
میانگین بارش در زمستان، متوسط است
به گفته وی، پیشبینی اقلیمی در بازه زمانی 3ماهه نشان میدهد كه در دی، بهمن و اسفندماه امسال میانگین بارش باران در حد متوسط است و فقط در برخی نقاط شمالی كشور شاهد بارندگی بیشتری خواهیم بود.
همچنین تصور اینكه امسال زمستان سختی در پیش خواهیم داشت، نادرست است.
آخر این هفته و آلودگی هوا
وظیفه از كاهش دمای هوا و افزایش غلظت آلایندههای هوای شهر تهران در روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری خبر میدهد: در این هفته دمای هوا به حد قابل توجهی سرد خواهد شد و وارونگی هوا موجب میشود غلظت آلایندهها افزایش یابد.
نباید بارندگی موجب غفلت از حل ریشه ای آلودگی هوا شود
سرپرست مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست هم كاهش بارندگی را در افزایش میزان آلودگی هوا تأثیرگذار میداند و میگوید: بارندگیهای چند روز اخیر و وزش باد موجب شده هوای تهران پاك و تمیز باشد اما به هیچ وجه نباید به این بارندگیها دلخوش باشیم.
دکتر یوسف رشیدی عنوان میكند: نگاه ما نباید فقط به مسایل طبیعی باشد بلكه باید روی كاهش انتشار آلودگیها كار كنیم تا بتوانیم این مشكل را حل كنیم.