به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از روزنامه ایران، قلعه فلكالافلاك از سوی بسیاری از كارشناسان به عنوان یكی از شاهكارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گرفته در انتظار آزادسازی حریم قلعه است تا بتواند به ثبت جهانی برسد.
این قلعه معروفترین بنای تاریخی و گردشگری لرستان است كه در مركز شهر خرمآباد واقع شده و با چشماندازی زیبا پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
سیدقاسم قربانی، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان این كه تاكنون 25 تا 30 درصد آزادسازی حریم این قلعه به انجام رسیده، گفت: قلعه فلكالافلاك مربوط به دوره ساسانی بوده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
رهاسازی حریم فلکالافلاک
قربانی با اشاره به این كه تاكنون 10میلیارد و 300 میلیون تومان برای آزادسازی حریم فلكالافلاك هزینه شده، تصریح كرد: هنوز ضلع جنوبی این قلعه تخلیه نشده است و تا زمانی كه حریم بنا و سازههای معماری آن آزاد نشود، ثبت جهانی صورت نخواهد گرفت.
دیانوش چراغی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز با اشاره به این كه تاکنون اقدام مثبتی برای ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک صورت نگرفته، خاطرنشان كرد: در زمینه ناکامی ثبت برخی آثار باستانی لرستان از جمله قلعه تاریخی فلکالافلاک، نقایصی وجود دارد که باید برطرف شود.
ایرج عبدی، نماینده مردم خرمآباد درمجلس شورای اسلامی هم با انتقاد از عملكرد میراث فرهنگی در آزادسازی حریم قلعه فلكالافلاك، گفت: مذاكراتی با رییس جمهوری در ماه گذشته مبنی بر آزادسازی عرصه این قلعه صورت گرفته كه نشان دهنده توجه ایشان به این مقوله است.
عبدی، فلكالافلاك را از مفاخر و گنجینههای فرهنگی لرستان دانست و اظهار داشت: این بنای تاریخی از نظر قدمت، نوع ساخت و جانمایی در دنیا منحصربهفرد است.
جایگاه فلکالافلاک