در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۵۸۶۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
رییس سازمان میراث فرهنگی با بایان این مطلب که بر طبق آمار سال 2013، سهم ایران از درآمد هزار و 100 میلیارد دلاری گردشگری جهان بسیار کم است، اظهار کرد: صنایع دستی و صنعت گردشگری رابطه متقابل دارند؛ رونق صنایع دستی و هنرهای سنتی می تواند به رونق و توسعه صنعت گردشگری کمک کند.
به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، محمد علی نجفی، شب گذشته در سومین نشست فصلی مدیران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با پیشکسوتان و هنرمندان صنایع دستی که در سالن آمفی تئاتر این سازمان برگزار شد با اشاره به اینکه رونق صنایع دستی می تواند به توسعه صنعت گردشگری کمک کند افزود: بر اساس گزارش روزنامه ها و مجلات معتبر بین المللی ایران در سال 2014 جزو 20 مقصد برتر گردشگری جهان خواهد بود از این رو باید از همه ظرفیت های خود برای توسعه گردشگری و پذیرایی از گردشگران خارجی استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: فضای عمومی کشور درحال حاضر امیدواری ها را نسبت به رفع مشکلات افزایش داده و این فضای امید بخش حتی در سطح بین الملل نیز مشاهده می شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی سهم فعلی کشور از گردشگری بین‌المللی را ناچیز برشمرد و گفت: بنا بر آمار موجود در سال 2013، یک میلیارد و 100 هزار نفر گردشگر در دنیا مبلغ هزار و 100 میلیارد دلار صرف گردشگری کرده‌اند که سهم کشور ما از این اعداد و ارقام بسیار کم است.

معاون رییس جمهور تصریح کرد: با توجه به تغییر فضای بین‌المللی به نفع کشور ما و برطرف شده بسیاری از مشکلات این امیدواری وجود دارد که در آیند نزدیک صنعت گردشگری به منبع عظیم تولید ثروت و رونق اقتصادی و اجتماعی تبدیل شود.

نجفی با اشاره به نشانه‌هایی از تغییر فضای بین‌المللی نسبت به ایران، ادامه داد: مقاله‌هایی که در روزنامه‌های معتبر آمریکایی و اروپایی در رابطه با گردشگری کشورمان منتشر شده است و برنامه‌های مستندی که با رویکرد مثبت از جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی ایران از برخی شبکه‌های خارجی پخش شده از مهمترین نشانه‌های تغییر فضای بین‌المللی است.

صنایع دستی و صنعت گردشگری رابطه متقابل دارند

نجفی اضافه کرد: صنایع دستی و صنعت گردشگری رابطه متقابل دارند؛ رونق صنایع دستی و هنرهای سنتی می تواند به رونق و توسعه صنعت گردشگری کمک کند.

وی در ادامه صحبت های خود گفت: باید متناسب با فضای عمومی به وجودآمده در سطح ملی و بین المللی برای جذب گردشگران خارجی اقدام کرد؛ در این میان معرفی هرچه بهتر هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران به عنوان یکی از شاخصه های مهم هنر و زیبایی می تواند به افزایش تمایل گردشگران خارجی به ایران کمک کند.

این عضو کابینه دولت یازدهم در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افتخار می کند که توفیق میزبانی و تجلیل از هنرمندان صنایع دستی را پیدا کرده است ادامه داد: تجلیل از هنرمندان صنایع دستی را تجلیل از فرهنگ و تمدن ملت ایران می دانیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: خود را در باره تمام مسایل مرتبط با صنایع دستی و هنرهای سنتی مسوول می دانیم و در این خصوص شانه خالی نمی کنیم.

نجفی گفت: آنچه به عنوان هنر ایرانی، اسلامی در دنیا شناخته می‌شود در صنایع دستی تبلور یافته است، بنا بر تعریفی که یونسکو ارائه کرده ، صنایع دستی کشورها مهمترین عامل گفتمان آن کشور است.

معاون رdیس جمهور، صنایع دستی را دارای چند وجه قابل توجه دانست و گفت: صنایع دستی از لحاظ کاربردی و بررسی لایه های فرهنگی قابل بررسی است به طوری که سازمان بین‌المللی گردشگری نیز در تعریف این هنرصنعت از آن به عنوان صنعتی که بیشترین تاثیر را در جذب گردشگر و رونق اقتصادی محلی و ملی دارد یاد می‌کند.

رییس سازمان میراث فرهنگی توجه به حمایت و توسعه صنایع دستی از یکی از رویکردهای این سازمان دانست و افزود: در سال‌های گذشته صنایع دستی مورد بی توجهی قرار گرفته و بازار داخلی کشور نیز به عرصه فروش صنایع دستی بی کیفیت هندی و چینی تبدیل شده است.

معاون رییس جمهور اظهار کرد: صنایع دستی هم از جنبه فرهنگی و هم از نظر ایجاد اشتغال بومی حایز اهمیت است، حوزه صنایع دستی این توانایی و ظرفیت را دارد که در حل مشکلات و معضلات کشور راه گشا باشد.

نجفی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی اقدمات زیربنایی را در رابطه با توسعه صنایع دستی و حمایت از هنرمند ان و صنعتگران این حوزه آغاز کرده است که این روند در آینده تکامل پیدا خواهد کرد.

دکتر نجفی همچنین با اشاره به سخنان تعدادی از پیشکسوتان و هنرمندان صنایع دستی در این نشست افزود: خیلی خرسندم که در کنار بیان مشکلات دراین نشست به راهکارهای رفع مشکلات نیز اشاره شد هرچند بسیاری از نکاتی که امشب در این نشست از سوی هنرمندان، فعالان وپیشکسوتان صنایع دستی بیان شد در این مدت بر روی آن ها فکر و برای رفع این مشکلات برنامه ریزی هایی آغاز شده است.

نجفی در ادامه صحبت های خود گفت: خوشبختانه درحال حاضر فضای عمومی کشور به گونه ای است که می توان به رفع مشکلات در آینده بیش از پیش امیدوار بود از این رو باید با توجه به فرصت پیش آمده از تمامی طرفیت های خود برای رفع مشکلات هنرهای سنتی و صنایع دستی استفاده کرد.

ارسال نظر