به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، در بسیاری از کشورهای سردسیر دنیا با شروع فصل سرما انواع تفریحات و سرگرمیها تعریف میشود و حتی بسیاری از مردم از نقاط مختلف دنیا به برخی کشورهای برفی سفر میکنند و به قول معروف گردشگری زمستانی از رونق خاصی در آنها برخوردار است.
سرگرمی زمستانی
اسکی روی برف، اقامت در هتلهای یخی، راهپیمایی برفی، برگزاری جشنوارههای یخی و ساخت مجسمههای برفی و یخی، ماهیگیری روی دریاچه یخزده و اسنوموبیل از سرگرمیهای مرتبط با برف و یخ است.
با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی، علاقهمندان به ورزشها و تفریحات زمستانی که در کشورهای واقع شده در مناطق گرمسیر زندگی میکنند و امکان تجربه برف و تفریحات زمستانی را ندارند به ناچار از امکانات دیگر کشورها استفاده میکنند که این خود فرصتی برای توسعه صنعت گردشگری کشورهای سردسیر است.
ایجاد جاذبه های زمستانی برای گردشگران
ساخت هتلهای یخی با شروع بارش برف زمستانی در کشورهای سردسیر و اقامت گردشگران در این هتلها خود یکی از این جاذبههای گردشگری است و این هتلها بیشتر از هر هتل 5 ستارهای در منطقه برای گردشگران زمستانی جذابیت دارد که در کنار آن بسیاری از تفریحات زمستانی نیز تعریف شده است.
در این میان میتوان به چین (شهر هاربین) و ژاپن (شهر ساپورا) اشاره کرد که با برگزاری جشنوارههای سالانه زمستانه، حتی گردشگران خارجی کشورهای اروپایی را که صاحب سبک در گردشگری زمستانه هستند، را میزبانی میکنند.
آنها با برگزاری جشنوارههای مختلف برفی میلیونها گردشگر داخلی و خارجی را به این شهرها جذب میکنند و این خود منبع درآمد بزرگی برای ساکنان و مسوولان این شهرهاست.
ساخت مجسمهها و بناهای عظیم و غیرقابل باوری از یخ و برف در این شهر و اقامت گردشگران در هتلهای عجیب و غریب یخی که با گرمشدن هوا دیگر اثری از آنها بر جای نمیماند از جذابیتهای این مناطق است.
بی توجهی ایران به گردشگری زمستانی
با وجود رونق گردشگری زمستانی در بسیاری از کشورهای سردسیر، اما ایران با وجود داشتن نواحی کوهستانی و برفگیر و قرار گرفتن ارتفاعات زاگرس و البرز نتوانسته همانند این کشورها از ظرفیتی که دارد به خوبی استفاده کند.
مناطقی چون اردبیل، همدان، شهرکرد و دیگر شهرهای سردسیر ایران از مناطقی است که میتواند در صورت سرمایهگذاریهای لازم و برنامهریزی مسوولان به نقاطی جذاب برای گردشگری زمستانی تبدیل شود و گردشگران بسیاری را از کشورهای حوزه خلیجفارس که از وجود بارش برف بیبهرهاند به این مناطق بکشاند.
امکانات بالقوه مناسب ایران
موقعیت جغرافیایی ایران و فراهم بودن زیرساختهای طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین سیستم حمل و نقل بسیار مناسب در این مناطق همانند راهآهن میتواند خواب زمستانی این شهرها را به شور و هیجانی در فصل زمستان تبدیل کند و برای ساکنان این شهرها نیز درآمد خوبی درپی داشته باشد.
گردشگری زمستانی و اشتغال زایی
سرمایهگذاری و رونق گردشگری زمستانی در پیستهای اسکی، دریاچههای آبگرم و طبیعت بسیار مناسب استانهای غربی کشور بهترین و مطمئنترین منبع اشتغالزایی برای ساکنان منطقه است و میتواند صنعت یخزده گردشگری شهرهایی چون همدان و شهرکرد را جانی دوباره بخشد.
همچنین در استان مازندران نیز کوههای پربرف، یخچالهای طبیعی، آبشارهای یخی و ... فرصتهایی است که در پناه توسعه گردشگری زمستانه، میتواند بالفعل شده و به ظرفیت سرمایهای تبدیل شوند، اما متاسفانه نبود اطلاعات و نگاه تخصصی و خلاقانه به گردشگری زمستانه بخصوص تفریحات و ورزشهای زمستانی، باعث شده است که ایران در زمستان، با رکود شدید گردشگری داخلی مواجه شود.
گام های لرزان برای توسعه گردشگری زمستانی
با وجود این، گامهایی نیز در برخی شهرهای کشور برداشته شده است. برگزاری جشنواره مجسمههای برفی از هنرهایی است که به تازگی در ایران نیز توجه علاقهمندان زیادی را به خود جلب کرده و در حال گسترش است.
از ده سال پیش که نخستین جشنواره برفی کوهرنگ در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، امروز این پدیده برفی به یک حرفه گردشگری دراین منطقه تبدیل شده است. مسابقات اسکی، ساخت تندیس و مجسمههای برفی از سوی هنرمندان و پخت غذاهای محلی از برنامههای این جشنواره است.
برگزاری این جشنوارههای برفی علاوه بر رونق ورزشهای گروهی و تفریحات سالم، وضع اقتصادی و معیشتی این مناطق برفخیز را نیز تحت تاثیر قرار میدهد؛ چرا که هر ساله علاقهمندان زیادی برای شرکت در این جشنواره به کوهرنگ میآیند.
در مدت این ده سال، هتلها و اماکن اقامتی زیادی در این شهر ایجاد شده است، ضمن اینکه این جشنواره خود باعث اشاعه فرهنگ بومی منطقه نیز شده است.
همچنین برگزاری جشنواره زمستانی گردشگری در سرعین نیز که هم اکنون چند سالی است در فصل زمستان برگزار میشود، فضایی رابرای گردشگران و علاقهمندان به طبیعت فراهم کرده است تا گردشگران با ورود به سرعین بتوانند از آبهای گرم، طبیعت بکر، سبلان، پیست اسکی آلوارس و همچنین مناطق نمونه گردشگری این شهرستان استفاده کنند.
تهران نیز توان جذب گردشگر زمستانی دارد
دامنه جنوبی البرز که به کوهستان توچال شهرت دارد نیز از میعادگاههای اصلی کوهنوردان و ورزشکاران تهران است.
مشهورترین و پررفت و آمدترین پناهگاههای توچال از شرق به غرب عبارت است از: کلکچال، شروین، شیرپلا، توچال، اسپید کمر و پلنگچال که همگی آنها مشرف به تهراناند.
تلهکابین توچال دارای بالابر صندوقی است و پیست توچال نیز مکانی تفریحی و ورزشی در این منطقه است.
همچنین شهرستان شمیرانات استان تهران نیز دارای مناطق بسیار زیبا و دیدنی در بخشهای لواسانات، رودبار قصران، شمشک و شهر شمیران دارد که به گفته مسوولان میتوان با برنامهریزی و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی میزبان بسیاری از علاقهمندان و رویدادهای مختلف در زمستان باشد.