در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۶۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵
هنوز بررسی بودجه سازمان میراث فرهنگی در کمیسیون تلفیق مجلس آغاز نشده است. با این حال برخی نمایندگان مجلس با پیشنهاد دولت مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد های کلیه اشخاص حقیقی وحقوقی غیردولتی به حفظ، احیا و مرمت میراث فرهنگی کشور مخالفت کردند.

به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، رمضان شجاعی کیاسری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به CHN  گفت: بر اساس لایحه بودجه سال 93 کمیسیون تلفیق با اختصاص یک درصد از اعتبارات غیر دولتی به مرمت آثار میراث فرهنگی مخالفت کرده است. او البته تاکید می کند که بودجه میراث فرهنگی و گردشگری در مقایسه با دیگر بخش های فرهنگی دولت وضعیت بهتری دارد.

 بر اساس بند «ب» تبصره 14 «کلیه اشخاص حقیقی وحقوقی غیردولتی مجازند دو درصد( 2%) از درآمدهای خود را زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صرف حفظ، احیا و مرمت میراث فرهنگی کشور کند. هزینه های انجام شده در این زمینه جزو هزینه های مورد قبول مالیاتی آنها تلقی می شود.»

 کیاسری با تاکید بر اینکه بودجه فرهنگی در لایحه بودجه سال آینده چند درصدی رشد داشته است، تصریح کرد: البته اگر این بودجه به طور کامل به عرصه های فرهنگی اختصاص پیدا کند، قابل قبول است. اما اگر این بودجه تخصیص پیدا نکند بخش های فرهنگی همچنان مغفول می ماند.

 عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: بودجه فرهنگی در بعضی از بخش های فرهنگی ضعیف است و تنها در برخی بخش ها اضافه شده است. او درباره اینکه آیا در کمیسیون تلفیق امکان افزایش بودجه فرهنگی وجود دارد یا نه، گفت: امیدی نیست که بودجه فرهنگی در کمیسیون تلفیق بهتر شوند، چون کمیسیون تلفیق بیشتر نگاه عمرانی دارد. در دوره های گذشته هم تلاش های بسیاری انجام شده است برای افزایش بودجه فرهنگی، اما نه در کمیسیون تلفیق رای آورده است و نه در صحن علنی مجلس. بر همین اساس فضای بودجه فرهنگی قابل قبول نیست.

 باید منتظر نظر کمیسیون تلفیق باشیم

 اگرچه عضو کمیسیون فرهنگی از مخالفت اعضای کمیسیون تلفیق با اختصاص دو درصد از درآمد های کلیه اشخاص حقیقی وحقوقی غیردولتی به حفظ، احیا و مرمت میراث فرهنگی کشور مخالفت کردند، اما اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون تلفیق گفت: این موضوع از سوی اعضای کمیسیون بودجه رد شده است و هنوز موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی نشده است.

عضو کمیسیون تلفیق درباره مخالفت نمایندگان با اختصاص دو درصد از بودجه بخش های غیر دولتی به مرمت میراث فرهنگی توضیح داد: در جریان بررسی درآمدها، پیشنهاد دولت برای اختصاص دو درصد از درآمد بخص های غیر دولتی به مرمت میراث فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت که پذیرفته نشده است. نظر نمایندگان این است که این بودجه از این محل برداشت نشود و از محل دیگری تامین شود.

 به گفته این عضو کمیسیون تلفیق این بند درباره مرمت آثار میراث فرهنگی در لایحه بودجه سال گذشته نبود و امسال توسط دولت یازدهم به لایحه بودجه اضافه شه است. اما نمایندگان نظرشان این است که این منابع آن قدر نیست که بتواند به بخش میراث فرهنگی اختصاص پیدا کند. این درآمد به بخش های دیگری اختصاص پیدا می کند و حالا نمی توان فصل جدیدی به آن اضافه کرد. چون بدون شک در صورت اختصاص این بودجه همه دستگاه هایی که از این بودجه استفاده خواهند کرد، دچار مشکل خواهند شد. لذا تحمیل این بخش به بودجه منطقی نبوده است.

 اگرچه انتقادهای بسیاری به بودجه در نظر گرفته شده برای میراث فرهنگی و گردشگری در لایحه بودجه سال آینده وارد شده است، اما به نظر می رسد دولت یازدهم نگاهش را به میراث فرهنگی و گردشگری تغییر داده است و شاید تلاش می کند این سازمان تاثیرگذار را از «حیاط خلوت» بودن خارج کند و با افزایش بودجه این سازمان در لایحه بودجه سال آینده، نقش جدی تری به این عرصه بدهد. اما اولین مخالفت نمایندگان با پیشنهاد دولت برای افزایش بودجه میراث فرهنگی خبر از این می دهد که روزهای بررسی بودجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس روزهای پر حاشیه ای خواهند بود.

ارسال نظر