به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، دکتر ید الله پرمون گفت: پرونده هایی که برای ثبت به یونسکو ارایه می شود باید پرونده های دقیق، کارشناسی شده و قانع کننده باشد که بتوان با ارایه این پرونده ها اعضای یونسکو و کشورهای عضو را قانع و پرونده را به ثبت رساند.
وی در مورد موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص ثبت برخی پرونده ها مانند تار و چوگان به نام کشورهای دیگر، گفت: ما هیچ گاه شانس ثبت هیچ پرونده ای را از دست نداده ایم و این شانس وجود دارد که پرونده هایی را با موضوعات گوناگون در یونسکو به ثبت جهانی برسانیم.
پرمون گفت: یکی ازمهمترین راهکارها برای عدم تداخل پرونده ها بین کشورهای مختلف این است که کشور ها برای تهیه و ثبت پرونده های ثبتی در حوزه بین المللی به صورت مشترک ترغیب شده و دراین خصوص باهم همکاری کنند.
وی درادامه با اشاره به برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری ثبت آثار کشور گفت: به نظر می رسد باید درسیاستگذاری های شورای سیاستگذاری ثبت آثار کشورتجدید نظر صورت گیرد و درخصوص پرونده هایی که قرار است ثبت شوند بررسی های جدیدتری صورت گیرد.
وی گفت: معتقدیم مدیران، اعضا، فعالان و کارشناسان این شورا که همگی از متخصان حوزه ثبت آثار هستند باید با سازوکار جدیدتری اقدام به تهیه و ثبت پرونده های میراثی کنند و اولویت های پرونده های ثبتی باید قبل از هرچیزی مشخص شود.
وی با بیان اینکه فهرست میراث ناملموس تنها یک فهرست نیست که لیست آثاری را باید به آن اضافه کرد اظهار کرد: باید نگرش ها به تهیه و ثبت پرونده ها با تغییراتی همراه باشد تا بتوان به نحو مطلوب تری نسبت به ثبت پرونده ها اقدام کرد.
پرمون در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در ثبت پرونده ها باید موضوعات مختلفی مانند آموزه های اسلامی، ارزش های ملی و بومی، مشترکات منطقه ای و ... مورد توجه قرار گیرد افزود: کارشناسان و اعضای شورای سیاستگذاری ثبت باید به تمامی این اولویت ها توجه داشته باشند.
رییس مرکزمیراث فرهنگی ناملموس تهران ادامه داد: یکی از اولویت های پرونده هایی که می تواند مد نظر قرار گیرد اولویت پرونده هایی است که با کشورهای هم مرز مشترک هستند و می توان علاوه بر ثبت منفرد نسبت به ثبت مشترک آن ها نیز اقدام کرد.
این مقام مسوول در ادامه گفت: یکی دیگر از اقداماتی که می توان انجام داد این است که بر روی امکانات ثبتی دیگر نهادهایی که سازوکار آن ها شبیه یونسکو است برنامه ریزی انجام داد.
وی در ادامه گفت: ما هیچگاه شانس ثبت آثار را از دست نداده ایم چراکه به عنوان مثال زمانی که پرونده تار به نام کشور دیگری ثبت می شود ما نیز می توانیم تار ایرانی را در قالب پرونده ای جداگانه به ثبت برسانیم چراکه تار ایرانی با تار ترکی متفاوت است.
پرمون در ادامه با بیان اینکه ثبت پایان یک پرونده نیست بلکه آغاز یک فرایند و یک تعهدی است که ایجاد شده است ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه ثبت آثار در بعد ملی و بین المللی از ظرفیت های بالایی برخوردار است.
وی درادامه با اشاره به نقش رسانه ها و تاثیرهمکاری آنان در ثبت پرونده های جهانی و دست یابی به سازوکار مناسب تر در تهیه و ارسال پرونده های بین المللی افزود: به زودی اولین کارگاه کشوری بررسی پرونده های ثبتی برگزار و در این کارگاه از نظریات و تجربیات اصحاب رسانه نیز استفاده خواهد شد.