به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، جمشید حمزهزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از سیاستهای جامعه هتلداری ایران این است که با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای صدور موافقتنامه اصولی ساخت هتل، با نظر جامعه هتلداران ایران و با توجه به طرح ظرفیتسنجی که در حال تکمیل است، به توافق برسیم.
او ادامه داد: در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موافقتنامههای اصولی ساخت هتل را فقط براساس ضوابط خود صادر میکند، بدون اینکه ظرفیتسنجی در منطقه مورد نظر انجام شود. برای همین، گاهی در یک منطقه پنج هتل ساخته میشود بدون اینکه ظرفیت آنها در طول سال تکمیل شود.
وی مشهد را نمونهای از این شهرها دانست که بدون ظرفیتسنجی، در آن هتل ساخته میشود و بیان کرد: ظرفیت هتلهای این شهر فقط در ایام سفر، تکمیل میشود. هرچند برخی از این هتلها در همان زمان نیز ظرفیتشان خالی میماند. این در حالی است که شهر مشهد با پدیده خانههای استیجاری هم مواجه است و بسیاری از مردم طبق عادت قدیمی خود ترجیح میدهند در این خانهها اقامت کنند و نه در هتلها.
حمزهزاده گفت: همین حالا در شهر مشهد 100 مرکز اقامتی با ستارههای مختلف در حال ساخت است، در حالی که با توجه به ظرفیت خالی هتلهای این شهر در طول سال و وجود خانههای استیجاری، مشهد به این هتلها نیاز ندارد. این هتلها شاید فقط در نوروز مسافر داشته باشند.
او سپس میانگین سالانه اقامت در هتلهای کشور را 40 درصد اعلام و اظهار کرد: با چنین وضعی، متاسفانه برخی مدام میگویند ما هتل مناسب برای خارجیها نداریم. من بهشدت با این تفکر مخالفم، چون آژانسهای گردشگری میخواهند مسافرنشان فقط اصفهان، شیراز و یزد را ببینند، در حالی که ما به مقصدسازی نیاز داریم و آژانسها نمیخواهند در این زمینه هزینه کنند.
رییس جامعه هتلداران ایران افزود: اگر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با طرح ظرفیتسنجی موافقت کند، شاهد ساختوسازهای اصولی خواهیم بود، حتی میتوانیم درباره درجه و ستاره هتلها در نقاط هدف هم اعلام نظر کنیم تا شاهد ساخت هتلهایی با درجه نامتعارف در منطقهای خاص نباشیم که آنها هم در آینده، بدون مشتری بمانند و مردم جای دیگری را برای اقامت انتخاب کنند.