به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(دانا خبر)، فرهاد نظری با اشاره به اینکه منابع و مواریث طبیعی جمهوری اسلامی ایران شاخصهای جهانی شدن را دارند، گفت: پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی با توجه به شاخصها و مقررات یونسکو تنظیم شده است.
مدیرکل دفتر ثبت آثار در ادامه وجود مدیریت مستقل و منسجم برای مواریث طبیعی را یکی از موضوعات مورد توجه یونسکو دانست و افزود: با توجه به گستردگی میراث طبیعی در پرونده این آثار باید مدیر، ناظر و دستگاه پاسخگو مشخص باشد.
وی از آمادهسازی پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی خبر داد و تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی به عنوان ناظر عالی، فرآیند ثبت جهانی مواریث طبیعی را بر عهده دارد و دستگاههایی همچون سازمان محیط زیست، سازمان جنگل ها و مراتع و جهاد کشاورزی به عنوان حافظان عرصههای طبیعی شناخته میشوند.
نظری فقدان وجود مدیریت مستقل در پرونده ثبت جهانی جنگلهای حرا را دلیل عدم موفقیت ایران در این پرونده دانست و افزود: مدیریت یکپارچه و هماهنگی یکی از مهمترین شاخصهای یونسکو در ثبت جهانی مواریث طبیعی است.
مدیرکل دفتر ثبت آثار با اشاره به اینکه بخش کوچکی از جنگلهای هیرکانی در کشور آذربایجان قرار دارد، گفت: مدیریت پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و کشور آذربایجان به عنوان دارنده بخشی از این میراث طبیعی در این پرونده سهیم خواهد بود.
وی افزود: با توجه به هماهنگیهای بین بخشی و توافقهایی که در خصوص مدیریت مواریث طبیعی صورت گرفته است ثبت جهانی این منابع ارزشمند از این پس روند صعودی خواهد داشت.