به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) به نقل از روزنامه شرق، رییس دانشگاه محیطزیست، روز گذشته در همایش محیطزیست، بهداشت و ایمنی شرکتها و واحدهای تابع سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدن ایران (ایمیدرو) اظهاراتی تکاندهنده از وضعیت سلامت محیط و موادغذایی در کشور مطرح کرد.
اصغر محمدی فاضل، با اشاره به اینکه موضوع ریزگرد و گردوغبار امروز به یکی از مهمترین مسایل کشور در حوزه محیطزیست تبدیل شده است، عنوان کرد: بررسیهای ما از میکروفسیلهای موجود در ریزگرد و گردوغبار در کشور نشان میدهد که این گردوغبار از منطقه شاخ آفریقا با استفاده از جریان هوا وارد کشورمان شده است.
وی افزود: این ریزگردها از مناطقی که در آن از اورانیوم ضعیفشده استفاده شده وارد ایران میشود. در عراق هم که کاملا تایید شده که از اورانیوم ضعیفشده استفاده شده است. به این ترتیب میتوانیم نتیجه بگیریم که احتمال ورود غبار آلوده به اورانیوم وجود دارد.
اظهارات رییس دانشگاه محیطزیست، در شرایطی است که پیش از این نیز بحثهایی در رابطه با وجود اورانیوم ضعیف در هوای شهر اهواز مطرح شده بود.
با این حال کاظم ندافی رییس دفتر سلامت محیط وزارت بهداشت، ، ورود غبارهای آلوده به اورانیوم به ایران را به کلی تکذیب میکند و میگوید: «حرفهای رییس دانشگاه محیطزیست کشور، هیچ مستندات علمی ندارد و ما این اظهارات را تکذیب میکنیم.»
از سوی دیگر هم، رییس نظام ایمنی هستهای کشور وجود هرگونه غبار آلوده به مواد رادیواکتیو به کشور را تکذیب کرد. ناصر راستخواه درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر احتمال ورود غبار آلوده به اورانیوم به کشور گفت: اطمینان میدهم که چنین رویدادی را در کشور شاهد نبودهایم.
او با غیرکارشناسیدانستن اظهارات در اینباره گفت: برای روشنشدن ابعاد چنین اخباری سازمان انرژی اتمی بارها با قراردادن دستگاههای مکنده بزرگ به آنالیز و اندازهگیری غبار در نقاط مختلف اقدام کرده است و بعد از آزمایش به موردی از آلودگی به مواد رادیواکتیو برنخوردهایم. رییس نظام ایمنی هستهای کشور تاکید کرد: نباید با طرح چنین مباحثی بدون پشتوانه علمی و تخصصی افکارعمومی را نگران کرد. ندافی در پاسخ به این سوال که «وزارت بهداشت بر اساس چه مستنداتی اخبار اینچنینی را تکذیب میکند،» میگوید: «این مسایل را ما مرتبا بررسی میکنیم و هیچ مستند علمی که ثابت کند در هوای کلانشهرها اورانیوم هست، وجود ندارد.».