دکتر علی اکبر مرآتی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با بیان اینکه تصور عمومی در زمینه نساجی، منسوجات سنتی همچون لباس و پرده و انواع پارچه را شامل می شود، گفت: در زمینه پوشاک و منسوجات معمول و متعارف، هم اکنون پژوهش خوبی در کشور در بحث رنگ و نخ و الیاف و پارچه در حال انجام است.
رییس پژوهشکده مواد و فناوری های پیشرفته در نساجی، خاطرنشان کرد: رسالت پژوهشکده ما این است که پژوهش های کاربردی تقاضامحور انجام دهیم نه اینکه صرفا به پژوهش های آکادمیک محور بپردازیم.
او با تاکید بر اینکه پژوهشکده مواد و فناوری های پیشرفته در نساجی، هیچ پژوهشی را که برای آن تقاضا وجود نداشته باشد، انجام نمی دهد، افزود: در زمینه مباحث مربوط به پوشاک و منسوجات متداول ، پژوهش های خوبی را انجام داده ایم و در این زمینه قراردادهای زیادی هم با شرکت های مختلف منعقد کرده ایم.
مرآتی با اشاره به اینکه اولویت های پژوهشی صنعت نساجی در آینده، پژوهش های بین رشته ای نساجی است، اظهار داشت: کاربرد دانش نساجی برای تولید منسوجات صنعتی، نظامی و نیز منسوجات قابل استفاده در کشاورزی و فعالیت های عمرانی و شهرسازی از جمله مهمترین اولویت های پژوهشی این صنعت است که تاکنون در کشور ما مغفول واقع شده و در این زمینه نسبت به کشورهای دیگر خیلی عقب هستیم.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر مباحث سیاسی در بین نباشد، کشور ما در صنعت پوشاک از نوع متداول و سنتی آن با کشورهای دیگر جهان توان رقابت دارد، اما در بحث پژوهش های نساجی، جای کار بسیار زیاد است و نیاز جدی به حمایت دولت وجود دارد.
مرآتی افزود: در حدود 95 درصد شرکت های فعال در صنعت نساجی ما، خصوصی هستند و چندان توان مالی برای حمایت از پژوهش های مرتبط را ندارند. بنابراین در این عرصه، به سرمایه گذاری و حمایت دولت نیاز داریم. البته به دلیل امکان اشتغال زایی بالایی که در این صنعت وجود دارد، این سرمایه گذاری کاملا توجیه اقتصادی نیز خواهد داشت.