در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۸۰۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
گزارش خبرگزاری دانا از جشنواره نوآوری و شکوفایی؛
جشنواره نوآوری و شکوفایی باحضور 25 شرکت دانش بنیان، 12 پارک علم و فناوری و مرکز رشد، با عرضه 200 اختراع در محل دایمی نمایشگاه های در حال برگزاری است.

عرضه دستاوردهای مهم  و ارزنده این جشنواره بهانه ای شد تا خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا ( دانا خبر) گفت و گویی اختصاصی با چند نفر از این مخترعان ترتیب دهد که در ادامه می آید.

ساخت بخاری کم مصرف و چند منظوره

محسن قربانی، یکی از مخترعان شرکت کننده در این جشنواره است. این مخترع اصفهانی توانسته است با هزینه شخصی خود برای اولین بار در کشور بخاری کم  مصرف و چند منظوره ای طراحی کند.

وی در خصوص این طرح گفت: این بخاری با ابعاد 90 سانتی متر طول و 30 سانتی متر عرض و 70 سانتی متر ارتفاع از تلفیق چند دستگاه ساخته شده است.

وی کم مصرف بودن سوخت، ایمنی بالا، مرطوب بودن هوای داخلی، جمع آوری موتورخانه و تاسیسات شوفاژ خانه ها و تصفیه هوای داخلی را از جمله مزایای این بخاری برشمرد و افزود: این بخاری توستر، کولر آبی، اجاق گاز و سشوار دارد و قادر است سبزیجات را با حفظ رنگ طبیعی در کوتاه ترین زمان ممکن خشک کند.
 

وی یاد آور شد: این بخاری همچنین قادر به تولید آب مقطر (برای مصارف خوراکی، شیشه پاک کردن، باتری اتومبیل و اتو) است و قابل استفاده در آپارتمان ها، هتل ها، کانتیرهای امدادی، ساختمانی، کارگاهی، انتظامی، تاسیساتی و ... است.  

دستگاهی سیار برای حمل وسایل سنگین

امین کشاورز قزل قشلاق، از دیگر پژوهشگران حاضر در این جشنواره است. او طراح یک دستگاه سیار شارژی برای حمل وسایل سنگین و حجیم است.

وی در خصوص این طرح گفت: این دستگاه سیار به هیچ سازه یا ادواتی مثل نرده یا دیواره کنار پله ها متکی و وصل نبوده و قادر به حمل وسایل بزرگ مانند یخچال تا حدود 150 کیلوگرم برای سطوح صاف، شیبدار یا مسیرهای ناهموار و پلکانی پله های منازل، مدارس، بیمارستان و ... است.

وی افزود: این دستگاه به راحتی در یک فضای یک متر مربعی (طول یک متر و عرض یک متر) برای فضای پاگرد پله ها به همراه بار روی آن360 درجه گردش می كند. به واسطه این دستگاه می توان مشکل تردد ویلچر معلولین و همچنین حمل محموله های سنگین و حجیم در پله ها را برطرف کرد.

وی تصریح کرد: قابلیت لیفت و حرکت خودکشش مسیرهای کفی و قابلیت تنظیم ارتفاع از دیگر ویژگی های این دستگاه است. سرعت دستگاه نیز معادل سرعت قدم برداشتن معمولی برروی پله ها بوده و قابل تنظیم است.

تولید سیمانی مقاوم و رنگی با استفاده از ذرات نانو

عاصمه مشهدی ملک زاده، طراح و مبتکر تولید سیمان و بتن رنگی مقاوم با استفاده از نانو ذرات اکسید آهن نیز یکی دیگر از مخترعان حاضر در این جشنواره است.

وی درباره این طرح گفت: نانو سیمان ها به دلیل مقاومت بالا و خواص ساختاری بهبود یافته، کاربردهای زیادی دارند. مثلا از این نوع سیمان ها برای ساخت آسمان خراش ها، ساختمان های نظامی (ضد گلوله) و مناطقی که خورندگی زیادی دارد، استفاده می شود. همچنین مصرف کمتر سیمان، منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش تولید گازهای گلخانه ای نیز می شود.
 
 
وی افزود: در ایران این دانش بیشتر به سمت تولید مواد شیمیایی و دارویی گرایش دارد و در زمینه تولید مصالح ساختمانی و سیمانی چندان پیشرفتی نداشته است. این امر به دلیل گران بودن روش های به کار گرفته شده برای سنتز نانو ذرات و همچنین ارزان بودن مواد اولیه برای تولید سیمان است.
 
وی اظهار داشت: ما در این اختراع سعی کرده ایم با استفاده از یک روش بسیار آسان و کم هزینه اقدام به سنتز نانو ذرات هماتیت و نانو سیلیکا کنیم تا امکان استفاده این ذرات در سیمان و بتن دارای توجیه اقتصادی باشد.

وی تصریح کرد: رنگدانه قرمز سنتزی علاوه بر رنگی کردن بتن باعث افزایش مقاومت خمشی و فشاری آن، در مقایسه با نمونه شاهد می شود. از دیگر ویژگی مهم بتن تولید شده حل نشدن رنگ بتن در آب به مدت 27 روز است.

برای تجاری سازی و اشتغال زایی مخترعان فکری نمی شود

در کنار تمام این دستاوردها مخترعان و کارآفرینانی هم بودند که نسبت به مشکلاتشان از مسوولان گلایه داشتند. علاوه بر این جای بسیاری از غرفه داران در نمایشگاه امسال خالی بود و خیلی ها در همان ابتدای کار از آمدن به جشنواره انصراف داده بودند.

غلامرضا رمضانی یکی از مخترعان شهرستان بجنورد است که سطح این نمایشگاه را نسبت به سال گذشته ضعیف تر می داند. وی در این خصوص گفت:متاسفانه امسال هزینه ای برای ایاب و ذهاب مخترعان در این جشنواره تعلق نگرفته است. شاید علت اصلی حضور نداشتن و خالی بودن خیلی از این غرفه ها مربوط به همین موضوع باشد.

وی افزود: تعلق نگرفتن وسیله ای برای حمل و نقل باعث شد تا امسال اغلب مخترعان به جای آوردن اختراعشان فقط بروشور و بنر تبلیغاتی داشته باشند و با لب تاپ شان نمونه طرح شان را به مخاطبان ارایه کنند.

فریبا رحمانی نیز کارآفرین و ایده پردازی است که با حضور در این نمایشگاه از سطح برگزاری این جشنواره  و رسیدگی مسوولان نسبت به مشکلات مخترعان و کار آفرینان گله مند است.
 

وی در این خصوص گفت: در حال حاضر سطح اختراعات و دانش مخترعان این جشنواره خیلی بالاست که اگر مورد حمایت واقع شوند، قطعا کشور به خود کفایی خواهد رسید.

وی افزود: متاسفانه ما در این نمایشگاه ها فقط شاهد حضور مخترعان و جمعی از مسوولان بازدید کننده هستیم. این مسوولان اغلب فقط از این غرفه ها دیدن می کنند اما برای تجاری سازی، تولید انبوه، اشتغال زایی و حمایت این مخترعان هیچ فکر اساسی نمی کنند.
 
 
گزارش از: فرزانه صدقی
 
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امیرحسین خلیلیان پور
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۳
0
0
باعرض سلام
میخواستم ببینم چطور میتونم با خانمی که سیمان مقاوم و رنگی تولید کردند تماسی داشته باشم
من هم طرحی در زمینه بتن درحال انجام می باشم که جز ایده های برتر دانشگاه امیرکبیر شده و میخواستم با ایشون همکاری داشته باشم