در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۹۱۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
رییس سازمان انرژی های نو گفت : متخصصان داخلی با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری توربین های 660 کیلوواتی در کشور ساختند.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) یوسف آرمودلی رییس سازمان انرژی های نو در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: هم اکنون فناوری ساخت این نوع توربین ها در کشور بومی شده و آنها به تعداد انبوه در کشور تولید می شود.

وی افزود: با توجه به افزایش نیاز کشور در زمینه توربین های بادی و محدودیت های ایجاد شده در این حوزه، این پروژه تعریف شد.

آرمودلی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته صنعتگران کشور به تکنولوژی ساخت پره، کابین و دماغه، قطعات ریخته گری و قطعات فولادی توربین های بادی (آسنکرون) دست یافتند .

دبیر ستاد توسعه فناوری های انرژی های تجدید پذیر یادآور شد : تاکنون حدود 10 هزار مگاوات پتانسیل برق بادی از طریق این توربین ها در کشور ایجاد شده است . در سندچشم انداز بیست ساله و برنامه توسعه ای کشور در زمینه انرژی های تجدید پذیر و به ویژه تولید برق از انرژی باد تاکید شده است.

دبیر ستاد توسعه انرژی های تجدیدپذیر در مورد میزان ارزش افزوده تولید این نوع توربین ها و تجهیزات مرتبط با آن گفت: قیمت کامل این توربین 20 هزار یورو بود و بعد از اعمال تحریم ها این توربین ها به 70 هزار یورو افزایش یافت. اما چنین توربین هایی با قیمت کمتر از 20 هزار یورو در داخل کشور ساخته می شود.

به گفته وی کاهش هزینه ساخت توربین، بومی شدن فناوری توربین بادی و ارتقای عملکرد آن، سهولت دستیابی به فناوری ساخت ژنراتورهای مگاواتی، دسترسی آسان به سازنده برای تامین قطعات یدکی و قطع وابستگی به سازنده خارجی از مهمترین اهداف ساخت توربین در داخل کشور است.

وی افزود : کسب دانش فنی ساخت اجزای توربین های بادی در کشور ، تامین نیاز صنایع و مقابله با تحریم ها از مهمترین دستاوردهای این طرح است و محققان ایرانی با اجرایی کردن این طرح موفق شدند به فناوری ساخت توربین بادی بدون وابستگی به سازنده خارجی دست یابند.

آرمودلی همچنین از ساخت گیربکس توربین های بادی در کشور خبر داد و گفت : این پروژه تحقیقاتی نیز در حوزه انرژی های تجدید پذیر است و با حمایت سازمان انرژی نو و ستاد انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شده است .

ارسال نظر