در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۹۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
مشاور عالی مقام معظم رهبری اظهارکرد:تهران بی صاحب است و معلوم نیست چه کسی اعم از وزیر استاندار یا شهردار مسئولیت این شهر را بر عهده دارد.
به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا(داناخبر) سردار سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی، در نشست مقدماتی بررسی مساله انتقال پایتخت در دانشگاه تربیت مدرس افزود:در تهران چهار میلیون خودرو و سه میلیون موتور سیکلت تردد می کنند که تردد آنها مشکلات زیست محیطی بسیاری برای پایتخت نشینان فراهم کرده است.
 
سرلشکر صفوی برلزوم وحدت مدیریت شهری در ابعاد مختلف در تهران تاکید کرد و گفت: اکنون مجلس شورای اسلامی مدیریت زلزله شهر تهران را تصویب کرده و شهردار، فرمانده بحران زلزله است ولی متاسفانه ابزارهای لازم در اختیار شهردار قرار نگرفته است.
 
وی با بیان این که باید مدیریت بحران در برابر حوادثی مانند زلزله، سیل، آتش سوزی و حوادث انسانی مورد تاکید قرار گیرد، ادامه داد: اگر می خواهیم طرح انتقال پایتخت را مطرح کنیم باید الزاما این طرح را همه جانبه در نظر داشته باشیم.
 
سرلشکر صفوی، داشتن اراده ملی و وحدت نظر، وجود دولت توانمند و مقتدر و داشتن منابع مالی و هزینه های لازم را از جمله الزامات اولیه طرح انتقال پایتخت برشمرد.
 
وی با تاکید بر این که این طرح چندین هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، گفت: در نظر گرفتن زمان لازم برای ساختن یک پایتخت حداقل پنج تا هشت سال زمان نیاز دارد.
 
سرلشکر صفوی در ادامه بر لزوم تشکیل گروه مشاوران اعم از اساتید، نمایندگان قوای سه گانه، نمایندگان نیروهای مسلح و دستگاه های اجرایی و تخصیص بودجه لازم برای بررسی طرح انتقال پایتخت تاکید کرد و افزود: باید بودجه و زمان لازم را در اختیار مشاوران قرار دهیم.
 
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: با توجه به الزامات اولیه، طرح انتقال پایتخت به احتمال زیاد متوقف و مسکوت باقی می ماند.
 
سرلشکر صفوی با بیان این که مرکزیت یک کشور باید از بروز حوادث غیر مترقبه از جمله سیل و زلزله مصون باشد، یادآور شد که هم اینک تهران بر روی 12 گسل بنا شده است.
 
وی با اشاره به این که مرکزیت کشور باید عمق استراتژیک داشته باشد اظهارداشت: حتی در دوران صفویه اصفهان را به دلیل این که در مرکزیت ایران قرار داشت و عمق استراتژیکی کشور بود به عنوان پایتخت انتخاب کردند.
صفوی با بیان این که این طرح از زمان ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی مطرح بود، گفت : تعادل بخشی استان تهران و جداسازی شهرستان های حاشیه تهران مثل شهرری و لواسانات و تبدیل آن به استان می تواند راه حل خوبی برای مشکلات پایتخت باشد.
سرلشکر صفوی یادآور شد: برای مثال جداسازی کرج از استان تهران و تبدیل آن به استان البرز نتایج مطلوبی در پی داشت.
وی بر لزوم خروج مراکز صنعتی از تهران تاکید کرد و گفت: چه دلیلی دارد 80درصد خودروسازی های ما از جمله سایپا و ایران خودرو در غرب تهران متمرکز باشند.
 
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری همچنین بر لزوم خارج شدن مناطق نظامی ازتهران تاکید کرد و افزود: خروج بسیاری از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی از جمله سازمان بنادر و کشتیرانی که موقعیت آن باید در کنار آب و دریا باشد، می تواند راه حل خوبی برای حل مساله پایتخت باشد.
 
سرلشگر صفوی در ادامه جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه در تهران را امری ضروری دانست و اظهارداشت: متاسفانه بیش از 20 شهرک در جوار بزرگراه همت متمرکز شده به طوری که حدود یک میلیون نفر در این محدوده زندگی می کنند و این جمعیت قطعا آب، بهداشت و آموزش و پرورش می خواهد.
 
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: تراکم جمعیت و رشد آن در این محدوده در آینده مشکلات زیادی را برای پایتخت به وجود خواهد آورد.
سرلشگر صفوی با اشاره به این که وحدت مدیریت در تهران وجود ندارد گفت: تهران بی صاحب است و معلوم نیست چه کسی اعم از وزیر استاندار یا شهردار مسئولیت این شهر را بر عهده دارد.
 
وی همچنین به بررسی ابعاد امنیتی طرح انتقال پایتخت اشاره کرد و گفت: مهمترین وظیفه هر دولت مردم پایه، ایجاد امنیت در شرایط تهدید است و این امنیت چه در مرزها و چه به لحاظ حقوق فردی باید در دستور کار هر دولت قرار گیرد.
سرلشگر صفوی ادامه داد: به نظر امنیت مرکزیت سیاسی با امنیت کل کشور رابطه مستقیم دارد و امنیت تهران امنیت کل کشور است.
ارسال نظر