دکتر علی غفاری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) رشته مهندسی مکانیک را مادر همه رشته های مهندسی دانست و گفت: یکی از مشکلات دانش آموختگان رشته مهندسی مکانیک در رابطه با فعالیت در شاخه های مختلف صنایع این است که فارغ التحصیلان این رشته وقتی از دانشگاه بیرون می آیند، ذهنشان برای کار کردن در محیط های مختلف آماده است اما همه نیازهای صنایع را نمی توانند در قالب واحدهای محدود درسی که در دانشگاه ارایه می شود، بیاموزند.
رییس انجمن مهندسان مکانیک ایران افزود: اهمیت انجمن های علمی در این است که فاصله بین صنعت و دانشگاه را پر می کنند. سعی ما در انجمن مهندسان مکانیک این است که با برگزاری دوره های تخصصی، دانش آموختگان مهندسی مکانیک را برای ورود به زمینه های مختلف کاری آماده کنیم.
غفاری از جمله برنامه های آینده انجمن مهندسان مکانیک را تاسیس سازمان نظام مهندسی مکانیک عنوان و خاطرنشان کرد: باید ابتدا مراحل اداری لازم طی شود و پس از تهیه آیین نامه های مربوط و لوایح قانونی، مقدمات تاسیس این سازمان فراهم گردد که در این صورت خدمت بزرگی به کشور صورت خواهد گرفت.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین توسی در ادامه یادآور شد: الان مشخص نیست که در زمینه های مختلف مربوط به مهندسی مکانیک چه کسانی متخصص و کارشناس هستند. مثلا در مورد آسانسور خیلی از اتفاقات و حوادثی که می افتد به دلیل است که بسیاری از فعالان این عرصه دوره مربوط به ساخت آسانسور را ندیده اند.
رییس انجمن مهندسان مکانیک ایران با بیان اینکه وظیفه سازمان نظام مهندسی مکانیک این است که از مهندسان مکانیک، مهندسان مکانیک حرفه ای بسازد، تاکید کرد: بسیاری از مشکلات صنایع ما در این است که مهندسان و اشخاصی که در زمینه ای به فعالیت مشغولند، در آن زمینه تخصص ندارند.
او در پایان افزود: لازمه غلبه بر این مشکل آن است که اولا مهندسان مکانیک در زمینه ای که می خواهند فعالیت کنند صاحب نظر و متخصص باشند و ثانیا آن زمینه، چهارچوب های معین داشته باشد که بتوان در همان چهارچوب ها فعالیت کرد.