به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(داناخبر)، مرتضی رحمانیموحد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پراکندگیهایی که در جایگاه تصمیمگیری و اعلام نظر درباره گردشگری سلامت و همچنین برخوردهای سلیقهای که با این حوزه وجود دارد، اظهار کرد: زیرساختهای مربوط به درمان گردشگران و همچنین بازاریابی و تبلیغات گردشگری سلامت در شان سیاستهای ملی نیست. برای همین، ایدهای در زمان رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شد که در نامهای به وزارتخانههای خارجه و بهداشت و همچنین سازمان نظام پزشکی ضمن تبیین مشکلات موجود، درخواست شد، نمایندهای از این حوزهها معرفی شود تا چارچوبهای مربوط به گردشگری سلامت مشخص و از اقدامات پراکنده و فعالیتهای غیرقانونی جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در آذرماه سال 92 نخستین جلسه در سطح معاونان این وزارتخانهها و سازمانها برگزار شد، ادامه داد: اوایل امسال توافقنامه چهار جانبهای بین سازمانهای میراث فرهنگی و گردشگری، نظام پزشکی، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت و درمان امضا و براساس آن، شورای راهبردی گردشگری سلامت تشکیل شد.
به گفته او، وظیفه این شورا، ساماندهی فعالیتهای گردشگری سلامت، هماهنگی در سیاستگذاری و نظارت برای ارتقا و توسعه گردشگری سلامت، برنامهریزی برای ایجاد و توسعه زیرساختهای مورد نیاز، تدوین آییننامهها و دستورالعملهای لازم و ساماندهی تمام فعالیتهای مرتبط، هدایت بخش خصوصی و جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی تعریف شد.
رحمانیموحد با اشاره به اجحافهایی که تا کنون در حوزه گردشگری سلامت، به ویژه در دریافت هزینه از گردشگران خواهان درمان در ایران شده است، اظهار کرد: نظر اعضای این شورا، همافزایی و انسجام در ارایه خدمات گردشگری سلامت است. بر این اساس، دبیرخانهای در معاونت گردشگری کشور ایجاد میشود که نخستین جلسه آن در سطح معاونان این وزارتخانهها و سازمانها، هفته آینده تشکیل خواهد شد.
وی بیان کرد: دبیرخانههای استانی گردشگری سلامت نیز در ادارههای کل میراث فرهنگی و گردشگری استانها فعال میشوند و سیاستگذاریها، برنامهریزیها، برگزاری همایشها، توسعه زیرساختها، صدور مجوزها و سایر فعالیتهای مرتبط با حوزه گردشگری سلامت براساس توافقهای صورتگرفته از این طریق انجام و پیگیری خواهد شد.
رحمانیموحد تشکیل این شورا و اهتمام برای ساماندهی گردشگری سلامت را هشداری به فعالان غیرقانونی گردشگری سلامت ارزیابی کرد.